<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Το πρόβλημα με τον Πράσινο Power Ranger

Τα πράγματα αλλάζουν στη δημοφιλή σειρά.

Δεν ξέρουμε ποιος είχε προβλέψει τη φετινή σαρωτική επιτυχία των ‘Mighty Morphin Power Rangers’, αλλά πάντως δεν ήμασταν εμείς. Η Saban Productions πρέπει να το είχε προβλέψει πάντως, γιατί πριν καν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο, είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα όλης σχεδόν της πρώτης σεζόν.

Η σειρά, παρότι αρχικά στόχευε στις προεφηβικές ηλικίες του κοινού, έκλεψε τελικά την καρδιά όλης της οικογένειας, με τους μεγαλύτερους να εκτιμούν την απενοχοποιημένη ψυχαγωγία των πάναπλων γραφικών και τους μικρότερους να αγκαλιάζουν όχι μόνο τη δράση της σειράς, αλλά και τα μηνύματα για τη φιλία και την αποδοχή που φροντίζει να τονίζουν οι Rangers σε κάθε επεισόδιο.

Αν έπρεπε ωστόσο να μαντέψουμε τον βασικό λόγο επιτυχίας των πολύχρωμων ηρώων της μικρής οθόνης, θα ήταν ο τρόπος που κάνουν τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας να νιώθουν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται κι εκείνοι ανάμεσά τους. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει Power Ranger γιατί όλοι μπορούμε να κάνουμε το καλό. Αυτή είναι η πραγματικότητα των Rangers και αυτό δε θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο περίτρανα εντός της σειράς, από την αποδοχή της ομάδας στον Πράσινο Power Ranger τη στιγμή που κατάφερε να σπάσει τα δεσμά της πλύσης εγκεφάλου που του είχε κάνει η Rita Repulsa.

Ο Tommy Oliver έκανε θεαματική είσοδο στη σειρά κυριολεκτικά σπάζοντας την πόρτα του Megazord και πολεμώντας με επιτυχία τους υπόλοιπους Rangers, δίνοντας αφορμή στη σειρά για το πρώτο της storyline πολλαπλών επεισοδίων. Στο τέλος του ‘Green With Evil’ όμως, και αφού μπόρεσε να ξεφύγει από τα μαγικά της σατανικής Rita που του είχε μάλιστα δώσει και τις δυνάμεις του, ο Tommy έγινε ο νέος Ranger της ομάδας, βάζοντας ένα ακόμη χρώμα στο ουράνιο τόξο της σειράς.

Κάτι ωστόσο που ίσως δε γνωρίζει ο μέσος τηλεθεατής, είναι ότι η παραγωγή χρησιμοποιεί υλικό για τις σκηνές δράσεις από την ιαπωνική σειρά ‘Super Sentai’, την αρχική έμπνευση των Power Rangers’. Στο ‘Super Sentai’ ο Πράσινος Power Ranger πέθανε αφού έλιωσε το κερί που χρησιμοποίησε η αντίστοιχη Rita για να μεταφέρει τις δυνάμεις που του είχε χαρίσει στην ίδια, και μαζί του τελείωσε και το footage που χρησιμοποιούσε η Saban Productions με τον ένστολο Ranger. Με τη δημοτικότητα του Tommy όμως να έχει ξεπεράσει κι αυτή της ορίτζιναλ παρέας, ο δικός του θάνατος βγαίνει εκτός πλάνου. Όσο η σειρά προσπαθεί να βρει τρόπους να τον απομακρύνει από την πλοκή χωρίς να τον στείλει στον άλλον κόσμο, τα γράμματα διαμαρτυρίας από το κοινό για τον μειωμένο τηλεοπτικό χρόνο του Tommy - και μάλιστα από παιδιά - φτάνουν πλέον κατά εκατοντάδες στα γραφεία της Saban, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις - και εδώ να τονίσουμε ότι δεν αστειευόμαστε - κάποια παιδιά αρνούνται να φάνε στο σχολείο.

Όπως είναι λογικό, η Saban αυτόν τον καιρό προσπαθεί να βρει μια λύση που συμφέρει και τους ίδιους και το κοινό, αλλά φήμες λένε ότι το επόμενο βήμα τους θα είναι ένα επεισόδιο με τον αποδυναμωμένο Tommy το ερχόμενο φθινόπωρο με τίτλο ‘Green No More’. Επειδή δεν ακούγεται πολλά υποσχόμενο για τους φαν του Πράσινου, εμείς να προτείνουμε την απλή λύση των έξτρα γυρισμάτων;

Περιμένουμε τη δική σου λύση στα σχόλια.

* Οι Power Rangers προβάλλονται κάθε Σάββατο στον ΑΝΤ1.

TAGS
1994
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ