ΒΙΒΛΙΟ

Τα 21 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Τα 21 καλύτερα εξώφυλλα του Ιουλίου, για διάβασμα -ή για εξωφυλλικό χάζεμα- στην παραλία.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα. Αυτά τα είναι τα καλύτερα του Ιουλίου.

Crumbs

Ας γίνει παράδοση να ξεκινάμε με το Crumbs. Πάντα θα ξεκινάμε με το Crumbs. Ειδικά αν έχει μια τεράστια μπάλα παγωτό σοκολάτα στο εξώφυλλο.

*σηκώνεται από το γραφείο, πετάγεται στο περίπτερο*

Metro Brasil

Ανατριχιαστικό εξώφυλλο της Βραζιλιάνικης Metro την επόμενη μέρα της πιο σοκαριστικής συντριβής στα χρονικά των Μουντιάλ.

Shortlist

Είστε πολύ στυλάτος κύριέ μου.

Brewster

Λοιπόν, τι έχουμε εδώ. Είναι ένα 3D περιοδικό (γυαλιά δώρο με κάθε τεύχος) με αντικείμενο παλιές ξεχασμένες ιστορικές φωτογραφίες και ιστορίες, οι οποίες ανατυπώνονται και αναδημιουργούνται με ανάγλυφο τρόπο. Θα κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες, κάθε τεύχος θα εστιάζει σε άλλη χώρα, και βασικά πρέπει να το έχω. Το περιοδικό είναι Αυστραλέζικο, το πρώτο τεύχος εστιάζει στη Νέα Ζηλανδία, και το τσιμπάς από εδώ.

Bloomberg Businessweek

Δεν είναι κάποια συγκλονιστική σκέψη, αλλά περνάει το κεντρικό point της ιστορίας και η απεικόνιση είναι καλοφτιαγμένη.

Empire

Έχω την εντύπωση πως το Empire λιστάρει τις [τυχαίος αριθμός] Καλύτερες Ταινίες Όλων Των Εποχών κάπου 5-6 φορές το χρόνο. Να γίνει μια λίστα Οι 13 Καλύτερες ‘Καλύτερες Ταινίες Όλων Των Εποχών’ Λίστες Όλων Των Εποχών Του Empire. Τελοσπάντων, αυτό έχει ωραίο εξώφυλλο. ΑΥΤΟ θα έπρεπε να είναι 3D, όχι το Brewster!

The New York Times Magazine

Πρώτο από δύο εξώφυλλα του συγκεκριμένου ενθέτου αυτή τη βδομάδα. Ωραία ιδέα, και για την εκτέλεση εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τον χάρακα για smiley face.

Independent Magazine

“Σπουδή για την καταδικασμένη νεότητα” είναι το cover story και αυτό το κολλάζ θολών παλιών φωτογραφιών με έχει τρελάνει.

Time Out London

Το Time Out το ρίχνει στις εξυπνάδες, στήνει ένα τεύχος γύρω από την ιδέα των μπάτζετ διακοπών (ή τελοσπάντων μιας no-budget βδομάδας) και ως εκ τούτου το εξώφυλλό του ακολουθεί την ίδια λογική: να φαίνεται ως κάτι για το οποίο δεν ξοδεύτηκε δεκάρα.

Slow

Ένα ακόμα περιοδικό για ‘ντόπια κουζίνα και καλή ζωή’, με πανέμορφο ωστόσο εξώφυλλο.

New York Mag

Καταπληκτική ιδέα για οπτικοποίηση των ερωτημάτων που προκύπτουν από την “ethnic plastic surgery” το οποίο νόμιζα πως ήταν κάτι που είχε κάνει μόνο ο Μάικλ Τζάκσον.

Suddeutsche Zeitung Magazin

Άλλη μια σταθερή παρουσία, το Γερμανικό περιοδικό εδώ έχει cover story ένα θέμα με τίτλο “Έτρεξαν για τη ζωή τους” οπότε καταλαβαίνεις λίγο πολύ τι αφορά. Η εικόνα του εξωφύλλου, με ξεθωριασμένα παστέλ χρώματα, κάνει την εικονογραφία της ιστορίας να μοιάζει εξίσου ανατριχιαστική.

Newsweek

Αααπ.

Rivista Ufficiale NBA

Πάντα μου αρέσει να βλέπω αθλητικά έντυπα με γραφιστικές ανησυχίες και πιο χειροποίητη αισθητική. Ειδικά αν έχουν τον Μπελινέλι στο εξώφυλλο.

Money Management

Να, αν με ενδιέφερε το περιεχόμενο αυτού του περιοδικού θα το αγόραζα σίγουρα αυτό το τεύχος. Random coin-up αναφορά; Ναι, αμέ.

Thursday Magazine

Σταθερή παρουσία στη στήλη το αγαπημένο μας περιοδικό από το Ομάν, που εδώ δίνει έναν φανταστικό συμβολισμό για τις μικρές πράξεις που κρύβουν πίσω τους σημαντικές αλλαγές στο εξώφυλλο.

Esquire, το Ρώσικο

Άσε το αμερικάνικο Esquire να φωτογραφίζει την Cameron Diaz σε ανέμπνευστες πόζες στον τοίχο. Οι Ρώσοι συνεχίζουν να κάνουν τη διαφορά.

Popular Mechanics

Εκπληκτικό, πανέμορφο DIY αισθητικής εξώφυλλο για ένα DIY θεματικής τεύχος.

Collective Quarterly

Το έτερο συναρπαστικό quarterly new entry! Περιοδικό για το ταξίδι και το ντιζάιν που εστιάζει σε μία πόλη ανά (τριμηνιαίο) τεύχος. Το πιλοτικό τεύχος εστιάζει στη Μάρφα του Τέξας και το εξώφυλλο, ταιριαστά, κοιτάζει από πολύ κοντά, ένα αγνό, αμόλυντο κομμάτι γης. Χώμα. Τέλειο.

Zeit Magazin

Το Zeit έχει πλέον διπλά εξώφυλλα, ένα το κανονικό κι ένα η πρώτη δεξιά σελίδα με το που το ανοίγεις, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να παίξει λίγο παραπάνω με το κεντρικό του concept. Οποιοδήποτε από αυτά τα δύο θα ήταν όμορφο από μόνο του βέβαια.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

The New York Times Magazine

Σχεδόν ανατριχιαστικό: Το τεύχος με αφιέρωμα στο κατεστραμμένο Ντιτρόιτ, κοιτάζει την χρεοκοπημένη πόλη μέσα από ροζ αποχρώσεων φίλτρα, κάνοντας την πραγματικότητα να μοιάζει γραφική και όμορφη, σε πλήρη αντιστοιχία με τον τρόπο που πολλοί προσπαθούν στην Αμερική να παρουσιάσουν την υπάρχουσα -ζοφερή- κατάσταση. Το εξώφυλλο αυτό καταφέρνει να πετύχει το εξής φανταστικό: Όσο πιο όμορφο μοιάζει, τόσο πιο συγκλονιστικό είναι. Εύγε.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)