ΒΙΒΛΙΟ

Τα 19 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Και τώρα λίγο χαλαρό χάζεμα με μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε αυτό το μήνα. Περιοδικίσια, ναι.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Ειδικά τώρα που κλείνει η διανομή διεθνούς τύπου στην Ελλάδα (ελπίζουμε προσωρινά), το ίντερνετ θα είναι η μόνη μας όαση.

Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα. Αυτά τα είναι τα καλύτερα του Μαϊου, στα οποία για κάποιο λόγο κυριαρχεί το Ολλανδικό ντιζάιν.

Good

Αυτό το Ντουμπανέζικο (;;;) περιοδικό μας συστήνει τις καλύτερες ακίνητες περιουσίες που παίζουν αυτό τον καιρό, τρελές ευκαιρίες παιδιά, πάμε. Ωραίο εξώφυλλο ωστόσο.

Esquire, το Ολλανδέζικο

Ξεκινάμε την Ολλανδική απόβαση με έναν απενοχοποιημένα γερασμένο Κρόιφ, την ώρα που οι ποδοσφαιρικοί (και μη) ήρωες υπάρχει η τάση να προβάλλονται μόνο μέσα σε χρονοκάψουλες δόξας που τους αφήνουν για πάντα θριαμβευτές στα διάφορα 1970 ή 1982 ή 1998. Όπως πάντα τα πορτρέτα του Esquire είναι φανταστικά.

Fleisch

Τα αχνά γράμματα στο εξώφυλλο του Αυστριακού εντύπου λένε “είσαι πιο γέρος από αισθάνεσαι”. Άει παράτα μας, εξώφυλλο. Άει παράτα μας.

The Guardian Guide

Όμορφη σύνθεση αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Χαγιάο Μιγιαζάκι ο οποίος αποσύρεται από τη σκηνοθεσία.

VPRO Guide

Αααααααπ!

Howler

Από τα αμέτρητα design σχετικά με το Μουντιάλ, αυτό ήταν το καλύτερο που είδαμε αυτό το μήνα. Και είναι από ένα περιοδικό για το ποδόσφαιρο, προερχόμενο από την Αμερική. Ντροπή παιδιά.

Shortlist

Δε τους αντέχω τους Kasabian αλλά κοίτα ένα εξώφυλλο!

Smak

Το αγαπημένο μας νέο φαγητοπεριοδικό (επειδή είχαμε και παλιό) είναι το Smak από την Πολωνία, τον προηγούμενο μήνα είχαμε και το πρώτο του τεύχος, εδώ δίνουν το κάτι παραπάνω, γενικά μπράβο στα παιδιά.

Metropoli

Άλλη μια σταθερή αγάπη της στήλης, το culture ένθετο της El Pais, που πάντα έχει τα πιο επικά design εμπνευσμένα από ταινίες στα εξώφυλλά του. Ο τυχερός του μήνα είναι ο Γκοτζίλα.

The Sunday Times Magazine

Νιάου. Επίσης, μιας και το έφερε η κουβέντα,

Bloomberg Businessweek

“Κι αν βάλουμε τον Ρονάλντο και τον Μέσι με έμφαση στα πόδια τους;” Τέλεια προσέγγιση του πολέμου Adidas και Nike από το Bloomberg Businessweek, όπως αναλύεται περαιτέρω εδώ.

IEEE Spectrum

Έντυπη έκδοση για τα μέλη της IEEE που είναι “the world’s largest professional organization devoted to engineering and the applied sciences”. ΟΚ; ΟΚ.

V

Αυτό το μήνα το εξώφυλλο είναι τριπλό, ένα με την Μαντόνα, ένα με την Κέιτι Πέρι (αυτό) κι ένα και με τις δύο μαζί. Αυτό που συμβαίνει εδώ με χέρια και πόδια είναι φανταστικό ωστόσο οπότε το προτιμήσαμε. (Επίσης, Κέιτι Πέρι.)

The New Republic

Ωραίο design εμπνευσμένο από το τηλεπαιχνίδι “Jeopardy”.

Poster

Αυτό, αν κατάλαβα δηλαδή καλά, είναι… το Ιταλικό ΓΚΡΕΚΑ; Τελοσπάντων, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, το εξώφυλλο πάντως ωραίο.

The Modernist

Κονσέψουαλ.

Suddeutsche Zeitung Magazin

Μιαμ, καλοκαιράκι. Ε;

Volkskrant Magazine

Παίρναν αναβολικά οι Ολλανδοί τον Μάιο; Ένα ακόμα φανταστικό εξώφυλλο από τους συμπατριώτες του Κλάιφερτ και του Φαν Χάαλ, με το παλιό τους νόμισμα (πριν το ευρώ) με το πρόσωπο του Γάλλου υπουργού οικονομικών επάνω. Έχει φτιάξει κανείς πεντοχίλιαρο με τη Μέρκελ από τους δικούς μας; Απλά τσεκάρω.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Mas Content

Μονοθεματικό τριμηνιαίο περιοδικό, που σε κάθε τεύχος πιάνει ένα concept και το εξερευνά με κάθε πιθανό τρόπο. Θέμα αυτή τη φορά η έννοια της επανάληψης, ή το πώς να ενσωματώσεις τέλεια το concept σου ΚΑΙ την κουβέντα γύρω από αυτό, σε μία εικόνα εξωφύλλου.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)