<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Θεωρία X-Files: Τι παίζει με την αδερφή του Mulder

Μια νέα θεωρία για τη Samantha Mulder μπορεί να αλλάζει τα δεδομένα.

Όταν το Fox αποφάσισε να αφήσει τη νέα του σειρά, ‘The X-Files’, να τα βάλει με το θηρίο της Παρασκευής και της παραδοσιακά χαμηλής θεαματικότητας που σέρνει πίσω της, πολλοί είχαμε βιαστεί να αμφισβητήσουμε τη δυναμική του sci-fi εγχειρήματος. Έξι περίπου μήνες μετά όμως, τα ‘X-Files’ δεν είναι μονάχα το ανέλπιστο χιτ της σεζόν ‘93-’94, αλλά το κοινό του που ολοένα και μεγαλώνει, πάει σιγά-σιγά να δημιουργήσει κάτι πρωτοφανές. Τις δικές του κοινότητες στο Usenet και το IRC.

Στο πρώτο σκαλίσαμε κι εμείς, και συγκεκριμένα στο Alt.tv.x-files που μέσα στους πρώτους μόλις μήνες προβολής της σειράς έχει φανεί το πιο ενεργό γκρουπ στο World Wide Web, για να δούμε εάν έχει κάνει κανείς μεγαλύτερη πρόοδο από εμάς σε σχέση με την μεγάλη κρατική συνωμοσία που φαίνεται να χτίζει η σειρά, με επεισόδια όπως ‘Deep Throat’ και ‘Conduit’ που ακόμα δεν έχουμε σταματήσει να συζητάμε.

Χωρίς να μας κάνει καμία εντύπωση που οι φαν, ανάμεσα στις εικασίες για τα μυστήρια της σειράς βρίσκουν χρόνο και για εικασίες για τη σχέση του Mulder με τη Scully (και ποιος τους αδικεί με τη σεξουαλική ένταση ανάμεσα στο αγαπημένο μας, νέο δίδυμο Duchovny-Anderson;), η βασική ερώτηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο παραμένει μία:

Τι συνέβη με την αδερφή του Mulder;

Στον πιλότο της σειράς μάθαμε ότι, σύμφωνα με τον Mulder, η αδερφή του απήχθη από εξωγήινους όσο ακόμα ήταν παιδιά, δημιουργώντας έτσι ουσιαστικά την εμμονή του πράκτορα με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Για τους Σκαλικούς όμως που δεν πιστεύουν ότι η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω, η επισκέπτρια του γκρουπ που προαναφέραμε, ell, ανέπτυξε μια θεωρία μετά το περασμένο επεισόδιο ‘Miracle Man’ και τα οράματα που είδε ο Mulder με τη βοήθεια του αινιγματικού Samuel Hartley, που θα συζητηθεί πολύ.

“Το πιο παράξενο ήταν αυτό που φορούσε η “αδερφή” του Mulder στα οράματα - ένα πολύ επίσημο κόκκινο φόρεμα, ρούχο που δε φοράνε τα κοριτσάκια στον ύπνο, αλλά θα μπορούσαν να φοράνε στην κηδεία τους. Εάν απήχθη από το κρεβάτι της τη νύχτα, γιατί δεν την είδε με το νυχτικό της ο Mulder; Και τις τρεις φορές που εμφανίστηκε, είχε τα χέρια της μαζεμένα μπροστά της, με τον τρόπο που τα τοποθετούν στους νεκρούς στα φέρετρα - και παρότι την έδειξαν μία φορά ολόκληρη και δύο φορές από τη μέση και πάνω, βεβαιώθηκαν ότι τα χέρια της παρουσιάζονταν με αυτό τον τρόπο και τις τρεις φορές”.

Πολλοί από τους υπόλοιπους χρήστες είτε συμφώνησαν, είτε είχαν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα:

“Κάθε φορά που την έβλεπα στη σειρά, ένιωθα ένα τρομερά μελαγχολικό συναίσθημα και δε μπορούσα να καταλάβω γιατί - νομίζω τώρα καταλαβαίνω. Το κορίτσι θα έπρεπε να βρίσκεται σε φέρετρο”.

“Προσωπικά αναρωτήθηκα γιατί η αδερφή του Mulder δεν έχει μεγαλώσει στα 30 χρόνια από την εξαφάνισή της. Παράξενοι εξωγήινοι δοκιμάζουν την επίδραση της σχετικότητας;”

“Τέσσερις πιθανότητες θα εξηγούσαν την εξαφάνισή της:

1. Είναι νεκρή. Μπορεί όντως να απήχθη αλλά σκοτώθηκε κατά λάθος αργότερα. Μπορεί να απήχθη και από άνθρωπο, συμβαίνει πολύ συχνά”.

2. Είναι ζωντανή, αλλά σε διαστημόπλοιο ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός. Η θεωρία του Einstein λέει ότι η διαστολή του χρόνου θα έκανε τον χρόνο σε ένα τέτοιο όχημα να κινείται πιο αργά κι από έναν άνθρωπο που στέκεται ακίνητος.

3. Ήταν η φαντασία του Mulder. Αν φαντάστηκε ότι την είδε, θα τη φαντάστηκε όπως την τη θυμόταν από την τελευταία φορά που την είδε.

4. Ο Samuel ή κάποιος άλλος (ο διάβολος ίσως;) έκανε τον Mulder να τη δει, με βάση την ανάμνησή του απ’ αυτήν.”

“Αφού το κόκκινο συχνά συνδέεται με τη δύναμη της ζωής, η επιλογή του κόκκινου φορέματος μοιάζει να υπονοεί ότι είναι ακόμα ζωντανή”.

“Ο Samuel μπορεί να αντανακλά τον θαμμένο φόβο που πρέπει να έχει ο Mulder για τον πιθανό θάνατο της αδερφής του. Οι φωνές που άκουσε κατά τη διάρκεια της απαγωγής της μοιάζουν να υπονοούν ότι είναι ασφαλής, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει σοβαρές αμφιβολίες για την “αλήθεια” αυτών των φωνών”.

Εσύ τι πιστεύεις για όλα τα παραπάνω; Σε περιμένουμε στα σχόλια.

TAGS
1994
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ