ΣΙΝΕΜΑ

Οι πιο αστείες στιγμές και πρόσωπα του 2017

O Θωμάς Ζάμπρας ξεχωρίζει αυτά με τα οποία γέλασε περισσότερο αυτή τη χρονιά.

Ο Θωμάς Ζάμπρας είναι ένας άνθρωπος που μας κάνει συνέχεια να γελάμε, οπότε στο πλαίσιο της φετινής ανασκόπησης σκεφτήκαμε να τον ρωτήσουμε τι είναι αυτό που κάνει εκείνον να γελάει. Επέλεξε για το PopCode τις αστειότερες στιγμές, πρόσωπα, ατάκες της φετινής κωμωδίας.

***

Η εμφάνιση του Nathan Fielder στον Conan O’Brien

Ο Nathan Fielder έχει μια πιο τις πιο ενδιαφέρουσες και αστείες κωμικές εμπομπές αυτή την στιγμή στην τηλεόραση. H εκπομπή είναι 50% παρωδία εκπομπών που βοηθάνε επιχειρήσεις να ξαναστηθούν σωστά και 50% σχολιασμός στο αμερικάνικο πνεύμα επιχειρημάτικοτητας και μάρκετινγκ. Ο Nathan είναι ένας μαρκετίστας που αποφοίτησε, όπως λέει και ο ίδιος στην εισαγωγή της εκπομπής, από «ένα καλό πανεπιστήμιο του Καναδά με καλούς βαθμούς» και βοηθάει επιχειρήσεις να διαφημιστούνε, παλεύοντας με το δικό του κοινωνικό απροσάρμοστο. Το χιούμορ της εκπομπής βασίζεται κατα πολύ στην ιδιαίτερη περσόνα του Fielder, την οποία ήθελε να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθινή και χρησιμοποιεί πολύ το λεγόμενο cringe humour που στηρίζεται στο άβολο των καταστάσεων. Φέτος για την προώθηση της εκπομπή του, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Conan O’Βrien και μας χάρισε σε συνεργασία με τον Conan ένα από τα πιο εμπνευσμένα και καλοεκτελεσμένα bit κωμωδίας που έχω δει σε Late show. Θα πω μόνο να εκτιμήσετε την αφοσίωση σε αυτό το αστείο, χωρίς να σποιλεράρω τίποτα άλλο.

Το ‘Too Real’ του Marc Maron

O Marc Maron είναι από τους διαχρονικά αγαπημένους μου σταντ απ κωμικούς, που για χρόνια κινούταν περιφεριακά από το mainstream και τα κατάφερε τελικά με το podcast του WTF. Χαίρομαι πολύ να τον βλέπω πλέον σε σειρές με επιτυχία όπως το φετινό GLOW. Αλλά χαίρομαι πολύ περισσότερο να τον βλέπω να κάνει stand up comedy. Έχει ένα ιδιαίτερο περφόμανς που στηρίζεται πολύ στην αμεσότητα και την απίστευτη σύνδεση με το κοινό. Βγάζει μια ώρα σπέσιαλ καθισμένος σε ένα σκαμπό και καταφέρνει να σε έχει κολλημένο σε ότι λέει. Έχει μια απίστευτη ικανότητα να σκάβει την επιφάνεια των ανθρωπινων εμπειριών και σκέψεων και να σε χτυπάει κατευθείαν εκεί που πονάει με γλυκόπικρες, πολύ οικείες σκέψεις και παρατηρήσεις. Μπορείτε να απολάυσετε το νέο του comedy special στο Netflix. Έχει ένα ανυπέρβλητο κείμενο για μια συναυλία των Rolling Stones που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

Ο Kumail Nanjani ως host στο SNL

Ήταν ξεκάθαρα ο καλύτερος κωμικός παρουσιαστής φέτος στο SNL. Ο μονόλογος του ήταν οριακά αψεγάδιαστος και είχε μερικά από τα καλύτερα σκετς στην εκπομπή φέτος.

Ο Julio Torres

O Julio Torres είναι σταντ απ κωμικός, writer στο snl, ανταποκριτής στο Tonight Show με τον Jimmy Fallon, φέτος του έγινε προφίλ στους New York Times και δεν είναι καν 25.

Είναι από αυτούς τους χαρισματικούς και πετυχημένους ανθρώπους που σε κάνουν να νοιώθεις ανασφαλής για την φάση σου με το ταλέντο τους. Το humour του και οι ιδέες του είναι μίνιμαλ εκρήξεις ιδιοφυίας. Δείτε ότι δικό του βρείτε και να θυμάστε το όνομα του.

Thor: Ragnarok

Εύκολα η πιο αστεία ταινία της χρονιάς. Η προσέγγιση της Μάρβελ στις υπερηρωικές της ταινίες ήταν σχεδόν πάντα ανάλαφρη και επηρεασμένη από την χρυσή εποχή των κόμικ. Πάντα το χιούμορ ήταν σημαντικό μέρος των ταινιών της. Αλλά πότε τόσο πυκνά και τόσο πετυχημένα όσο στο Thor: Ragnarok. Η ταινία είναι τόσο σφιχτά γεμάτη από καλοσχεδιασμένα, καλοδομημένα και καλοεκτελεσμένα αστεία, που κατηγοροποείται πανευκολα σαν κωμωδία. Άκουσα αρκετούς να παραπονιούνται ότι ένιωσαν τα αστεία επιτηδευμένα ή ότι έρχονταν σε βάρος των δραμτικών στιγμών κάτι που μπορώ να συμμεριστώ σε ένα βαθμό, χωρίς να επηρεάζει το πόσο γέλασα ούτε λίγο.

Poorly Drawn Lines

To Poorly Drawn Lines είναι με τεράστια διαφορά από το δεύτερο, το αγαπημένο μου κωμικό κόμικ. Πρόκεται για μικρά εβδομαδιαία ανεξάρτητα στριπ με ένα απίστευτα trademark υπαρξιακό σουρεάλ χιούμορ που δεν σταματάει να εκπλήσσει. Φέτος είχε εκπληκτική χρονιά.

O λόγος του Aziz Ansari στην απονομή  των BAFTA Brittania Awards

Πάντα θεωρούσα τους ευχαριστήριους λόγους σε απονομές βραβείων τρομερά γόνιμο έδαφος για κωμωδία και έχουν υπάρξει άριστα παραδείγματα. Ο λόγος του Ansari για το βραβείο της σειράς του Μaster of None, ήταν επίσης ένα άριστο παράδειγμα.

Kate McKinnon

H Kate McKinnon έχει ξεχωρίσει εδώ και χρόνια στο SNL και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αλλά σε μια χρονιά που το SNL δεν φαίνεται να έχει πια πολλούς σταρ, ξεχώρισε σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Πολλά σκετς στήθηκαν αποκλειστικά πάνω της, ενώ φέτος έκανε και τα πρώτα της breakthrough στον κινηματογράφο. Δώστε της όλα τα βραβεία.

Big Mouth

Δύο από τους πιο ενδιαφέροντες και σταθερά εξελίξιμους κωμικούς εμπλέκονται σε αυτό το πρότζεκτ. Ο Nick Kroll ως δημιουργός της σειράς και ο John Mulaney ως voice actor. Μια animation κωμική σειρά για το τι σημαίνει να περνάς την σεξουαλική σου αφύπνιση ως έφηβος με την πιο φρέσκια(αν όχι πορκλητική), σουρεάλ και εύστοχη ματιά που έχω δει σε ποπ κουλτούρα. Απόλυτα ακατάλληλη για ανηλίκους. Μπορείτε να την δείτε στο Netlix.