ΒΙΒΛΙΟ

Πόσο Nesbomaniac είσαι;

Με αφορμή τη νέα του κυκλοφορία, βάζουμε στους φανς του Jo Nesbo ένα κουίζ γνώσεων πάνω στον συγγραφέα και το πιο διάσημο δημιούργημά του.

H Noρβηγία είναι μια χώρα κρύα, συγκρατημένη, αποτελεσματική. Σκοτεινή. Aλλά οι σκιές, καμιά φορά, παραπλανούν. Πάρτε για παράδειγμα  τον Jo Nesbo– στην πραγματικότητα το όνομά του, είναι διαφορετικό, προφέρεται «Γιου Νέσμπε», σαν κοφτός ήχος από ξερόκλαδο που σπάει σε κάποιο βαθύ, ανήλιαγο, νορβηγικό δάσος. Αλλά μπορείτε να τον πείτε κι αλλιώς: «βασιλιά της σκανδιναβικής, αστυνομικής λογοτεχνίας», «μαύρο πρίγκηπα του νουάρ», ή «εκδοτικό φαινόμενο»: τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 33  εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν σε  περισσότερες από 40 χώρες, Στην Βρετανία, μόνο, το 2011 πουλιόταν ένα μυθιστόρήμά του κάθε 27 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τους New York Times, στο μέλλον, η φήμη του Nesbo θα είναι αντίστοιχη με αυτή του Ίbsen ή του Μunch.

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Jo Nesbo, μιλήσαμε πρόσφατα για το προφίλ του διάσημου συγγραφέα, αλλά τώρα ο λόγος περνά σε εσάς, το πιστό κοινό του.

Ετοιμάσαμε ένα κουίζ γνώσεων πάνω στον Jo, στον Χάρι, και στον σκοτεινό κόσμο τους. Πόσα γνωρίζεις στα αλήθεια για αυτούς;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Jo Nesbo, η ‘Δίψα’ και η επιστροφή του Χάρι Χόλε