Charles Sykes/Invision/AP
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πόσα δις κοστίζει ένα θολωμένο tweet του Elon Musk

O δισεκατομμυριούχος της Tesla, η Grimes και η Azealia Banks έχουν μπλέξει στην πιο εξωφρενική και ακατανόητη ιστορία της εποχής μας.

Elon Musk, Grimes και Azealia Banks. Είναι τρία ονόματα που ένα χρόνο πριν από σήμερα δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι θα έβγαζαν νόημα στην ίδια πρόταση. Και όλο αυτό που έγινε μεταξύ τους και πάλι δεν βγάζει πολύ νόημα, έτσι όμως ήταν οι ειδήσεις στην εποχή της Πληροφόρησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο όχι και τόσο καλός τύπος, δισεκατομμυριούχος, μεγαλοεπιχειρηματίας, εφευρέτης και ιδρυτής της SpaceX και της Tesla, Elon Musk πήγε τον Μάιο στο Met Gala παρέα με την Grimes. Η Grimes είναι ταλαντούχα, ιδιαίτερη μουσικός της synth pop.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν επειδή ο Elon Musk σκέφτηκε ένα αστείο που συνδυάζει τη Roko’s Basilisk, μία θεωρία που λέει ότι στο μέλλον ένα ρομπότ με θεϊκές ικανότητες θα τιμωρήσει όλους όσοι δεν βοήθησαν στη δημιουργία του, και το Rococo, την τάση στην τέχνη και την αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα. Το αστείο λοιπόν ήταν το ‘Rococo Basilisk’. Mόνο που η Grimes το είχε σκεφτεί τρία χρόνια νωρίτερα και είχε κάνει και βίντεοκλιπ για αυτό.

Όταν ο Elon Musk έμαθε για το βίντεοκλιπ τρελάθηκε ο άνθρωπος με το πόσο μπροστά είναι η Grimes, επικοινώνησε μαζί της, το ένα έφερε το άλλο και τα έφτιαξαν.

Οι φαν του Elon Musk σοκαρίστηκαν γιατί δεν ήξεραν την Grimes, οι φαν της Grimes σοκαρίστηκαν γιατί ήξεραν τον Elon Musk. Αλλά ωκαίει, το σοκ στην εποχή μας κρατάει λίγο, έτσι τους ξεχάσαμε, μέχρι τον Αύγουστο, που ο Elon Musk τουίταρε αυτό.

Στο τουίτ ο Elon Musk έγραψε ότι σκέφτεται να αποσύρει την Tesla από το Χρηματιστήριο, ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και η τιμή εξάγοράς θα είναι 420 δολάρια / μετοχή. Το τούιτ του Musk ξάφνιασε τους μετόχους και η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 11%. Δύο βδομάδες μετά όμως ο Musk είπε ότι τελικά άκυρο. Η αυξομείωση όμως της μετοχής που συνέβη χάρη στο τουίτ, προκάλεσε μεγάλη ζημία στους μετόχους και στην πορεία έπεσαν και μηνύσειις. Τον Σεπτέμβριο του 2018, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έλεγχο στην Tesla, για να δει αν το tweet έστεκε και ποτέ ή αν ήταν αλήθεια όλα όσα είπε η Azealia Banks.

Και εδώ λοιπόν μπαίνει στην ιστορία μας η Azealia Banks, μια οξύθυμη, καβγατζού, τρελόνγκα, ταλαντούχα όμως ράπερ. Η Grimes είχε καλέσει την Azealia στη βίλα του Elon Musk, για να κάνουν οι δυο τους μουσική. Κατά τα λεγόμενα της Azealia, ο Elon Musk έκανε αυτό το tweet ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, και το έκανε για να διασκεδάσει την Grimes, αφού το ‘420’ που χρησιμοποίησε για τιμή της μετοχής είναι ο γνωστός αριθμός που συμβολίζει τη μαριχουάνα.

Όταν ο κόσμος πήρε σοβαρά το αστείο και ο Elon Musk νηφάλεψε, κατάλαβε την γκάφα του και φρίκαρε. Η Grimes προσπαθούσε να τον παρηγορήσει κι έτρεχε συνεχώς από πίσω του και είχε την φιλοξενούμενη Azealia Banks γραμμένη. Όλα αυτά, όπως είπα, κατά τα λεγόμενα της Azealia Banks, στο Instagram. Η Αzealia έκανε στόριζ, στα οποία τους έβριζε και έλεγε ότι είναι φυλακισμένη στη βίλα του Musk, ζει το δικό της ‘Get out’ και η Grimes την γράφει, γιατί τρέχει πίσω από τον γκόμενό της. Στη συνέχεια δημοσίευσε και screenshot από τις συνομιλίες που έκανε η ίδια με την Grimes, στις οποίες προσπαθούσε να την πείσει να έρθει και τις έλεγε και προσωπικές λεπτομέρειες για τον Elon Musk.

Μετά, όταν ακούστηκε ότι θα γίνει έρευνα στην Tesla για τo ‘420’ tweet, ζήτησε συγγνώμη από τον Elon Musk και τα έριξε όλα στην Grimes.

H ιστορία ξαναήρθε αυτές τις μέρες στο προσκήνιο, γιατί ανακοινώθηκε ότι η Grimes και η Azealia Banks θα κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο για την υπόθεση και τους ζητήθηκε να μην σβήσουν ούτε να αποκρύψουν οποιοδήποτε στοιχείο, που να σχετίζεται με το tweet του Εlon Musk.

ΥΓ. Μετά από ένα σύντομο break να πούμε ότι η Grimes και ο Elon τα έχουν ακόμα.

ΥΓ2. Θέλουμε τραγούδι για όλο αυτό, για να ολοκληρωθεί η είδηση με σωστό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το πιο πολυτελές πάρτι του πλανήτη κατέληξε στο απόλυτο φιάσκο