<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Στο Elysium κάνεις poke μόνο στους νεκρούς

Σε καιρό κρίσης, το κλειδί βρίσκεται στο crowdsourcing. O Ηλίας Κυριαζής παίρνει την ανεξάρτητη οδό για την καλύτερη ιδέα κόμικ που έχεις ακούσει τελευταία.

Είναι ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας και τρόμου που είναι εξίσου μαι ματιά στο πώς η κοινωνία ασχολείται με το θάνατο, όσο και μια ‘τύπου ταινία καταστροφής’ περιπέτεια. Αυτά είναι, λίγο ως πολύ, τα λόγια με τα οποία μας καλωσορίζει στη σελίδα του το πρότζεκτ “Elysium Online”, μια φιλόδοξη ιδέα από το μυαλό του Ηλία Κυριαζή, του διάσημου Έλληνα κόμιστα.

Ο Ηλίας Κυριαζής, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του σημαντικού κόμικ "Manifesto", που δημοσιευόταν για χρόνια σε συνέχειες στο περιοδικό "9", κατάφερε να δουλέψει με επιτυχία στα Αμερικάνικα κόμικς, σχεδιάζοντας τίτλους σαν το "Ghostbusters" και δημιουργώντας πρωτότυπες ιστορίες για την DC/Zuda, την Dark Horse και την IDW, μερικές δηλαδή από τις μεγαλύτερες εταιρείας της βιομηχανίας. Από την τελευταία εξέδωσε και το υπέροχο graphic novel "Falling for Lionheart", μια εξαιρετική μίξη ρομαντικής κομεντί και υπερηρωικού κόμικ, που αξίζει να το αναζητήσεις - έχει εκδοθεί και στην Ελλάδα από την εκδοτική Jemma.

Όσο όμως κι αν οι εποχές έχουν δυσκολέψει, οι ιδέες δε σταματούν ποτέ, γι’αυτό κι ο Ηλίας αναζητά εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου, για διάφορους λόγους, ακόμα και μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ επιλέγουν την οδό του crowdsourcing. Τι θα πει αυτό; Θα πει πως ο καλλιτέχνης σου παρουσιάζει αναλυτικά την ιδέα που έχει για ένα κόμικ, μια ταινία, ένα βιβλίο, ένα έργο τέχνης, για οτιδήποτε- εσύ αποφασίζεις αν σε ιντριγκάρει- συμφωνείς να συμμετάσχεις στη χρηματοδότηση με ένα ποσό που μπορεί να είναι όσο θέλεις εσύ, από 1 ευρώ μέχρι 1,001 ευρώ.

 

Για χρόνια δημιουργοί μιλούν για την ανάγκη δημιουργίας ενός διαφορετικού συστήματος ανάπτυξης έργων, έξω από το στουντιακό σύστημα ή την βιομηχανία. Η οικονομική κρίση το κάνει ίσως και αναγκαίο. Το ίντερνετ προσφέρει πλέον αυτή τη δυνατότητα.

Ο Charlie Kaufman γυρίζει τη νέα του ταινία μαζεύοντας λεφτά από το Kickstarter. Ο Bret Easton Ellis, το ίδιο. Τις προάλλες χάζευα την ιδέα ενός υπέροχου τρελού, που ήθελε να στείλει ένα TARDIS στο διάστημα και να το φιλμάρει. Το τι μπορείς να κάνεις, εξαρτάται από τα όρια των φιλοδοξιών σου. Και, φυσικά, από το πόσο καλά μπορείς να πουλήσεις την ιδέα σου στα κύματα χρηστών του ίντερνετ.

Οπότε το να έχεις μια καλή ιδέα, βοηθάει. Καλή ιδέα, όπως αυτή πίσω από το “Elysium Online”.

 

Αυτή είναι η επίσημη περιγραφή της ιστορίας, στη σελίδα του πρότζεκτ:

“H ιστορία αφορά το Elysium, ένα επαναστατικό social network. Μπαίνοντας σε αυτό μπορείς να έρχεσαι σε επικοινωνία με τους πεθαμένους αγαπημένους σου, που πλέον υπάρχουν σε μια ψηφιακή μετά θάνατον ζωή. Είναι Οκτώβριος του 2021 και όλοι περιμένουν την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία.”

“Αυτό που κανείς δε φαντάζεται είναι πως οι νεκροί του Elysium μας μισούν. Απλώς επειδή είμαστε ζωντανοί. Και περιμένουν τη στιγμή που θα συνδεδούν online. Τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θα πάρουν υπό τον έλεγχό τους το ίντερνετ και οτιδήποτε έχει δυνατότητα σύνδεσης σε αυτό, από αυτοκίνητα μέχρι αεροπλανοφόρα, με στόχο να αποτελειώσουν τους ζωντανούς.”

 

Η ιστορία έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται, οπότε και μπορούμε να δούμε μερικά εντυπωσιακά αποσπάσματα. Αλλά για να ολοκληρωθεί, να τυπωθεί και να μπορέσει να κυκλοφορήσει στα καταστήματα, χρειάζονται πόροι.

Στη σελίδα του “Elysium Online” στο site Indiegogo μπορείς να μάθεις ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και να ακούσεις/δεις τον Ηλία να σου μιλάει ο ίδιος για την ιδέα του. Εκεί, θα βρεις και μια λίστα με ανταμοιβές: Αναλόγως του ποσού που δίνει ο καθένας, έχει και κάποιες απολαβές, που φτάνουν από προσωποποιημένα Elysium avatars μέχρι προσωπική αποστολή του τελειωμένου κόμικ, κι από art prints για τον τοίχο σου σχεδιασμένα για σένα ειδικά από διάσημους Έλληνες κομίστες, μέχρι εμφάνιση στο ίδιο το κόμικ.

 

Το πρότζεκτ έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει πόρους, και θα συνεχίσει για τους επόμενους 2 μήνες. Αν θες να ρίξεις μια ματιά ή να βοηθήσεις στην προσπάθεια ή αν απλά διαβάζεις αυτή την ιδέα και θες να δεις αυτή την ιστορία το συντομότερο (όπως εμείς), τότε πέρνα μια βόλτα από τη σελίδα του “Elysium Online”.

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

PRINT