Steve Granitz / Getty Images / Ideal Image
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Stephen Miller, ο ‘Δρακουμέλ’ του Λευκού Οίκου που τρομάζει τα παιδιά

O 32χρονος σύμβουλος του Donald Trump και ιθύνων νους της πολιτικής του να βάζουν στη φυλακή τα παιδιά των μεταναστών, είναι δικαίως ο λατρεμένος στόχος κάθε late night παρουσιαστή.

Την ίδια ώρα που ακόμη και οι πιο στενοί σύμβουλοι του Donald τρέχουν να κρυφτούν όταν τους ρωτάνε στα κανάλια σχετικά με την ακραία μεταναστευτική πολιτική του να κλείνουν σε κλουβιά (εντάξει, ‘ειδικά κέντρα σε εγκαταλελειμμένα supermarket’ εννοούσα) τα παιδιά (ακόμη και μωρά μηνών) των μεταναστών που πιάνουν να περνούν παράνομα τα σύνορα, ο Stephen, γνωστός για τις ακρoδεξιές απόψεις του ήδη από την εποχή που ήταν φοιτητής, βγαίνει να περηφανευτεί πως όλο αυτό ήταν δικιά του ιδέα.

Φοιτητής είπα; Ψέματα. Εννοούσα ήδη από την εποχή που -o γιος του Λευκορωσικής καταγωγής κτηματομεσίτη και ιδιοκτήτη 417 διαμερισμάτων- ήταν μαθητής στο γυμνάσιο (στην προοδευτική Santa Monica) όταν βγήκε και είπε στη γενική συνέλευση, εν μέσω αποδοκιμασιών, ‘Γιατί πρέπει να μαζεύουμε τα σκουπίδια που ρίχνουμε όταν πληρώνουμε τόσους πολλούς επιστάτες;’

Tην ίδια εποχή που έβγαινε και μιλούσε δημόσια για το πόσο χαζό ήταν να ασχολούνται όλοι με την σφαγή των Ινδιάνων και πόσο τον ενοχλούσε που οι ανακοινώσεις στο σχολείο ήταν και στα ισπανικά ή που επιτρεπόταν στα παιδιά να γιορτάζουν τα έθιμα των χωρών από τις οποίες προέρχονταν. Ήταν δηλαδή, όπως έχουν δηλώσει συμμαθητές του, ‘βεραμάν εθνικιστής’ ήδη από τα 16 του.

Μια ιδέα για ‘παιδιά σε κλουβιά’ που μπορεί να έτρεξε, μετά τη δημόσια κατακραυγή, να ψιλο-αναιρέσει ο πορτοκαλί πρόεδρος με σχετικό διάταγμα, αλλά που είναι ενδεικτική του τι μυαλό κουβαλάει πάνω του ο συγκεκριμένος πανίσχυρος σύμβουλος που οι late night παρουσιαστές ‘λατρεύουν να σιχαίνονται’ και να παρομοιάζουν με τον Δράκουλα. Ή, εναλλακτικά, με τον Mr Burns από τους Simpsons και με χλωμό Minion.

Αν και ο ίδιος, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Vanity Fair, περισσότερο από όλα ταυτίζεται με τον Captain Kirk από το ‘Star Trek’, την στολή του οποίου φορούσε όσο πιο συχνά μπορούσε τόσο εκείνος όσο και ο αδελφός του.

Η αλήθεια είναι πως, πέρα από την πλάκα, ο αξιότιμος κος Miller (που στα 13 του πήρε τηλέφωνο τον, μέχρι τότε, καλύτερο φίλο του και του είπε ότι δεν θέλει να μιλήσουν ξανά γιατί -μεταξύ άλλων- ήταν Λατινοαμερικάνικης καταγωγής) δεν είναι κανένας τυχαίος.

Ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο στα 20 του όταν, ως δημοσιογράφος στην φοιτητική εφημερίδα του πανεπιστημίου Duke, υποστήριξε με πάθος τους λευκούς παίκτες της ομάδας lacrosse που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό μιας φτωχής Αφροαμερικανίδας στρίπερ.

Και, στη συνέχεια, έκανε γρήγορα καριέρα δουλεύοντας διαδοχικά για 3 δεξιούς γερουσιαστές (Michele Bachmann, John Shadegg, Jeff Sessions) με μεγαλύτερο ‘επίτευγμα’ ότι, πίσω στο 2013, κατάφερε να σκοτώσει το νομοσχέδιο του Obama που θα άνοιγε το δρόμο στην νομιμοποίηση 11 εκατομμύρια παράνομων μεταναστών.

Ναι, το αγόρι μας, που είναι βασικός πολιτικός σύμβουλος και έχει θέση σε κάθε τραπέζι που παίρνονται σοβαρές αποφάσεις, έχει θέμα με τους μετανάστες.  Αυτό είναι το ‘λάβαρο’ του στη ζωή και την καριέρα του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, πέρα από την φάση με τα κέντρα κράτησης ανήλικων μεταναστών, εκείνος ήταν πίσω από την ταξιδιωτική απαγόρευση κατά ταξιδιωτών από μουσουλμανικές χώρες. Και εκείνος που φρόντισε να καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να μην απελαθούν 800.000 παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ακόμη και οι εχθροί του αναγνωρίζουν ως ικανό, επικίνδυνο και φουλ αφοσιωμένο στον σκοπό του (‘δεν παίρνει ποτέ ρεπό’). Επισημαίνοντας ότι ήταν έτσι πριν από τον Trump και ότι θα συνεχίσει να είναι επίκαιρος και μετά.

Άσε που, κάτι που θα πρέπει να καταλάβουν οι late night παρουσιαστές, η δημόσια κατακραυγή δεν τον ενοχλεί. Αντιθέτως τον τρέφει. Τον κάνει να χαμογελά διάπλατα.

Η κατακραυγή, το κράξιμο που τρώει όταν βγαίνει έξω στα εστιατόρια, οι διαδηλωτές έξω από το διαμέρισμά του και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι σπαρακτικές εικόνες που δείχνουν να παίρνουν σηκωτά τα παιδιά μακρυά από τους γονείς τους στα σύνορα.

Κάτι μου λέει ότι για τον Stephen, λόγω ηλικίας και ικανοτήτων (μεταξύ άλλων γράφει και αρκετούς από τους λόγους του Donald), όλο αυτό είναι μόνο η αρχή.

Και αυτό είναι, για όσους γνωρίζουν πράγματα, το πιο τρομακτικό από όλα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

7 σημάδια οτι ζούμε σε μια sci-fi δυστοπία