ΒΙΒΛΙΟ

10 πολύ αισθησιακά coffee table books

Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει διάφορα coffee table book Αυτό είναι ένα γερό μαζευτικό με μερικά από τα καλύτερα λευκώματα με θέμα τη γυναικεία ομορφιά

Έχουμε ξαναπεί ότι εδώ στο Oneman μας αρέσουν τα coffee table books. Στο παρελθόν έχουμε παρουσιάσει διάφορες εκδόσεις από το λεύκωμα των Pixies και τα Suicide Girls μέχρι βιβλία για τον αθλητισμό και το φαγητό. Εδώ είπαμε να μαζέψουμε αυτά που διακρίνονται για την αισθητική τους και έχουν ως θέμα τη γυναικεία ομορφιά. Καθαρά αντρικά βιβλία που κάποια αφήνεις πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού ως statement piece και άλλα που τα βάζεις στη βιβλιοθήκη μακρία από την κοινή θέα.

Nude – Ralph Gibson

Η πιο πρόσφατη δουλειά του Ralph Gibson, μία συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ομορφιά του γυναικείου σώματος. Καμία πρόκληση, κανένα πασπάλισμα, μινιμαλισμός στα άκρα.

NSFW? Το εξώφυλλο, δεν το βλέπεις;

Αγόρασε το

Saudek – Jan Saudek

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην τέχνη του Jan Saudek που συνδυάζει την αισθητική ενός μπαρόκ πίνακα και μίας ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Οι γυναίκες δεν είναι απαραίτητα καλλίγραμμα μοντέλα και μοιάζουν περισσότερο με χαρακτήρες σε ταινία.

NSFW? Τέχνη. Τέλος.

Αγόρασε το

Helmut Newton – SUMO

Το SUMO ένα μαζευτικό με έμφαση στο λιγότερο σουρεαλιστικό κομμάτι της δουλειάς του  Helmut Newton. 480  σελίδες, δηλαδή,  με τις φαντασιώσεις ενός “πορνόγερου”. Σκέψου ότι το πρώτο αντίτυπο πουλήθηκε κάποια στιγμή για σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια.

NSFW? Διάβασε πρώτα τι γράψει ο Θωμάς Σγουρός για το Helmut Newton και βγάλε τα συμπεράσματα σου.

Αγόρασε το

Tyler Shields – The Dirty Side of Glamour

Καθόλου γυμνό, διάσημες γυναίκες, πολύ πρόκληση. Να μερικά παράδειγματα. Η Lindsay Lohan σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο με εφτά άντρες που ξεκουμπώνουν τα παντελόνια τους. Η Mischa Barton γλύφει μια μπριζόλα. Η Heather Morris από το Glee με μαυρισμένο μάτι.

NSFW? Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Αγόρασε το

Mario Testino – Kate Moss by Mario Testino

Μια ωδή στη γυναίκα που άλλαξε το modeling. Αυτό.

NSFW? Τι επίπληξη; Εδώ μυρίζει προαγωγή

Αγόρασε το

Merlin Bronques – Last Night’s Party: Where were you last night?

Ο Merlin Bronques είναι μουσικός, φωτογράφος και μαϊντανός σε celebrity party με Kim Kardashian, Kelly Osbourne, Paris Hilton, Dita Von Teese και λοιπά. Εκεί στήνει τον εξοπλισμό του και φωτογραφίζει τα τεκταινόμενα με κεντρικό θέμα την έξαψη της βραδιάς. Οι φωτογραφίες του ανεβαίνουν στην προσωπική του ιστοσελίδα και αυτό είναι ένα ανθολόγιο που κυκλοφόρησε το 2006.

NSFW? Ε, να βλέπεις φωτογραφίες με κορίτσια που χύνουν σαμπάνια στο στήθος τους δεν το λες και επαγγελματική συμπεριφορά

Αγόρασε το

Dian Hanson – Vanessa Del Rio: Fifty Years of Slightly Slutty Behavior

H Dian Hanson έχει φωτογραφίσει περισσότερες γυναίκες από ότι, όλοι οι προηγούμενοι άντρες φωτογράφοι μαζεμένοι. Από τους τίτλους των βιβλίων καταλαβαίνεις? “The Big Book of Pussy”, “The Big Book of Breast 3-D”, Αυτή εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά για την πρώτη λατίνα πορνοστάρ. Μια σημείωση? Είναι η πρώτη ίσως που το έκανε για την απόλαυση και όχι για το χρήμα.

NSFW? Αυτονόητο

Αγόρασε το

Missy Suicide – SuicideGirls: Hard Girls, Soft Light

Ένα είδος φωτογραφίας που συνδυάζει τον ερωτισμό με τα τατουάζ και αλλάζει τις αντιλήψεις για τα pin up girls. Αντίστοιχο υλικό μπορείς να βρεις στο Tumblr και στο site της Missy Suicide αλλά μαζεμένα εδώ.

NSFW? Εντελώς αυτονόητο

Αγόρασε το

Dian Hanson – Richard Kern

Οι φωτογραφίες είναι του Richard Kern αλλά έχει βάλει το χεράκι της και η Dian Hanson με αποτέλεσμα να ξεπερνάει τη γραμμή μεταξύ erotica και porn. Αυτό που δεν αμφισβητείται πάντως είναι η ποιότητα και η αισθητική της φωτογράφισης που προσπαθεί να αποτυπώσει τις γυναίκες και τα μυστικά τους.

NSFW? Richard Kern μόνο σπίτι σου

Αγόρασε το

Guido Argentini – Private Rooms

Ο Guido Argentini κινείται ακριβώς πάνω στο όριο συνδυάζοντας το glamour, την ασπρόμαυρη αισθητική και τη φωτογραφία μόδας. Μπόνους? Είναι Ιταλός και  έχει πρόσβαση σε μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές μοντέλων τις οποίες φωτογραφίζει σε σουίτες πέντε αστέρων.

NSFW? Αναλόγως τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες του προϊστάμενου σου.

Αγόρασε το

Frank De Mulder – Senses

Αυτό είναι μία σύνοψη της δουλειάς του Βέλγου φωτογράφου σε Playboy, FHM, GQ που κυκλοφόρησε το 2012. Ο μινιμαλισμός στα χρώματα και η καθαρότητα της σύνθεσης είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της έκδοσης. #nai_kala

NSFW? Λόγος απόλυσης

Αγόρασε το