GAME OF THRONES

Fantasy ‘Game of Thrones’: Η 2η αγωνιστική

Το ΟΝΕΜΑΝ έκανε το δικό του fantasy league για το 'Game of Thrones' και στην 2η αγωνιστική είχαμε Πασχαλινό γλέντι.

Κάτι θα πήρε το αυτί σας λογικά, αλλά είχαμε μια σημαντική εξέλιξη αυτή τη βδομάδα. Ο Τζον Σνόου, που για 9 μήνες προσπαθούσαν οι πάντες να μας πείσουν ότι είναι νεκρός, ε, δεν είναι πια νεκρός. Τον ανέστησε η κόκκινη μάγισσα. Φαντάσου κάποιος να είχε πάρει και τους δύο αυτούς στην ομάδα του, Α ΠΕΡΙΜΕΝΕ. Κάποιος το έκανε!

Το Πασχαλινό γλέντι επεκτάθηκε λοιπόν και στις αρχές της βδομάδας για τους ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, χάρη στο συνδυασμό πόντων Τζον Σνόου και Μελισάνδρης και το buzzer-beater συνδυαστικό 25ποντό τους στο τελευταίο δευτερόλεπτο του επεισοδίου. Η ομάδα πέτυχε το σπορ-σκορ-ρεκόρ των 50 πόντων, εκ των οποίων οι 30 έρχονται από τον ίδιο τον Τζον Σνόου προσωπικά. Το κοντέρ ανέβασε λίγο κι ο Χόντορ με τα “Χόντορ” του.

Μες στον χαμό της μεγάλης φετινής ανάστασης είναι εύκολο να μην παρατηρήσει κανείς την τρομερή επίδοση και συνέπεια των STARK KNIGHT RISES που εξελίσσονται στους πιο σταθερούς παίχτες. Την προηγούμενη βδομάδα έβγαλε πολλή δουλίτσα η Σάνσα, ετούτη είναι ο Ράμσεϊ Μπόλτον που με την γενικευμένη του παράνοια μάζεψε πόντους για απευθείας θανάτους, για από σπόντα θανάτους, για προδοσίες, γενικά εύγε.

Η άλλη μεγάλη ατομική απόδοση της βδομάδας είναι από τον Τύριον, ο οποίος πίνει και ξέρει πράγματα όπως είπε στην ατάκα της βδομάδας, κερδίζοντας πόντους και από την ατάκα, και από αυτά που πίνει. Οι WORLD CLASH στηρίχθηκαν στις πλάτες του για να γράψουν τους πρώτους τους πόντους και να προσπεράσουν στη γενική βαθμολογία τους THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’ οι οποίοι, ατυχώς, δεν μοιάζουν να έρχονται.

Σταθερή η απόδοση και των ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, με πολύ καλό μοίρασμα της μπάλας σε όλο το ρόστερ για μια ακόμα αγωνιστική. Πόντοι από Τόρμουντ, πρώτοι πόντοι για το Βουνό (δεν προβλέπονταν στο καταστατικό πόντοι για φόνο με σπρώξιμο σε τοίχο αλλά του έδωσα το τρίποντο ανεξαρτήτως επειδή ξέρουμε να εκτιμάμε εδώ στα κεντρικά του GoT fantasy), το κλασικό τρίποντο από το στέμμα του Τόμμεν, γενικά ψύχραιμη και σταθερή δουλειά που μπορεί να αποδώσει καρπούς στα κρίσιμα ματς.

Αναλυτικά η συγκομιδή.

Η 2η αγωνιστική

1. ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, 50 πόντοι

  • Jon Snow: ανάσταση (+15), αναφορές από Μπόλτονς (+2), αναφορές από Σάνσα και Θίον (+2), καλύτερο gif (+2), πρώτο σχόλιο στο τσατ (+1), trending topic στο twitter (+2). τοπ σχόλιο στο recap (+2), εξώφυλλο στο Entertainment Weekly (+4)
  • Jaime Lannister: αναφορά από τον σαχλέμπουρα στα σοκάκια του King’s Landing (+1)
  • Melisandre: ανέστήσε τον Τζον (+10)
  • Hodor: είπε 4 φορές “hodor” (+4), και εκτός πρόβλεψης ένας έξτρα πόντος επειδή μίλησε και είπε κάτι άλλο! (+1)
  • Three-Eyed Raven: αναφορά από Μπραν και Μίρα (+1)
  • Roose Bolton: αναφορές από Γουάλντα (+3)
  • Daario Naharis, O Χαρακτήρας Του Ian McShane: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Θοδωρή Δημητρόπουλου: Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Όλη η ομάδα είχε στηθεί για αυτή την αγωνιστική, έστω κι αν ήρθε πολύ νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Μας έπιασε απροετοίμαστους η τόσο γρήγορη ανάσταση και δεν πρόλαβα να φέρω κυάλια στο γραφείο να μοιράσω στους υπόλοιπους. Δεν πειράζει, έχουμε δρόμο ακόμα. Σημασία έχει ότι ήμασταν έτοιμοι μες στον αγωνιστικό χώρο. Και τώρα αρχίζουμε να σφάζουμε.

2. THE STARK KNIGHT RISES, 24 πόντοι

  • Arya Stark: επιβίωση από μάχη (+3)
  • Sansa Stark: αναφορά από Μπόλτονς (+1)
  • Ramsay Bolton: φόνος με μαχαίρι (+2), ηθική αυτουργία σε δύο φόνοους (+10), συμμετοχή σε επιτυχημένη προδοσία (+5), αναφορά από Θίον (+1)
  • Missandei: αναφορά από Τύριον (+1)
  • Theon Greyjoy: αναφορά από Γιάρα (+1)
  • Coldemort, Grey Worm, Jaqen: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Ηλία Αναστασιάδη: Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους της ομάδας μας είναι ότι κάθε αγωνιστική θα παλεύουμε για τη νίκη. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για αγωνιστικές-πυροτεχνήματα, αλλά σμιλεμένοι για νίκες Κυριακή με Κυριακή. Ήδη από την επόμενη αγωνιστική θα αρχίσουμε να τρώμε τη διαφορά από τους Νεκρούς Νύφους. Δεν κοιτάζω τι συμβαίνει από κάτω. Δεν υπάρχει από κάτω.

3. WORLD CLASH, 18 πόντοι

  • Tyrion Lannister: καλύτερα ατάκα “πίνω και ξέρω πράγματα” (+5), τρία ποτάκια (+9), κεντρική φωτό του recap (+2)
  • Margaery Tyrell: αναφορά από Τόμεν και Σπουργίτη (+2)
  • Petyr Baelish, Davos Seaworth, Jorah Mormont, Doran Martell, Bronn, Walder Frey: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Χρήστου Χατζηιωάννου: Ας είναι καλά ο Tyrion που είναι γερό ποτήρι και μας κρατά σε σεβαστά επίπεδα. Βασίζομαι στο awesomeness του για να μαζεύω απλά ποντάκια σε κάθε αγωνιστική. Αυτοί οι πόντοι μέσα από τη ρακέτα είναι που κρίνουν τις νίκες παιδιά, όχι ο Steph Curry – Jon Snow που έχει ο Δημητρόπουλος και βάζει 40 πόντους στο παιχνίδι. Μα τους 7 Θεούς, τους παλιούς και αυτόν του Φωτός, θα παλεύω κάθε επεισόδιο ξεχωριστά. Γουλιά γουλιά θα ανέβουμε στο θρόνο.

4. ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, 17 πόντοι

  • Daenerys Targaryen: αναφορές από τους μίνι Avengers της Μερίν (+3)
  • Gregor Clegane: φόνος με ΣΠΡΩΞΙΜΟ (+3)
  • Tormund: φόνος με σπαθί (+2), νίκη σε μάχη (+5)
  • Bran Stark: τον αναφέρει η Γκρουτ στη Μίρα (+1)
  • Tommen: κάθεται στο θρόνο (+3)
  • Podrick, Samwell Tarly, Ellaria Sand: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Μάνου Χωριανόπουλου: Πέσαμε από την κορυφή, αλλά δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος για την επιστροφή του Τζον Σνοου. Διαμαρτυρήθηκε κανείς για την επιστροφή του Τζόρνταν στο μπάσκετ τον καιρό εκείνο; Πώς να διαμαρτυρηθώ εγώ για την ανάσταση του Άρχοντα; Άσε που έχουμε αρκετά μέλη στην ομάδα, που μπορούν να βρεθούν στο άρμα του εκδικητή, όταν έρθει η ώρα του Βορρά. Αναγνωρίζουμε πια ως φαβορί την ομάδα του Δημητρόπουλου. Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος μέχρι το τέλος. 

ΥΓ. Πολλά ποτά και κουράγιο στον Χρήστο, από όλα τα Βαλυριανά Σπαθιά.

5. THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’, 4 πόντοι

  • Cersei Lannister: αναφορά από τον κόπανο στα σοκάκια του King’s Landing (+1), γουλιά (+3)
  • Brienne of Tarth, Drogon, Olenna Tyrell, High Sparrow, Varys, Gilly, Izembaro: 0 πόντοι

Το σχόλιο της κόουτς Έρρικας Ρούσου: Διαμαρτύρομαι. Θέλω να δηλώσω την αμέριστη θλίψη μου για την πορεία της ομάδας μου η οποία για στρατηγικούς και μόνο θέλω να με πιστέψετε, λόγους πήρε την κατηφόρα στους βαθμούς. Ένα έχω να πω σε όσους τρίβουν τα χέρια τους και πίνουν στην υγειά των πόντων τους (σόρι, Χρήστο): Μηδένα προ του τέλους μακαρίζετε. 

*καυστικό γελάκι

***

Συνολική βαθμολογία:

1. ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, 63 πόντοι

2. THE STARK KNIGHT RISES, 42 πόντοι

3. ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, 36 πόντοι

4. THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’, 20 πόντοι

5. WORLD CLASH, 18 πόντοι

Οι πόντοι:

ΜΕΣ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Φόνος με σπαθί (+2), Φόνος με δηλητήριο (+3), Ηθική αυτουργία σε φόνο (+5), Καλύτερη ατάκα (+5), Ανάσταση (+15), Να αναστήσεις κάποιον (+10), Σιδερένιος Θρόνος ανά επεισόδιο (+3), Κατάκτηση Σιδερένιου Θρόνου (+15), Μετατροπή νεκρών σε ζόμπι (+3), Εύρεση βαλυριανού ατσαλιού (+3), Μετάβαση μέσω θάλασσας/ποταμού χωρις να πεθάνεις (+1), Αναφορά χαρακτήρα όταν δεν είναι εκεί (+1), Σεξ (+3), Όργιο (+10), Γουλιά αλκοόλ (+3), Να μπαίνεις σε ζώο/ πράγματα (γουάργκ) (+5),  Χόντορ (+1), Επιβίωση από μάχη (+3), Νίκη σε μάχη (+5), Καβάλημα Δράκου (+5), Δολοφονία δράκου (+20), Κατάκτηση Κάστρου (+5), Κατάκτηση Τείχους (+10), Συμμετοχή σε επιτυχημένη προδοσία/συνωμοσία (+5), Βασανισμός εχθρού (+3), Απόδραση (+5)

ΣΤΑ MEDIA

Αναφορά χαρακτήρα στο τοπ σχόλιο του recap του ΟΝΕΜΑΝ (+2), Χαρακτήρας στην κεντρική φωτό του recap (+2), Πρώτο σχόλιο στο chat (+1), Trending topic στο twitter Δευτέρα πρωί (+2), Πρώτο trending topic (+4), Κορυφαίο gif (+2), Εξώφυλλο σε Entertainment Weekly, Hollywood Reporter, Variety, People (+4), Αναφορά σε εξώφυλλο (+2).

Ξέχνα το Winter is Coming. Φέτος λέμε The dead are coming κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα – ταυτόχρονα με την Αμερική – στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες. Ο έκτος κύκλος Game of Thrones είναι εδώ.