ΜΟΥΣΙΚΗ

To Unite with Tomorrowland έκανε την Αθήνα να χορεύει ασταμάτητα για περισσότερες από 10 ώρες

Η μεγαλύτερη γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι εμείς την ζήσαμε από μέσα.

Όποιος βρέθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου στον Ανοιχτό Χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας στο Ελληνικό, το μόνο σίγουρο είναι ότι γύρισε ιδρωμένος σπίτι. Δεν είναι και λίγο να ‘χτυπιέσαι’ ασταμάτητα στα beats των κορυφαίων Djs του κόσμου για τόσες ώρες, χωρίς να αισθάνεσαι ίχνος κούρασης, ταλαιπωρίας και βαρεμάρας.

Για την ακρίβεια, εκείνες τις ώρες οι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου, που βρέθηκαν στο event δεν σκέφτονταν τίποτα, παρά μόνο άκουγαν και το σώμα τους λειτουργούσε ανεξάρτητα από τις εντολές του εγκεφάλου. Αυτό είναι το Tomorrowland και φέτος, στην επέτειο των 15 χρόνων από την δημιουργία του, γιόρτασε με πέντε ταυτόχρονα live shows σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης. Η Αθήνα ήταν μία από αυτές.

Μαζί λοιπόν με την μητέρα του Tomorrowland, το Βέλγιο και την πόλη Boom, ενώθηκαν για το Unite with Tomorrowland το Πόρτο, η Βαρκελώνη, η Μάλτα και η Αθήνα. Η βραδιά περιελάμβανε live performances από διάσημους Djs, αλλά και μια τρίωρη δορυφορική σύνδεση με Βέλγιο, όπου έπαιξαν μεγάλοι Djs, μεταξύ αυτών και η αυτού εξοχότης, David Guetta.

Οι πόρτες στο Ελληνικό άνοιγαν από τις 17.00, ενώ το show θα κρατούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού το τελευταίο live θα ξεκινούσε στις 02.30. Μιλάμε για περισσότερες από 10 ώρες προγράμματος. Ακραίο. Με τον ήλιο και τη ζέστη να βαράνε κόκκινο το Σάββατο, έφτασα στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας περίπου στις 20.00 και ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός. Βλέπεις, σε πολύ λίγο ήταν η ώρα να βγει στη σκηνή ο Armin Van Buuren, o headliner της βραδιάς και ένας από τους κορυφαίους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Οι περισσότεροι είχαν αγοράσει εισιτήριο κυρίως για αυτόν, οπότε δεν γινόταν να το χάσουν. Το ότι ο Van Buuren εμφανίστηκε σχετικά νωρίς, βοήθησε να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα γρήγορα. Βέβαια, σε αυτό είχαν συμβάλλει και οι Junior Pappa, Playmen, CJ Jeff και W&W, που είχαν παίξει νωρίτερα μουσική.

Η οργάνωση ήταν καλή, οι χορηγοί αρκετοί και μπορούσες άνετα να περιηγηθείς στο χώρο και να πάρεις μέρος σε διάφορα acts που γινόντουσαν στα περίπτερα, όπως να τυπώσεις μπλουζάκια, να βγάλεις φωτογραφίες και videos και να κερδίσεις διάφορα δώρα. Φυσικά και να αγοράσεις μπύρες, ποτά ή φαγητό.

Πήραμε τη θέση μας στη Guest Area, από όπου μπορούσες να δεις τα πάντα και να χαζέψεις το πλήθος κόσμο που χοροπηδούσε ασταμάτητα κάνοντας αρκετές φορές το χώρο να δονείται. Σε αυτό ‘φταίει’ και ο Van Buuren, ο οποίος έδινε παλμό, μιλούσε στο μικρόφωνο, ενώ δεν δίστασε να ανέβει και πάνω στα decks όρθιος προκαλώντας το κοινό του. Το performance του Ολλανδού ήταν δυνατό και μας έκανε να δούμε τη διοργάνωση με ακόμη καλύτερο ‘μάτι’.

Το σκηνικό που είχε στηθεί για το Unite With Tomorrowland ήταν επίσης εντυπωσιακό. Η σκηνή ξεπερνούσε τα 50 μέτρα σε πλάτος και τα 25 μέτρα σε ύψος, μια παραγωγή πρωτοφανών διαστάσεων για τα δεδομένα παρόμοιων διοργανώσεων στη χώρα μας.

Η αλήθεια είναι πως είχα αγωνία να δω πώς θα είναι η live δορυφορική σύνδεση με το Βέλγιο. Λίγο  πριν τις 22.00 λοιπόν, οι οθόνες συνδέθηκαν και ο κεντρικός παρουσιαστής του Tomorrowland μας συστήθηκε και μας καλωσόρισε στη μεγάλη γιορτή. Στην αρχή επικράτησε μια ‘παγωμάρα’, αφού οι Vini Vici που άνοιξαν το show, καλούσαν το κοινό να σηκώσει τα χέρια του και να πηδήξει μέσα από μια οθόνη. Το λες και λίγο awkward. Θα μπορούσε κάλλιστα να έπαιζε κι ένα video, για παράδειγμα. Ήταν σίγουρα πιο ψυχρό από τον Armin Van Buuren, που μας είχε ζεστάνει προηγουμένως, αρκετά.

Όμως, όταν στη σκηνή του Βελγίου βγήκε ο David Guetta, o Γάλλος DJ κατάφερε να παρασύρει άλλες τέσσερις πόλεις και τις έκανε να χορέψουν τα διάσημα remix του. Ήταν άλλωστε από τα highlights της βραδιάς και κάτι που το περιμέναμε όλοι. Οι τρεις ώρες live σύνδεσης, ίσως ήταν αρκετές για το ελληνικό κοινό, το οποίο δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους προγράμματα. Έτσι, την ώρα που εμφανίστηκαν οι Dimitri Vegas & Like Mike, αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα, να φάμε κάτι και να ξεμουδιάσουμε, μιας και το πάρτι είχε (μεγάλη) συνέχεια.

Ο Nicky Romero, o διάσημος Ολλανδός καλλιτέχνης έχει εξελιχθεί από ‘παιδί-θαύμα’ της μουσικής σε έναν από τους πλέον επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας βγήκε live στη σκηνή της Αθήνας όταν τα ρολόγια μας έγραψαν 01.00 ακριβώς. Ήταν και η στιγμή που έκλεισε η δορυφορική σύνδεση και άρχισαν και πάλι τα lives. Την περιμέναμε με ανυπομονησία, δεν στο κρύβω.

Χορός, δυνατός παλμός και beats που κάνουν το κεφάλι σου να γυρίζει. Κάπως έτσι ήταν η φάση στο Ελληνικό για ώρες. Όσο η ώρα περνούσε, ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να ‘σπάει’, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να μείνουν και να χτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσης. Το Tomorrowland συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ελληνικό κοινό, που διψάει για μεγάλα events και festival.

Μέχρι να το δω από κοντά κρατούσα τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την επιτυχία του στη χώρα μας. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η EDM (Electronic dance music) σκηνή έχει τους δικούς της (φανατικούς) οπαδούς.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Ιάσονας Μανδηλάς μας ζητά να αποδεχτούμε ότι θα τα κάνει όλα
H μπάντα που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή, επειδή έπαιζε μέταλ
Όταν πήγα σε παιδικό πάρτι με τον Sin Boy