ΒΙΒΛΙΟ

Τα 18 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Νοέμβριο, από τον Kanye ως τους Beatles κι από τα αυγά μάτια ως τα μπέργκερ σε (απο)σύνθεση.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Νοεμβρίου, όσο προλαβαίνουμε πριν αρχίσουν τα πάντα να είναι καλυμμένα με τον Χάρισον Φορντ και τους Stormtroopers.

Time Out New York

Ξεκινάμε με κάτι χαλαρό, και την τρομερά απελευθερωτική δύναμη του να μπορείς να βάζεις στο εξώφυλλό σου ένα σκέτο πακέτο με λευκά εσώρουχα. Καλά χριστουγεννιάτικα ψώνια σε όλους μας.

The New York Times Magazine

Οι ιστορίες τριών ανήλικων προσφύγων ντύνονται με ένα ταιριαστά σκοτεινών διαθέσεων εξώφυλλο που θα μπορούσε άνετα να είναι και η αφίσα της κινηματογραφικής διασκευής μιας εξ αυτών.

New York Magazine, Food & Drink

Ας αλλάξουμε ρυθμούς τώρα. Ναι, θα σε μαγειρέψω. Πολύ ευχαρίστως να σε μαγειρέψω, ω μάτι.

Hype

Σίγουρα δεν περιμένατε ότι αυτή θα ήταν η Star Wars εκπροσώπηση για αυτό το μήνα.

Boston Globe Magazine

Σταθερά παραμένω sucker για τέτοια εφετζίδικα εξώφυλλα.

Mucbook

Αυτό είναι καταπληκτική ιδέα για ΟΝΕΜΑΝ κουίζ, cc @Ηλίας

Bloomberg Businessweek, Middle East

omfg αυτό είναι ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου, έπρεπε να το συμπεριλάβω

032c

Γενικά δεν έχω ιδέα, αλλά επειδή τα έχουμε ζήσει αυτά τα πράγματα δε γίνεται να μην τιμηθεί αυτό το εξώφυλλο.

The New Yorker

Είμαι αναγκασμένος από το νόμο να ποστάρω εδώ ό,τι εξώφυλλο κάνει ο Κρις Γουέρ για το περιοδικό. Αυτό εδώ, που είναι υπέροχο έτσι κι αλλιώς, έχει πολύ ενδιαφέρον και στο background του, όπου μπορείς να το δεις και σε μορφή video animation καθώς και την ιστορία πίσω από τη δημιουργία αυτής της εικόνας.

Printed Pages

Το εξώφυλλο το έχει επιμεληθεί ο Eric Yahnker ο οποίος apparently είναι γνωστός για αυτό το στυλ προσωπογραφίας που φτιάχνει κάτι σαν πυργάκι μες στο περίγραμμα ενός προσώπου με τα χαρακτηριστικά του, τεστάροντας τη δυνατότητα του θεατή να αναγνωρίζει πρόσωπα ακόμα και με ανακατεμένα τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Οπότε φυσικά και το πιο επιδραστικό πρόσωπο του κόσμου αυτή τη στιγμή θα ήταν ιδανικό για ένα τέτοιο πείραμα.

Modern Reformation

Απλά σπουδαίο, στα όρια του να το εκτυπώσω σε μεγάλη αφίσα και να το δώσω σε πρωτοετή γνωστό μου.

Volkskrant Magazine

Σκεφτόμουν τις προάλλες ότι αν δεν μπουν σύντομα οι Beatles στο spotify θα μεγαλώσει η πρώτη γενιά που δε θα νιώθει τι ήταν αυτό το συγκρότημα και δε θα φταίει η γενιά, θα φταίμε εμείς και κανένας άλλος.

NME

Χρειάζεται ένα κάποιο θράσος για αυτό το εξώφυλλο, ΝΜΕ.

Lollipop

Δεν έχω δει δευτερόλεπτο Φόρμουλα 1 φέτος, υποθέτω από τα συμφραζόμενα ότι το κέρδισε και πάλι ο Χάμιλτον από τον καναπέ του σαλονιού του, ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναέρθει το πρωτάθλημα έστω σε οπτική επαφή με τα όρια του ανταγωνιστικού.

Zeit Magazin

‘σε κάνει να σκέφτεσαι’

Metropoli

¡lo delicioso!

Metropoli

*ανοίγει το e-food*

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

First

Περιοδικό της British με τεύχος αφιερωμένο στον χρόνο (θυμάμαι πριν χρόνια στις Νύχτες Πρεμιέρας είχαμε κάνει αφιέρωμα στην Τρύπα, τώρα σκέφτομαι ότι ήμασταν τυχεροί κιόλας) και μια φανταστική ιδέα εξωφύλλου βασισμένη στην οριζόντια τομή ενός κορμού δέντρου η οποία φανερώνει την ηλικία και το πέρασμα διαφόρων παρελθοντικών περιόδων.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)