GAME OF THRONES

Fantasy ‘Game of Thrones’: Η 3η αγωνιστική

Το ΟΝΕΜΑΝ έκανε το δικό του fantasy league για το 'Game of Thrones' και στην 3η αγωνιστική μας γλέντησε ένας νεκρός.

Σε μια σεζόν όπου κυριαρχεί τόσο πολύ η ισχύς των νεκρών, νεκροί που επέστρεψαν, νεκροί που θα επιστρέψουν, νεκροί που ίσως να μην είναι νεκροί, νεκροί που πρωταγωνιστούν σε σημαντικά φλάσμπακς, μια γενική νέκρα δηλαδή, είναι τουλάχιστον δίκαιο που μετά τον πάταγο της ανάστασης Τζον Σνόου, στο επεισόδιο αυτής της βδομάδας κυριάρχησε ο Νεντ Σταρκ.

Ο γνωστός, ναι, ο νεκρός.

Ο Νεντ στο φλάσμπακ του Μπραν μάζεψε 16 πόντους (φόνοι, μάχες, αναφορές) οι οποίοι πέφτουν στον υπόνομο γιατί οι αφελείς δεν τον είχαμε καν στο draft. Οι THE STARK KNIGHT RISES κι ο ένας τους πόντος αυτή τη βδομάδα (ΕΤΑ: όχι ένας τελικά) σίγουρα θα εύχονταν να μπορούσαν να έχουν τον διασημότερο των Σταρκς στο ρόστερ τους, αλλά τα τι θες, οι νεκροί δεν τραγουδούν, εκτός αν το κάνουν κι αυτό καμιά φορά, ποτέ δεν ξέρεις με το ‘Game of Thrones‘.

Γενικά το επεισόδιο ήταν πολύ λάιτ σε ποντάκια κυρίως επειδή πάνω από τη μισή διάρκεια είχαμε κόσμο να αράζει και να κουβεντιάζει με άλλο κόσμο. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σημείο τους περισσότερους ατομικούς πόντους (μετά τον νεκρό σε ένα φλάσμπακ) να τους μαζεύει ο Τύριον Λάνιστερ επειδή πίνει πολύ, μια εξέλιξη που πρέπει να τονιστεί ότι στηρίζω απόλυτα. Χάρη στον Τύριον οι WORLD CLASH έχουν ξεπεράσει το σοκ της 1ης αγωνιστικής, περνούν στη βαθμολογία τους THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’ και κλείνουν την ψαλίδα από το βάθρο.

 

Και πάλι στο τελευταίο λεπτό παίρνουν τη νίκη της αγωνιστικής οι ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ χάρη στην τετραπλή εκτέλεση του Σνόου στην σκηνή που κλείνει το επεισόδιο και συντηρούν έτσι τη διαφορά που σχηματίστηκε στην προηγούμενη αγωνιστική, με το τρομερά σταθερό σύνολο των ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ να συνεχίζει βρίσκεται σε απόσταση χαλαρής επαφής.

Να σημειώσουμε πως το καλύτερο gif της αγωνιστικής το μοιράστηκαν τρεις ομάδες (αυτοί που έχουν Τζέιμι και Σέρσεϊ Λάνιστερ και τον Βουνό), κάτι που το τονίζω κυρίως επειδή θέλω να βάλω αυτό το gif να παίξει.

 

Πραγματικά θρυλικές στιγμές.

Αναλυτικά η συγκομιδή.

Η 3η αγωνιστική

1. ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, 18 πόντοι

  • Jon Snow: Αναφορές από Σαμ στη θάλασσα, αναφορά από Άρυα, αναφορές από Ράμσεϊ Μπόλτον (+5), 4 φόνοι με σπαθί (+8), πρώτο σχόλιο τσατ (+1)
  • Jaime Lannister: καλύτερο gif (+2)
  • Three-Eyed Raven: κεντρική φωτό (+2)
  • Daario Naharis, Melisandre, Hodor, O Χαρακτήρας Του Ian McShane, Roose Bolton: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Θοδωρή Δημητρόπουλου: Ελπίζω ο Τζον να πηγαίνει να σφάξει κόσμο γιατί μου φαίνεται ότι όλη την υπόλοιπη ομάδα την έχω για ομορφιά. Το σημαντικό είναι ότι κρατάμε το μεγάλο προβάδισμα ακόμα και σε μια δύσκολη αγωνιστική με λίγους πόντους. Προχωράμε δυναμικά με συνταγή που κερδίζει.

2. WORLD CLASH, 16 πόντοι

  • Tyrion Lannister: καλύτερη ατάκα “η πραγματική ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία σπουδαίων συζητήσεων σε ωραία δωμάτια” (+5), τρία ποτάκια (+9)
  • Margaery Tyrell: αναφορά από Ολένα (+1)
  • Walder Frey: αναφορά από Άρυα (+1)
  • Jorah Mormont, Doran Martell, Bronn, Petyr Baelish, Davos Seaworth: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Χρήστου Χατζηιωάννου: Άλλοι έχουν το ‘ερχόμαστε’ στο όνομά τους κι άλλοι πραγματικά έρχονται. Ο Tyrion να γίνεται ζάντα σε κάθε επεισόδιο και όλα θα πάνε καλά αδέρφια. Ο Walder Frey θέλω πραγματικά να βρει φρικτό θάνατο αλλά αν γίνεται πριν πεθάνει να σκοτώσει μια δεκαριά αφού αναστήσει δυο – τρεις.

3. ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, 14 πόντοι

  • Gregor Clegane: αναφορά από γέρους στο συμβούλιο, αναφορά από Άρυα (+2), καλύτερο gif (+2)
  • Bran Stark: κεντρική φωτό (+2), αναφορά από Άρυα (+1)
  • Tommen: θρόνος (+3)
  • Samwell Tarly: γουλιά (+3), πέρασμα από θάλασσα (+1)
  • Daenerys Targaryen, Tormund, Podrick, Ellaria Sand: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Μάνου Χωριανόπουλου: Έχουμε να τα βάλουμε με τυφλούς που βλέπουν, με αναστάσεις και ξόρκια. Η πιο γήινη ομάδα δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Όταν τελειώσουν τα μαγικά και αρχίσουν οι κανονικές μάχες θα επιστρέψουμε εκεί που πρέπει. Στην πρώτη θέση.

4. THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’, 10 πόντοι

  • Cersei Lannister: αναφορά από High Sparrow, αναφορά από Άρυα (+2), καλύτερο gif (+2)
  • High Sparrow: αναφορές από Τζέιμι, Σέρσεϊ (+2)
  • Varys: αναφορές από Τύριον (+3)
  • Gilly: πέρασμα από θάλασσα (+1)
  • Brienne of Tarth, Drogon, Olenna Tyrell, Izembaro: 0 πόντοι

Το σχόλιο της κόουτς Έρρικας Ρούσου: Αμάν ρε Ηλία, πάλι τελευταία είμαι.

5. THE STARK KNIGHT RISES, 1 πόντος

  • Sansa Stark: αναφορά από Άρυα (+1)
  • Arya Stark, Ramsay Bolton, Missandei, Coldemort, Theon Greyjoy, Grey Worm, Jaqen: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Ηλία Αναστασιάδη: ………Χαρίζω τον έναν πόντο μου σε μια φιλανθρωπική οργάνωση και κρυβομαι από προσώπου γης μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Α, και κάτι ακόμα.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΝΑΝ ΤΥΦΛΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ

Απάντηση από τους θεσμούς: Το δίκαιο αίτημα του κόουτς Αναστασιάδη εξετάστηκε και κατόπιν σύντομης σύσκεψης θα απονεμηθούν στην ομάδα του βαθμοί που δεν προβλέπονται από το καταστατικό. Η ανάσταση φέρνει 15 πόντους οπότε το να ξαναβρει το φως του κάποιος κερδίζει τη μισή ακριβώς συγκομιδή, συνεπώς 7.5 πόντοι πάνε στην Άρυα.

Ανανεωμένη συγκομιδή:

5. THE STARK KNIGHT RISES, 8,5 πόντοι

  • Arya Stark: ξαναβρήκε το φως της (+7.5)
  • Sansa Stark: αναφορά από Άρυα (+1)
  • Ramsay Bolton, Missandei, Coldemort, Theon Greyjoy, Grey Worm, Jaqen: 0 πόντοι

***

Συνολική βαθμολογία:

1. ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, 81 πόντοι

2. THE STARK KNIGHT RISES, 50.5 πόντοι

3. ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, 50 πόντοι

4. WORLD CLASH, 34 πόντοι

5. THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’, 30 πόντοι

Οι πόντοι:

ΜΕΣ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Φόνος με σπαθί (+2), Φόνος με δηλητήριο (+3), Ηθική αυτουργία σε φόνο (+5), Καλύτερη ατάκα (+5), Ανάσταση (+15), Να αναστήσεις κάποιον (+10), Σιδερένιος Θρόνος ανά επεισόδιο (+3), Κατάκτηση Σιδερένιου Θρόνου (+15), Μετατροπή νεκρών σε ζόμπι (+3), Εύρεση βαλυριανού ατσαλιού (+3), Μετάβαση μέσω θάλασσας/ποταμού χωρις να πεθάνεις (+1), Αναφορά χαρακτήρα όταν δεν είναι εκεί (+1), Σεξ (+3), Όργιο (+10), Γουλιά αλκοόλ (+3), Να μπαίνεις σε ζώο/ πράγματα (γουάργκ) (+5),  Χόντορ (+1), Επιβίωση από μάχη (+3), Νίκη σε μάχη (+5), Καβάλημα Δράκου (+5), Δολοφονία δράκου (+20), Κατάκτηση Κάστρου (+5), Κατάκτηση Τείχους (+10), Συμμετοχή σε επιτυχημένη προδοσία/συνωμοσία (+5), Βασανισμός εχθρού (+3), Απόδραση (+5)

ΣΤΑ MEDIA

Αναφορά χαρακτήρα στο τοπ σχόλιο του recap του ΟΝΕΜΑΝ (+2), Χαρακτήρας στην κεντρική φωτό του recap (+2), Πρώτο σχόλιο στο chat (+1), Trending topic στο twitter Δευτέρα πρωί (+2), Πρώτο trending topic (+4), Κορυφαίο gif (+2), Εξώφυλλο σε Entertainment Weekly, Hollywood Reporter, Variety, People (+4), Αναφορά σε εξώφυλλο (+2).

Ξέχνα το Winter is Coming. Φέτος λέμε The dead are coming κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα – ταυτόχρονα με την Αμερική – στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες. Ο έκτος κύκλος Game of Thrones είναι εδώ.