NDP
LIVE

Enrique Iglesias: Zήσαμε το λαϊκό προσκύνημα του Bailamos

Το στάδιο ήταν μικρό για να χωρέσει την καριέρα του Ενρίκε.

Χτες έγινε στο ΟΑΚΑ η πολυαναμενόμενη, πολυπόθητη συναυλία του Enrique Iglesias. Ήταν τόσο sold out που άνοιξαν κι άλλες θέσεις (από αυτές που θα ήταν κλειστές) για να χωρέσει ο λαός.

Ήταν η πρώτη φορά που μας ήρθε στην 20ετή plus καριέρα του και εμείς ήμασταν εκεί για την ανταπόκριση. Βέβαια θα ήμασταν έτσι κι αλλιώς, κι ας μην ήταν να κάνουμε ανταπόκριση.

*Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τις προάλλες (δηλαδή χτες) κατέγραψα τις 4 εποχές Ενρίκε. Ο πρώιμος Λατίνος Ενρίκε, ο eurodance Ενρίκε των έρλι ’00s, ο μπιτάτος Ενρίκε των late ’00s και ο ύστερος Ενρίκε της Ισπανικής Αναγέννησης των ’10s.

Εχθές το βράδυ λικνιζόμενη στους ιγκλεσιανούς ρυθμούς συνειδητοποίησα ότι στα 28 μου έχω καθαρές αναμνήσεις από όλες τις εποχές Ενρίκε. Και έτσι παρατήρησα ότι ο κόσμος ήταν στην ηλικία μου, στην ηλικία των γονιών μου – που όταν βγήκε το Bailamos το 1999 ήταν πάνω κάτω στην ηλικία μου – ήταν μικρά παιδιά και έφηβοι που γνώρισαν τον Ενρίκε με το ‘Bailando’. Όλοι διασκέδαζαν το ίδιο.

BAILAMOS, ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ

Φυσικά και ο πρώτος χαμός έγινε στο ‘Bailamos’. Και λέω πρώτος και όχι ο μεγαλύτερος γιατί το είπε σχετικά στην αρχή, οπότε είχαν πολλοί χαμοί να γίνουν ακόμα.

BAILAR ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Τέτοιον χορό είχα να ρίξω από όταν πήγα στα μπουζούκια.

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΓΟΝΙΔΗΣ

Φώναξε κάποια στιγμή ο διπλανός μου “Ο Γονίδης πότε βγαίνει”; Και με μια φράση είπε αυτό που σκέφτηκα πολλές φορές μες στο βράδυ.

Πόσο θα ταίριαζε ο Ενρίκε στα μπουζούκια; Με τη φίλη Ισπανία έχουμε την ίδια ιδιοσυγκρασία. Αν υπήρχαν μπουζούκια στην Ισπανία, εκεί θα τραγουδούσαν οι Ενρίκε τους. Περισσότερη εγγύτητα και γαρύφαλλο. Ακόμα πιο καταπληκτικά θα περνούσαμε.

ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Θυμάστε πριν που είπα για το ‘διασκέδαση για όλη την οικογένεια’; Ο Ενρίκε σε κάποια φάση μας ρώτησε πόσοι είμαστε κάτω από 18. Μετά ρώτησε πόσοι είμαστε πάνω από 18. Υπερτερούσαμε.Χα! Και τότε μας ρώτησε αν έχουμε κάνει ποτέ σεξ στην τουαλέτα.

Μας είπε λοιπόν ότι το ‘El Baño’ το έγραψε ο ίδιος γι αυτό. Ως χθες εγώ η αθώα που δεν ξέρω ισπανικά, νόμιζα ότι εννοούσε το μπάνιο στη θάλασσα. Όπως αντίστοιχα τότε στο ‘Ασανσέρ‘, όταν δεν ήξερα από τη ζωή, που νόμιζα ότι εννοούσε απλά συνάντηση στο ασανσέρ.

FUEGO

Το σκηνικό στο Κλειστό Μπάσκετ του ΟΑΚΑ ήταν υπερπαραγωγή. Φωτιές, μπαλόνια, χαρτοπόλεμος, βροχή από σπινθήρες, γιγαντοοθόνες με Ενρίκε.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ TO ENCORE

Ο Ενρίκε μας την έκανε χωρίς encore -hate when this happens- αλλά υποσχέθηκε ότι θα έρθει πάλι πίσω για να παίξει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Το κρατάω αυτό Ενρίκε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Βάζουμε στη σειρά τα αγαπημένα μας τραγούδια του Enrique Iglesias
Bailando με τον Enrique Iglesias σε 15 φωτογραφίες