ΘΕΑΤΡΟ

‘Ρένα’, η νουβέλα του Αύγουστου Κορτώ στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Από 10 Δεκεμβρίου μέχρι 6 Απριλίου.

Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ανεβαίνει από τις 10 Δεκεμβρίου του 2018 η Ρένα του Κορτώ, σε θεατρική διασκευή του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, σκηνικά -κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική  Παναγιώτη Τσεβά, φωτισμούς Στέλλας Κάλτσου, επιμέλεια κίνησης Φρόσως Κορρού, βίντεο Στέφανου Παπαδόπουλου, φωτογραφίες Μαντώς Βασίλη. H σκηνοθεσία είναι της Νικαιτης Κοντούρη, με βοηθό σκηνοθέτη τη Θάλεια Γρίβα.

Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens pride parade. Η Ρενα, τους καλεί  σπίτι της και με τον δικό της τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν, αρχίζουν να ‘υποδύονται’ τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι μοναδικά απολαυστικό, γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Στον ρόλο της Ρένας η υπέροχη Υρώ Μανέ! Συμπρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί της νεώτερης και νεώτατης γενιάς. Αγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου. Μαζί τους στη σκηνή ο συνθέτης και μουσικός Παναγιώτης Τσεβάς.