ΒΙΒΛΙΟ

Τα 18-1 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Φλεβάρη, από τον Τραμπ και τον Μπόουι μέχρι τους 200 εκατομμύρια singles της Κίνας και το design του 20ού αιώνα.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Φεβρουαρίου, με πολύ Ντόναλντ Τραμπ που ατυχώς θα έχουμε αρκετό και στο μέλλον όπως τη βλέπω τη δουλειά.

Veja

Σαν υπερηρωικά περιοδικά που κυκλοφορούν συνεχώς με πολλαπλά εξώφυλλα και μου τη σπάει γιατί δε θέλω να αγοράζω πολλές φορές το ίδιο πράγμα. Αλλά αν τα έδινα για κάτι θα ήταν για αυτόν.

The New York Times Magazine

Αφιέρωμα στο πώς το NFL μετεξελίχθηκε στο πιο ισχυρό αμερικάνικο σπορ. Κάποτε κάποιος θα γυρίσει μια φοβερή, τρομακτική κριτική στον 21ο αιώνα βάσει αυτού του κόνσεπτ.

Uni Spiegel

Τα Γερμανικά μου είναι λίγο σκουριασμένα οπότε δεν κατάλαβα αν αυτό είναι αφιέρωμα στον φόβο ή/ και την κουλτούρα των spoilers ή αν είναι ένα τεύχος γεμάτο spoilers, το οποίο θα ήταν τέλειο.

Matchbox Stories

Πήγα Ασία την προηγούμενη βδομάδα οπότε κερδίζουν πόντους όλα τα σχετικά εξώφυλλα. Στο Τόκυο είδα τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω δει στη ζωή μου. Αισθανόμουν άσχημα κάθε φορά που που έμπαινα κάπου και κάποιος με εξυπηρετούσε. Στα καφέ σηκώνονταν όλοι για να καθίσουμε μαζί επειδή ήμασταν παρέα 4 ατόμων. Ένας dude σε βιβλιοπωλείο μου έδωσε ένα βιβλίο που αγόρασα και μου είπε “thank you for your patience”. Όποτε διασταυρωνόμασταν με άνθρωπο στο περπάτημα σταματούσε για να περάσουμε. Ειλικρινά ήθελα να αγκαλιάσω έναν έναν κάθε άνθρωπο που συνάντησα.

Le Nouvel Observateur

Μιλώντας για ευγενικούς ανθρώπους, αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ φτιαγμένος από Γάλλους.

Washington Post Magazine

Επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ, σε κοντινό, σε ένα εξώφυλλο εξίσου εντυπωσιακό όσο και upsetting.

Man of the World

Επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ.

Rolling Stone

Μιας που μιλάμε για τον Τραμπ και συνειρμικά σκέφτομαι σκουπίδια, δείτε αυτό το εξώφυλλο. Συγγνώμη που το βάζω σε αυτό το άρθρο, είναι τερατωδώς άσχημο. Απλά είναι καλό να βλέπουμε και την άλλη πλευρά για να εκτιμούμε περισσότερο αυτά που έχουμε. Στο αεροπλάνο της επιστροφής από Τόκυο κοιμόμουν για 9 ώρες, είχα βάλει το κανάλι της ποπ κι άκουγα και κοιμήθηκα. Σχεδόν όσες φορές ψιλοξύπνησα έπαιζε ένα τραγούδι από αυτούς και μέχρι να δω τον πίνακα εδωπέρα του Rolling Stone είχα αρχίσει να πιστεύω πως ήταν κάποιο περίεργο emo όνειρο που έβλεπα επειδή με πείραξε το ρύζι στην πτήση.

Crumb

Το Crumb με τα εξώφυλλά του είναι από μόνος του λόγος να θες να γίνεις σεφ. Ή καλύτερος φαγάς. Μάλλον το δεύτερο.

Complex

H Tinashe.

Esquire, το Αγγλικό

Από όλα τα Αντρικά Είδωλα (ΤΜ) των αντρικών εξωφύλλων αν μη τι άλλο ο Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι εκείνο που μπορείς να στηρίξεις με πάθος.

Gerador

Από την Πορτογαλία. Στην Ακιχαμπάρα στο Τόκυο έχει κτίρια γεμάτα arcade, ορόφους επί ορόφων. Προχωράς στο δρόμο και ακούς τα ηχητικά εφέ να μπλέκονται μεταξύ τους. Το “Pixels” όταν βγήκε εκεί πρέπει να ήταν τύπου προσβλητικό. Γενικώς ήταν προσβλητικό βέβαια, αλλά καταλάβατε τι εννοώ.

Bloomberg Businessweek

Δίκαιο.

Modernist

Περιοδικό αφιερωμένο στο design του 20ου αιώνα; Ή κάτι.

Che

Δηλαδή το καλοκαίρι τι θα γίνεται στο Βέλγιο.

That’s

Μαγευτικό εξώφυλλο του Πεκινέζικο περιοδικού με θέμα τους 200 εκατομμύρια singles της πόλης. Έρωτα μπορεί να μη βρίσκουν αλλά παιδιά έχουν ένα street food άλλο πράμα. (Σκορπιός > Ιππόκαμπος > Ακρίδα. Ταπεινή γνώμη.)

a-magazine

Ζήτω.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Science News

Φανταστικό εξώφυλλο φτιαγμένο σαν κολλάζ ψηφιδωτό από διάφορα υλικά.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)