ΒΙΒΛΙΟ

Τα 20 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Αύγουστο, από τον Έντι των Iron Maiden ως τον Στιβ Καρέλ, κι από τη βιβλιοφαγία ως το κινηματογραφικό ποπ κορν.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Αυγούστου, με Έντι, με Στιβ Καρέλ και με πολύ μπλοκμπάστερ.

The New York Times Magazine

Για δες, το αναίσθητο κράτος είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Δεν ξέρω γιατί ξεκίνησα με αυτό, είμαι σίγουρος πως υπήρχε κάτι πιο λάιτ.

Metal Hammer

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. Cheesy όσο δεν πάει αλλά με τόσο σωστό τρόπο! Σου είχαν λείψει τα εξώφυλλα που τα κουνάς πέρα δώθε και αλλάζει η προοπτική; Σου είχαν λείψει μήπως και οι Iron Maiden; Μια χαρά σου έκατσε γιατί και τα δύο αυτά θριαμβευτικά ’80s/’90s πράγματα επιστρέφουν σε ένα. 

Time Out New York

Χιπ φάσιον νεοϋορκέζικη φασούλα.

Das Magazin

Ελεβετικό ένθετο εφημερίδας είναι αυτό λέει, και μπράβο του. Κυκλοφόρησε με λευκό εξώφυλλο που τονίζει τη δύναμη της λιτής φράσης του παγκόσμιου θησαυρού Ta-Nehisi Coates για θεμελιώδεις ρατσιστικές διαχωριστικές της αμερικάνικης κοινωνίας.

Metropoli

Στο Ισπανικό Metropoli οι άνθρωποι το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο με τα κινηματογραφικά τους εξώφυλλα. Θα πρέπει να τα βγάζουν σε λεύκωμα στο τέλος κάθε χρονιάς. Εδώ “Mission: Impossible – Rogue Nation”, “The Man from U.N.C.L.E.” και “Pixels”.

Weekend

Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλά έτσι ακριβώς αισθάνομαι όταν έρχεται Σαββατοκύριακο.

Magnes

Πολωνικό περιοδικό για μουσική και ποίηση. <— η πρώτη σπουδαία φράση που πληκτρολόγησα τη σεζόν 15/16.

Open Skies

Το περιοδικό των πτήσεων της Emirates. Φαντάζομαι το Blue με εξώφυλλο κόμικς και τρελαίνομαι.

Dartmouth

Το Dartmouth στο περιοδικό που λαμβάνουν οι απόφοιτοί του εξηγεί γιατί κοστίζει τόσο πολύ. Συγχαρητήρια, κερδίσατε το Χρυσό Ντούσμπαγκ του μήνα.

VNA

Αγγλικό τριμηνιαίο έντυπο για urban culture με πολύ δυνατό έργο στο εξώφυλλο.

Mood

, In The.

The New Yorker

Τα βιβλία ως θάλασσα, ως απόδραση, ως ηρεμία, ως απόδραση. Αυτός κάτω αριστερά δεν καταλαβαίνω αν τραγουδάει από τη χαρά του ή αν φωνάζει για βοήθεια.

Bloomberg Businessweek

Σταθερά φαν των χάρτινων οπτικοποιήσεων των digital concepts.

That’s

That’s. Τι θα πει “That’s”. Κινέζικο περιοδικό. Για τα τατουάζ; Για urban κουλτούρα; Δεν έχει σημασία, εξάλλου το έβαλα κυρίως επειδή όπως το κοιτάω αυτό θα έκανε τέλειο flyer για συναυλία στο ΑΝ, το οποίο είναι βασικό κριτήριο για οτιδήποτε.

A Magazin About

ΟΚ, αυτό καταλαβαίνω τι αφορά.

New York Times Mag κι άλλο

Μπερδεύομαι λίγο. Μοιάζει με ρέμπους αλλά δεν λείπουν λέξεις. Το έβαλα κυρίως επειδή μου αρέσει να βλέπω εξώφυλλα που έχουν μόνο γράμματα.

Esquire, το Ισπανικό

Σταθερή δύναμη το Ισπανικό Esquire, εδώ βασανίζει τον Στιβ Καρέλ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Das Magazin πάλι

Το νέο μας αγαπημένο Ελβετικό περιοδικό έχει εξώφυλλο μια μεξικάνα ρεπόρτερ που γράφει για τα τοπικά καρτέλ. Το κοιτάω και νιώθω σα να έχω ήδη παρακολουθήσει ένα τρίωρο πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ για το θέμα. Μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)