LIVE

H Princess Nokia για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η Princess Nokia έρχεται στο Plisskën Festival παρέα με το καινούριο LP της.

Γεννημένη στο Μπρονξ, η Destiny Frasqueri ή αλλιώς Princess Nokia ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα ως Wavy Spice μιλώντας μέσα από τους στίχους της για τα ναρκωτικά, τους άνδρες και τη ζωή στη Νέα Υόρκη ως Πορτορικανή.

Στην πορεία μεταμορφώθηκε στην Princess Nokia αναδεικνύοντας το ταλέντο της να τραγουδάει από new age R&B μέχρι και φυλετικούς ύμνους. Μαζί με τον συνεργάτη της, το μουσικό παραγωγό OWWWLS δημιουργούν το 2014 το ντεμπούτο άλμπουμ τους Metallic Butterfly, μια φιλόδοξη ανεξάρτητη κυκλοφορία της νεοϋορκέζικης underground σκηνής με ετερόκλητες επιρροές από αφρικάνικα κρουστά, τζαζ, ηλεκτρονικά και χιπ χοπ στοιχεία.

Μέσα από τα τραγούδια της τοποθετείται πολιτικά σε θέματα, όπως οι έφηβες νύφες στη Μέση Ανατολή και τα γκέι αγόρια στην Ανατολική Ασία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που έχει συνεργαστεί με τον Mykki Blanco και τον Le1f, καλλιτέχνες της κοινότητας QTPOC (Queer & Trans People of Color) που με το έργο τους καταρρίπτουν τα στερεότυπα. Έτσι και η Destiny, πέρα από το μουσικό της έργο, δημιούργησε τη φεμινιστική καλλιτεχνική κολεκτίβα Smart Girl Club που έχει ως στόχο να εμπνεύσει γυναίκες ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, καταγωγής και σεξουαλικών προτιμήσεων μέσω workshop και συζητήσεων. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τα κορίτσια να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να ζουν με τους δικούς τους όρους απορρίπτοντας τις ταμπέλες που θέτει η κοινωνία.

Το 2016 κυκλοφορεί το δίσκο 1992 –με κομμάτια-χιτ, όπως το «Tomboy», το «Kitana» και το «Brujas»– με τον οποίο περιοδεύει τον τελευταίο χρόνο κάνοντας απανωτές sold out εμφανίσεις ανά τον κόσμο. H πιο πρόσφατη κυκλοφορία της έχει τον τίτλο «G.O.A.T.» και αποτελεί ένα πρώτο δείγμα του επερχόμενου LP της.

Links:
Website: http://princessnokia.org/ 
Facebook: https://www.facebook.com/princessnokia92/?fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/princessnokia/
Twitter: https://twitter.com/princessnokia 
SoundCloud: https://soundcloud.com/destiny-frasqueri

Black Athena (GR/UK)

Οι Black Athena είναι οι σημαιοφόροι του μαύρου διαγαλαξιακού ήχου μέσα στο χρόνο. Έχοντας σαν αφετηρία το «The F0nk» πηδούν από πλανήτη σε πλανήτη κηρύττοντας το ευαγγέλιο της μουσικής τους, με τη βοήθεια ενός ασημένιου τουρμποκίνητου SL1200MK2. Φανταστείτε τον J Dilla, τον Moodymann και τον Matt ‘Jam’ Lamont εγκλωβισμένους σε ένα ασανσέρ μιας πολυκατοικίας στη Φωκίωνος Νέγρη. Αυτός είναι ο ήχος των Black Athena το 2020. Οι Black Athena είναι πλάσματα της νύχτας, ζουν στον αέρα του ξενόγλωσσου προγράμματος του Αθήνα 9.84 και σε μερικά από τα καλύτερα bars και clubs της αρχαίας πόλης, όπου διοργανώνουν τα «Cloud City» concept parties τους.

Links:

Facebook: https://www.facebook.com/blackathenarecordings/
SoundCloud: https://soundcloud.com/blackathena

Dednewb (GR)

Η Dednewb είναι ένας αγγελικός εξωγήινος από τον Κρόνο. Συνδυάζοντας τις αναμνήσεις της από το σπίτι της στο διάστημα και τις γήινες εμπειρίες της, κατέληξε να εκφράζεται μέσα από ένα είδος που το ονομάζει «dreamdeath witch-hop». Είναι εμπνευσμένη από J-Pop κομμάτια που τραγουδούσε όταν ήταν μικρή, witch house, rap και electronica και τις αρέσουν οι βόλτες στην παραλία, το να πασπαλίζει το θάνατο με χρωματιστή τρούφα και να ταξιδεύει με το διαστημόπλοιό της.

Links:

Facebook: https://www.facebook.com/dednewb/
SoundCloud: https://soundcloud.com/dednewb/

Προπώληση Εισιτηρίων:
Viva.gr
Τηλεφωνικά στο 11876
Viva Kiosks σε Τεχνόπολη και Σύνταγμα
Seven Spots
Reload Stores
Media Markt Greece
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Athinorama.gr
Χώρος:
Gagarin 205, Λιοσίων 205, 10445 Αθήνα
www.gagarin205.gr