ΛΙΣΤΕΣ

Οι πιο άβολες στιγμές που ζήσαμε ζωντανά το 2017

Καζανάκια, λάθος φάκελοι και γυπαετοί ρεπόρτερ.

Αν υπάρχει κάτι που λατρεύω στην ζωντανή τηλεόραση, είναι το γεγονός πως δεν μπορείς να καλύψεις με τίποτα κάτι που πάει στραβά. Αν κάποιος βρίσει, πει μια βλακεία, κάνει κάποια γκάφα, τελείωσε, αυτό ήταν, θα μείνει στην ιστορία ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Ή τέλος πάντων, για όσο καιρό υπάρχει ψηφιακό αρχείο, γιατί αν ξεσπάσει πόλεμος ή μας επιτεθούν εξωγήινοι και καταστραφεί ο πολιτισμός, τότε θα χαθούν κι αυτές οι άβολες στιγμές. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα μείνουν στην ιστορία για πάρα πολύ καιρό. Εκτός κι αν ο πολιτισμός καταστραφεί σύντομα, αλλά ΟΚ, έτσι δεν γίνεται δουλειά, πρέπει να προχωρήσει το κείμενο, ας υποθέσουμε ότι καμία καταστροφή δεν θα βρει τον πλανήτη μας και όλα τα βίντεο θα παραμείνουν άθικτα.

Και η φετινή, ήταν μια χρονιά γεμάτη άβολες στιγμές, σε συνεντεύξεις και άλλα ζωντανά προγράμματα. Ατάκες μνημειώδους χαζομάρας, αμήχανες σιωπές, ιστορικά λάθη τα οποία θα συζητάμε για χρόνια, αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς του 2017. Ας τα απολαύσουμε γελώντας με ανακούφιση που δεν έτυχαν σε εμάς (ευτυχώς που δεν είμαστε διάσημοι και δεν βγάζουμε εκατομμύρια, δεν σας χάλασε πλούσιοι).

Η ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ‘LA LA LAND’

Η Faye Dunaway κι ο Warren Beatty ανεβαίνουν στη σκηνή για να ανακοινώσουν τον μεγάλο νικητή του Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Η Dunaway λέει το όνομα του ‘La La Land’, σύσσωμη η ομάδα της ταινίας ανεβαίνει στη σκηνή, παραλαμβάνουν όλοι τα αγαλματίδια, αγκαλιές, χαμός, νικητήριοι λόγοι, πανηγύρι.

Και ξαφνικά, ένας από τους παραγωγούς ανακοινώνει ότι έγινε λάθος και δείχνει το περιεχόμενο του φακέλου, το οποίο αναγράφει το ‘Moonlight’. Σοκ, αμηχανία, γέλιο, παγωμένα βλέμματα, σε μια από τις μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία των βραβείων. Πάντα τέτοια.

Ο ΤΡΕΛΟΣ ‘ΕΡΩΤΑΣ’ ΤΡΑΜΠ-ΜΕΛΑΝΙΑ

Δεν μπορεί η Μελάνια, λιώνει, βλέπει τον σύζυγό της και θέλει να τον αγκαλιάσει, τέτοιο έρωτα είχαμε χρόνια να δούμε. Ή και όχι. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.

Η χρονιά που πέρασε, ήταν γεμάτη στιγμές περιφρόνησης της πρώτης κυρίας προς τον πρόεδρο.

Ο TED CROCKETT ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ

Ο εκπρόσωπος της καμπάνιας του υποψήφιου γερουσιαστή (τελικά έχασε, θα καταλάβεις γιατί) Roy Moore, βρίσκεται καλεσμένος σε εκπομπή του CNN, όταν ο παρουσιαστής τον ενημερώνει πως μπορείς να ορκιστείς και σε άλλες, διαφορετικών θρησκειών ιερές γραφές εκτός απ΄την Βίβλο, σε συνέχεια του φοβερού επιχειρήματος του Moore πως ένας Μουσουλμάνος δεν μπορεί να γίνει γερουσιαστής επειδή δεν γίνεται να ορκιστεί στη Βίβλο(!).

Ο Ted Crockett δεν μπορεί με τίποτα να το καταλάβει, χαρίζοντάς μας μια από τις πιο άβολες σιωπές στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης. Διάνοια.

ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΠΟΛΥ

Ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίστηκε στον τελικό του Rising Star και κάτι πήγε πάρα πολύ λάθος με τον ήχο, με αποτέλεσμα να μην μπορείς με τίποτα να πιστέψεις ότι αυτός που τραγουδάει είναι αληθινός άνθρωπος κι αυτά που λέει είναι πραγματικές λέξεις, με τη φωνή του μάλιστα να αλλάζει χροιά από τραγούδι σε τραγούδι.

Ο JERRY SEINFELD ΔΕΝ ΨΗΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΓΚΑΛΙΕΣ

Εντάξει, η σωματική επαφή είναι κάπως άβολη, τον καταλαβαίνω τον άνθρωπο. H Ke$ha πάντως είχε καλές προθέσεις.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΙΚΑΣ (ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ) ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

………….Τι να πούμε τώρα. Ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ διακόπτει την ανταπόκριση από το Μικρολίμανο όπου είχε βρεθεί για να καλύψει το θέμα της συγκέντρωσης σκουπιδιών λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της καθαριότητας των δήμων, για να κοιτάξει μια περαστική κοπέλα. Κι οι παρουσιαστές τον αποθεώνουν. Ελληνική τηλεόραση, 2017.

Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΝΑΒΑΧΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ

Σιγά που θα είχε μόνο μια παρουσία στη λίστα ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτή η λίστα θα μπορούσε να έχει μόνο Τραμπ. Σε αυτό το επεισόδιο, ο πλανητάρχης βραβεύει Νάβαχο βετεράνους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και σπάει τον πάγο μ’ ένα ξεκαρδιστικό αστείο, αποκαλώντας Ποκαχόντας την Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Elizabeth Warren, επειδή έχει Cherokee ρίζες. Ανεξάντλητος.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ALPHA ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΩΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ‘INTERVIEW’

Το θυμάσαι το απόσπασμα από την κωμωδία ‘The Interview’ με τον James Franco, όπου ένα κοριτσάκι τραγουδάει για την καταστροφή των ΗΠΑ; Ε, οι δημοσιογράφοι του δελτίου ειδήσεων στον ALPHA δεν το θυμόντουσαν και το έπαιξαν σαν αληθινή είδηση. Γιατί όχι, όλα γίνονται στη χώρα του Κιμ.

Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΝΙΧΙΛΙΣΤΗΣ JIM CARREY

Ο θεός κωμικός δίνει το ‘παρών’ στη εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και μια ρεπόρτερ κάνει το λάθος να τον ρωτήσει πώς περνάει στο event. Λάθος. Τρομερό λάθος.

Ο Carrey ξεκινάει ένα μαγικό κρεσέντο που συνοψίζεται στην ατάκα “τίποτα δεν έχει νόημα, όλα είναι ένα ψέμα“. Jim, είσαι ο ήρωάς μου, τίποτα δεν έχει σημασία.

ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η ΕΡΤ μεταδίδει ζωντανά τον κλασικό μαραθώνιο, κάποιος ξεχνάει να κλείσει το μικρόφωνό του κι εμείς τον ακούμε να αναρωτιέται πού βρίσκεται η τουαλέτα και στη συνέχεια να τραβάει το καζανάκι. Από τα συμφραζόμενα υποθέτουμε ότι τη βρήκε. Τουλάχιστον δεν ακούσαμε τη διαδικασία, κύριος, αθόρυβος.

ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙ ΝΕΡΟ

Ο πρωθυπουργός παραχωρεί κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, μέχρι που τον πιάνει μια δίψα. Κι επειδή όταν διψάς αληθινά δεν μπορείς να περιμένεις, ο Αλέξης Τσίπρας φεύγει από το πλάνο, αφήνει μόνο του τον πρόεδρο και βάζει το νεράκι του.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ ΖΟΥΝ

Οι αγαπημένοι μας σπορτκάστερ το ζουν σε αγώνα της εθνικής Φινλανδίας, συμμετέχοντας στα παλαμάκια μαζί με τους φιλάθλους. Δεν ξέρω για σένα, εγώ ένιωσα αρκετά άβολα πάντως με αυτό το θέαμα.