ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτήν την εβδομάδα

Και βιντεοπαιχνίδια και Isabelle Huppert και βιντεάκια στο YouTube και Amy Winehouse.

Κάθε βδομάδα η συντακτική ομάδα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά της. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το Deus Ex Mankind Divided, ο Μάκης Ραπτόπουλος

Δεν είναι και πολύ ορθό να γράφω 2 φορές για το ίδιο θέμα εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Αλλά α) έχω κολλήσει με αυτό το παιχνίδι και θέλω να μοιραστώ κάτι ακόμα μαζί σου πέρα από το review, β) τα επόμενα κολλήματά μου αυτές τις μέρες ήταν η εγκατάσταση φυσικού αερίου στο σπίτι και η έναρξη της σχολικής χρονιάς (και το τι σκατολοΐδι ζητάνε στην Α’ Δημοτικού δεν περιγράφεται). Τι απ’ όλα αυτά σου φαίνεται πιο ενδιαφέρον; Α, μπράβο, χαίρομαι που συμφωνούμε.

Λοιπόν, το Deus Ex Mankind Divided είναι πιθανώς ο τύπος παιχνιδιού που με τρελαίνει περισσότερο. Σενάριο check, μεγάλο αλλά όχι χαοτικό check, stealth check, διαφορετικές προσεγγίσεις και ελευθερία στον παίκτη check. Έχουμε καρέ (του check). Κι όταν ως reviewers σου λέμε διάβασε το κείμενο και μην κοιτάς μόνο τον βαθμό, κάτι τέτοιες περιπτώσεις εννοούμε. Μπορεί το εκάστοτε videogame να έχει, αντικειμενικά παρατηρώντας, ελαττώματα, να είναι για 8, για 7. Κι ένα άλλο, για 9, για 10. Τίποτα όμως δεν αποκλείει και, κυρίως, δεν απαγορεύει, να κολλήσεις με το “χειρότερο” από τα δύο, ως παίκτης αυτή τη φορά. Και καλά θα κάνεις, αυτή είναι μια από τις μαγείες που χαρακτηρίζουν το gaming. Αρκεί βέβαια να μην προσπαθείς μετά να επιβάλλεις τη γνώμη σου, βγάζοντας τον άλλον άσχετο, επειδή απλώς εσένα σου άρεσε (ή δεν σου άρεσε…).

Με την Amy Winehouse, η Ναστάζια Καπέλλα

Ήμουν σίγουρη ότι το “Amy” το ντοκιμαντέρ του Asif Kapadia για την Amy Winehouse θα ήταν πολύ καλό, αλλά για κάποιο λόγο δεν το είχα δει μέχρι που το ίντερνετ μου θύμισε την επέτειο γενεθλίων της. Το ντοκιμαντέρ είναι απλά από τα καλύτερα που έχω δει (όπως και το ‘Senna’ του ίδιου σκηνοθέτη). Οι δύο ώρες που διαρκεί περνούν χωρίς να το καταλάβεις και νιώθεις σαν να είχες και εσύ γνωρίσει την Amy. Μετά το ντοκιμαντέρ είδα άπειρα βιντεάκια με συνεντεύξεις και live της και άκουσα ένα ένα τα τραγούδια της, που έτσι κι αλλιώς αγαπούσα αλλά τώρα ένιωθα ότι ακούω τα τραγούδια μιας φίλης μου.

Με το ‘Train to Busan’, o Πάνος Κοκκίνης

To ότι οι Κορεάτες φτιάχνουν καλύτερες αμερικανιές από τους ίδιους τους Αμερικανούς, είναι γνωστό. Το ότι δεν υπάρχει ταινία για zombie με rating πάνω από 2.5 που να μην έχω δει, κάτι που ντρέπομαι, αλλά παραδέχομαι. Οπότε δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην μου αρέσει αυτή η συγκεκριμένη βόλτα με το τρένο. Για την ακρίβεια μου άρεσε τόσο πολύ που, την πρώτη φορά, το είδα χωρίς καν υπότιτλους. Αρρώστια, τι θες. Όμως το τρενάκι, το άξιζε. Μιλάμε για την καλύτερη ταινία για τρένο μετά το ‘Snowpiercer’. Άσε που με περισσή χαρά διάβασα σήμερα ότι το sequel είναι ήδη στα σκαριά.

Με τον Super Combination Gangreat King, ο Γιάννης Σαχανίδης

Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα πως θα βγε​ι τον Νοέμβριο στην Ιαπωνία ένα παιχνίδι που συνδυάζει φιγούρες από το Toy Story σε ένα ρομπότ τύπου Voltron. Ναι, είναι πραγματικό αυτό που σας λέω, οι Woody, Rex, Bullseye, Hamm και Slinky Dog γίνονται ένα ρομπότ, ο Woody Robo Sheriff Star.​ Τώρα λοιπόν ανακάλυψα πως θα κυκλοφορήσει και ένα 2ο παρόμοιο ρομπότ, το Space Ranger Robo, αυτή τη φορά με τον Buzz, το διαστημόπλοιο του και 2 εξωγήινους του Pizza Planet. Αλλά ακόμη δε φτάσαμε στο καλύτερο, που είναι το εξής: Τα 2 ρομπότ ενώνονται. Το τεράστιο αποτέλεσμα της συγχώνευσης τους ονομάζει Super Combination Gangreat King, που είναι το καλύτερο όνομα παιχνιδιού που έχω ακούσει ποτέ. Πραγματικά περιμένω να φτάσει ο Νοέμβριος να δω βιντεάκια στο youtube με κόσμο να κάνει unboxing και να παίζει με τον Super Combination Gangreat King (δεν μπορώ να σταματήσω να το γράφω), φαίνεται φανταστικός. Επίσης θέλω να γνωρίσω τον άνθρωπο που το σκέφτηκε όλο αυτό. Είμαι σίγουρος πως θα έχει κι άλλες δυνατές ιδέες να μοιραστεί μαζί μας.

Με τον Ralfy, ο Γιάννης Σαμούρκας

Σκοτσέζος, εργολάβος κηδειών στο επάγγελμα (από τότε που είδα το Six Feet Under, δεν τους ξαναείπα νεκροθάφτες) και λάτρης των καλών whiskeys, άλλα και οποιουδήποτε άλλου ποιοτικού αλκοόλ. Ο Ralfy Mitchell ανέβασε το πρώτο του βιντεάκι review για whiskey το 2009 και σήμερα έχει αμέτρητα τέτοια 10λεπτα βίντεο με κριτικές. Είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος με αξιολάτρευτη προφορά και χιούμορ σκοτσέζου, τραγιάσκα που μάλλον τη φοράει ακόμα κι όταν κάνει ντουζ, χωρίς εξειδίκευση στο ουίσκι, που του αρέσει να αναλύει με τις δικές του γνώσεις τη γεύση και το άρωμα διαφορετικών malt από όλο τον κόσμο και να φιλοσοφεί από το δικό του πρίσμα των 40% αλκοολικών βαθμών. Που και που θα τον δείτε με τη μύτη και τα μάγουλα λίγο πιο κόκκινα από ότι συνήθως, αλλά πάντα παραμένει νηφάλιος, γιατί όπως ο ίδιος λέει «ακόμα και όταν δεν είστε νηφάλιοι, συμπεριφερθείτε σα να είστε». Οι τρεις συμβουλές που δίνει σε αρχάριους ουισκάκιδες είναι:

1ον. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας με κακής ποιότητας whiskeys.

2ον. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας με κακή συντροφιά (σ.σ. για να πιείτε whiskey υποθέτω)

3ον. Μην βάζετε όλα τα λεφτά σας στην τράπεζα (σ.σ. οι φιλοσοφίες που έλεγα παραπάνω)

Με το soundtrack του ‘The Get Down’, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Μην ανησυχείτε παιδιά, δεν παθαίνω εγκεφαλικο φορώντας τα ακουστικά μου στο γραφείο, όλα καλά. Απλά χορεύω με το δικό μου τρομερό στιλ το “Turn the Beat Around” και το ‘Come Set Me Free’, όσο φαντάζομαι μια μεγάλη ντισκομπάλα στην οροφή του κτιρίου και προσπαθώ να κάνω εικόνα πώς θα έμοιαζαν όλοι με αφάνες. Αυτά, σας αφήνω τώρα, συνεχίζω να χορεύω πηγαίνοντας να βάλω λίγο νερό απ’ τον ψύκτη της εταιρείας.

Με το ΑIM της M.I.A. η Ιωσηφίνα Γριβέα

Το τελευταίο της άλμπουμ μας λέει, αλλά δεν την πιστεύω. Ή δε θέλω. Φαίνεται ότι έχει πάρα πολλά να πει ακόμα, οπότε ας κοιτάξει να ξεπεράσει το θεματάκι που έχει με την έκθεσή της γιατί εκείνη θέλουμε, εκείνη εμπιστευόμαστε. Αφήστε που το AIM δεν είναι και ο καλύτερος δίσκος της έβερ, οπότε δε θέλω να με αποχαιρετήσει με αυτόν. Είναι όμως ηπιότερος με έναν τρόπο που δεν ήταν οι προηγούμενοι κι επειδή στη δική της περίπτωση αυτό σημαίνει ότι επεξεργάζεται αλλιώς τα πράγματα – δήλωσε για παράδειγμα ότι έχει καταλάβει ότι η δημοσιότητα δε μπορεί να μπαλώσει τίποτα στον κόσμο ενώ στο παρελθόν έμοιαζε περισσότερο αισιόδοξη – θέλω να δω τι θα σημαίνει αυτό στην εξέλιξή της. Επίσης, μόνο Platforms <3.

Με τις Νύχτες Πρεμιέρας ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Θα υπάρξουμε πολύ πιο αναλυτικοί την επόμενη βδομάδα με το αθηναϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου αλλά για την ώρα περνάμε την κλασική φάση που βγαίνει το πρόγραμμα και το κοιτάμε και το ξανακοιτάμε και κυκλώνουμε και ξανακυκλώνουμε ε και τελικά μη τα πολυλογούμε έχω καταλήξει με μουτζουρωμένο, κυκλωμένο και υπογραμμισμένο σχεδόν όλο το πρόγραμμα. Έχει Louis Malle και έχει τρομερό midnight τμήμα και έχει και πρεμιέρες φεστιβαλάτες (‘Neon Demon’, Almodovar, ‘Toni Erdmann’, διπλή Isabelle Huppert) γενικά γίνονται πραγματάκια. Οι επόμενες 2 βδομάδες θα είναι φωτιά.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ