<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Στο Jungle Speed νικάει αυτός με τις λιγότερες γρατσουνιές

Μία δημοσιογράφος γράφει για το βασιλιά των επιτραπέζιων και σε μυεί στη λατρεία της αρπαγής ενός 'τοτέμ' πιο εθιστικού και από τον εθισμό.

Αν κάποιος μου ζητούσε να του κάνω μία δήλωση για τα επιτραπέζια παιχνίδια τότε θα τον κοιτούσα με ψαρωτικό ύφος του στυλ 'μα, τι ερώτηση είναι αυτή, για ποια με πέρασες' και πριν ανοίγει η γη να τον καταπιεί θα του έλεγα με ένα τεράστιο χαμόγελο: 'Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι η πιο φανταστική ανακάλυψη που μπορεί να κάνει μία παρέα'. Ναι δεν λέω και τα στέκια για ποτό καλά είναι και τα φαγάδικα και οι εκδρομές και οι φορές που θα χάσετε το δρόμο και θα τσακωθείτε για το ποιος 'είχε πει ότι έπρεπε να στρίψετε δεξιά' όλες αυτές οι κοινές εμπειρίες είναι υπέροχες.

Αλλά, δεν ξέρω πώς να το πω, έχω την εντύπωση ότι αυτές οι βραδιές που μαζευόμαστε όλοι γύρω από το χαμηλό (συνήθως) τραπέζι του σαλονιού δεν συγκρίνονται με σχεδόν τίποτα.

Τέλος πάντων.

Σε μία από αυτές τις βραδιές, ένας φίλος πριν από έξι περίπου χρόνια ήρθε στο σπίτι με ένα κοκκινόμαυρο ζεβρέ πουγκί και το βλέμμα του 'εδώ σας έχω' και μας ανακοίνωσε ότι 'σήμερα, θα παίξουμε Jungle Speed'. Πράγματι, 'εκεί μας είχε'. Τις επόμενες μέρες οι συναντήσεις μας για επιτραπέζιο άρχισαν να πυκνώνουν και το 'να μαζευτούμε να παίξουμε τίποτα' αντικαταστάθηκε από το 'πότε θα βρεθούμε να παίξουμε Jungle Speed'.

Όχι, στη φωτογραφία δεν είναι κάποιος από τους φίλους μου, οι δικοί μου είναι ακόμα πιο μανιακοί εν ώρα παιχνιδιού

Το Jungle Speed, το ποιο;

Σε περίπτωση που δεν είχες την τύχη να πιάσεις το μαγικό αυτό τοτέμ - ματσούκι (πες το όπως θες δεν παρεξηγώ) πρέπει να σε ενημερώσω για τα βασικά.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι με κάρτες ακαταλαβίστικων σχημάτων που αν δεν είναι πανομοιότυπα, έχουν κάποιες σπαστικά μικρές διαφορές. Οι κάρτες αυτές λοιπόν, μοιράζονται στην αρχή σε όλους τους παίχτες (όσες περισσέψουν βγαίνουν εκτός παιχνιδιού). Πριν το πρώτο 'πάμε' οι παίχτες κάθονται περιμετρικά του τοτέμ του Jungle Speed και τοποθετούν τις κάρτες από την ανάποδη πλευρά τους ακριβώς μπροστά τους.

*Το τοτέμ πρέπει να απέχει ίση απόσταση από όλους τους παίχτες*

Και τώρα, 'πάμε'! Οι παίχτες ανοίγουν ταυτόχρονα τις κάρτες τους. Εκείνοι που έχουν ίδια κάρτα (σχήμα, χρώμα, αναλόγως και τις υπόλοιπες κάρτες που έχουν ανοίξει) πέφτουν στη μάχη για να πιάσουν το τοτέμ. Όποιος το πιάσει πρώτος, δίνει τις κάρτες του στο χαμένο και κερδίζει. Ο γύρος δεν τελειώνει μέχρι κάποιος να μείνει με όλες τις κάρτες.

Καιιιιιιιι τώρα welcome to the Jungle folks!

 

Το τι τσακωμός έχει να πέσει α) για την απόσταση του τοτέμ και που 'εσύ το είχες πιο κοντά', β) για αυτόν που θα κάνει λάθος σχήμα και θα μπει στη μάχη δίχως λόγο, γ) για το ποιος έπιασε το τοτέμ από πάνω και ποιος από κάτω, δεν περιγράφεται.

Νόμος της Ζούγκλας Νούμερο 1: Το τοτέμ πρέπει να πιάνεται από κάτω. Όχι από πάνω. Επαναλαμβάνω: Όχι από πάνω.

Έλα όμως που από την άλλη ο νόμος της φύσης που σε θέλει πάντα νικητή σου κάνει εκείνη την ώρα δεύτερη φωνή και σου λέει 'πιάστο από όπου νάναι'.

Προσοχή, λερώνει

Και το πιάνεις από όπου να ναι και το πιάνει και ο αντίπαλος από όπου να ναι και το βλέπεις το τοτέμ να εξεσφενδονίζεται στο βάζο αντίκα της μαμάς ή στο ποτήρι με το κόκκινο κρασί το οποίο πάντοτε βρίσκεται πάνω από άσπρο χαλί και μπουμ. Παρεμπιπτόντως και άσχετο αυτή η μάστιγα με το κρασί που πάντα πέφτει σε χαλί ή άσπρο πουκάμισο, δεν παλεύεται.

Νόμος της Ζούγκλας Νούμερο 2: Παίζουμε μακριά από αντικείμενα που σπάνε εύκολα ή λερώνουν.

Το Jungle Speed ενδιαφέρεται γι αυτό που λέει και το όνομά του: Για την ταχύτητά σου. Αλλά, ΑΛΛΑ και για την παρατηρητικότητά σου. Ναι, σου ζητάει να κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα και ναι είναι δύσκολο.

Όταν όμως κάνεις λάθος ή εσύ ή ο αντίπαλος, το γέλιο που θα κάνετε αξίζει την προσπάθεια, αξίζει τη ζαλούρα να τσεκάρεις όλα τα σχήματα που άνοιξαν στο τραπέζι, αξίζει τις γρατσουνιές που θα τσούξουν λίγο το επόμενο πρωί και θα τραβήξουν τα βλέμματα συναδέλφων που θα σε σκουντήξουν με υπονοούμενο ότι 'περνάς καλά'.  

Νόμος της Ζούγκλας Νούμερο 3: Από το παιχνίδια θα φύγεις σίγουρα με απώλειες. Μία γρατζουνιά στο χέρι; Μία μελανιά στο πόδι (από τη διπλανή που θα ακουμπήσει πάνω σου για να το πιάσει); Κάτι θα σου μείνει. Ελπίζουμε όχι κουσούρι.

Είχα σκεφτεί στον τίτλο να βάλω ότι 'Το Jungle Speed είναι ο βασιλιάς των επιτραπέζιων' όσοι το έχουν παίξει όμως θα τον έβρισκαν πολύ επιδερμικό. Γι αυτό και τον άλλαξα. Και έβαλα την αλήθεια. Που ως γνωστόν, τσούζει.

Υ.Γ.: Στο βίντεο που ακολουθεί, άσε τους κανόνες. Παρακολούθησε την ταχύτητα με την οποία πιάνει το τοτέμ. Έπειτα σκέψου τους φίλους σου στη θέση του. Και βάλε τον πιο ατσούμπαλο εξ αυτών, να κάθεται απέναντι ή τέλος πάντων, μακριά σου.

 

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

PRINT