ENTERTAINMENT

Το FILMSCHOOL θα σε κάνει σκηνοθέτη

Μυήσου στον κινηματογράφο από τους καλύτερους.

Το filmschool.gr σε συνεργασία με την Art Syndicate παρουσιάζουν για έκτη χρονιά στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο Σκηνοθεσίας, μύηση στην τέχνη του Κινηματογράφου, με workshops από τον Φίλιππο Τσίτο, Ευγένιο Διονυσόπουλο, Βασίλη Σταυρόπουλο και Γιάννη Γιαννακόπουλο, με εισηγητή τον Χρήστο Πυθαρά. 19 Συναντήσεις, 102 προγραμματισμένες ώρες μαθήματος, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να εντρυφήσει στην Σκηνοθεσία του Κινηματογράφου, πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο όσον αφορά στην αποδόμηση και νόηση της γλώσσας του Κινηματογράφου και ύστερα σε πρακτικό επίπεδο, με τον κάθε μαθητή να σκηνοθετεί δύο πρότζεκτ, να μοντάρει μια άσκηση και να γράφει ένα σενάριο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους σχολών κινηματογράφου, σε ανθρώπους που ήδη εργάζονται στη βιομηχανία, σε ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν την σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά και σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία πάνω στην κινηματογράφηση, καθώς τα μαθήματα και η προσέγγιση ξεκινούν από τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας.

Στοχοι σεμιναριου:

– Η κατανόηση του όρου σκηνοθεσίας και ανάπτυξη σκηνοθετικής αντίληψης / διαμόρφωση σκηνοθετικής ταυτότητας.

– Η κατανόηση του ακριβή ρόλου του σκηνοθέτη στα διαφορετικά στάδια παραγωγής που απαιτούνται για την   αποπεράτωση μιας ταινίας.

– Αναγνώριση και ανάλυση αρμοδιοτήτων όλων των συνεργατών του σκηνοθέτη σε μια παραγωγή.

– Αναγνώριση της σκηνοθετικής ταυτότητας μεγάλων δημιουργών μέσω φιλμικών αναφορών.

– Αναγνώριση της κινηματογραφικής γλώσσας μέσω αποδόμησης ταινιών και πρακτική χρήση της στα project που θα σκηνοθετήσει ο κάθε μαθητής.

Αποτελεσμα:

– Σκηνοθεσία μιας μικρού μήκους ταινίας (επιλογή συνεργασίας με έναν συμμαθητή του).

– Οι ταινίες θα προβληθούν τον Σεπτέμβρη σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας.

– Σκηνοθεσία ενός κινηματογραφικού πρότζεκτ επιλογής του:

α) μονοπλάνο

β) προσωπικό

γ) μουσικό βίντεο

– Μοντάζ μιας σκηνής directing workshop.

– Συγγραφή ενός σεναρίου μικρού μήκους ταινίας, έως 10 λεπτά (σε συνεργασία με έναν συμμαθητή του).

– Παρακολούθηση 4 συναντήσεων, υπό τη μορφή workshops, για την συγγραφή σεναρίου με τον Φίλιππο Τσίτο.

– Παρακολούθηση τριών workshops από επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας: Ευγένιο Διονυσόπουλο (Δ. Φωτογραφίας), Βασίλη Σταυρόπουλο (Μοντάζ), Γιάννη Γιαννακόπουλο (Sound Design).

– Εφ’ όσον προκύψει κατάλληλο επαγγελματικό project κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, συμμετοχή του/της ως βοηθός παραγωγής σε μουσικό ή εταιρικό βίντεο ή ταινία μικρού μήκους.

– Στον κάθε μαθητή θα δοθεί πρόγραμμα μοντάζ με εγχειρίδιο χρήσης και ηχητική βιβλιοθήκη.

– Το σεμινάριο καλύπτει ύλη 1 ½ διδακτικού έτους του αντίστοιχου Μεταπτυχιακού προγράμματος Σκηνοθεσίας   Κινηματογράφου της σχολής Κινηματογράφου του Κολεγίου Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου.

– Με το πέρας του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα έχει αρεστό υλικό (portfolio) να αιτηθεί αν ενδιαφέρεται σε σχολές (που ζητάνε να δούνε προηγούμενη δουλειά) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έναρξη: 18 Φεβρουαρίου 2017

Κάθε Σάββατο 13.00 – 18.00

και Κυριακή 14.30 – 19.30

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Για πληρη αναλυση σεμιναριου και περισσοτερες πληροφοριες:

www.filmschool.gr

E-mail: [email protected]

Τηλέφωνα: 211 7051633 – 6974 867975