GAME OF THRONES

Fantasy ‘Game of Thrones’: Η 4η αγωνιστική

Το ΟΝΕΜΑΝ έκανε το δικό του fantasy league για το 'Game of Thrones' και στην 4η αγωνιστική η Daenerys τους έκανε όλους ψητούς.

Η Ντενέρις και κατ’επέκταση οι ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ όχι απλά έκαναν γλέντι αυτή την αγωνιστική του ‘Game of Thrones‘, αλλά έφεραν και τη δική τους ψησταριά. Με την καυτή σκηνή του φινάλε η Ντενέρις εξολόθρευσε, συνωμότησε και απέδρασε με αποτέλεσμα να τραβήξει με 31 προσωπικούς πόντους την ομάδα της όχι μόνο σε μια θριαμβευτική, επιπέδου ανάστασης Τζόν Σνόου, νίκης, αλλά να βάλει φωτιά και στην κορυφή της συγκεντρωτικής βαθμολογίας.

Τελειώσαμε με τα puns τώρα, το υπόσχομαι.

Η σταθερή ομάδα-υπόδειγμα χρειάστηκε μόνο ένα ξέσπασμα για να φτάσει στον πόντο τους ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, αλλά όλο το σύνολο απέδωσε, με τον Τόρμουντ να δίνει ποιότητα στις σκηνές με Μπρίεν, τον Τόμεν να σκοράρει τα σταθερά ποντάκια του από τον Iron Πάγκο, και τον Πόντρικ να πετυχαίνει 5 πόντους χωρίς να βγάζει άχνα στο επεισόδιο. Αυτές είναι ομάδες παιδιά.

Ωστόσο την 1η θέση κρατούν με νύχια και με δόντια οι ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ παρά την κακή επίδοση του Τζον ‘Μέσσι’ Σνόου. Καθάρισε αυτή τη φορά ο Ντάαριο με 2 σφαγές και μια ουσιαστική συνεισφορά στο κάψιμο του Ντοθρακοναού, τραβώντας τους πρωτοπόρους στην ολοστρόγγυλη κατοστάρα.

Στο μεταξύ πιο πίσω οι WORLD CLASH συνεχίζουν να κάνουν απίστευτα πράγματα με αέρα κοπανιστό. Μετά την πανωλεθρία της 1ης αγωνιστικής είχαν πολύ δρόμο να καλύψουν, αλλά με το αλκόλ του Τύριον και τις διάφορες ατάκες, έχουν φτάσει σε απόσταση μισού πόντου από την 3η θέση του STARK KNIGHT RISES. Μισού!

Σε αυτή την αγωνιστική ο Τύριον ήπιε, ο Μπέιλις κι ο Τζόρα Μόρμοντ έκαναν δουλίτσα παραασκηνιακή, και νά’τοι οι 30 πόντοι στο σακούλι. Με το τίποτα! Αν αυτό το fantasy ήταν πρωτάθλημα, αυτή θα ήταν η μικρομεσαία ομάδα που όλοι συμπαθούν μες στη χρονιά κι ας ξέρουν ότι θα καταλήξει αναπόφευκτα μόλις έξω από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαουθάμπτον, Έβερτον, Τότεναμ, τέτοια πράγματα.

Μακριά από τις μάχες πόντο-πόντο που γίνονται στις θέσεις 1-2 και στις θέσεις 3-4, οι THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’ συνεχίζουν να έρχονται με τραμ ημέρα Κυριακή.

 

Η 4η αγωνιστική

1. ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, 49 πόντοι

  • Daenerys Targaryen: φόνος 10 ντοθράκων (+20), απόδραση (+5), συνωμοσία (+5), αναφορά στη σκηνή διαπραγματεύσεων (+1)
  • Tormund: πρώτο σχόλιο στο recap (+2), καλύτερο gif (+2), γουλιά στο δείπνο (+3)
  • Podrick: κεντρική φωτό recap (+2), γουλιά στο δείπνο (+3)
  • Bran Stark: αναφορές από Σάνσα και Τζον (+2)
  • Tommen: θρόνος (+3), αναφορά από Τζέιμι (+1)
  • Gregor Clegane, Samwell Tarly, Ellaria Sand: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Μάνου Χωριανόπουλου: Μετά από αυτό το επεισόδιο, έγινε πια κατανοητό ότι αυτό το πρωτάθλημα έχει αφεντικό. Η φλογερή συνωμοσία της Ντενέρυς ήταν απλώς η αρχή. Η ομάδα ξεδιπλώνει τα ταλέντα της ανά επεισόδια και σύντομα θα έρθει και η ώρα του Βουνού.

Προς το παρόν, με καθυστερήσεις και “μαγειρέματα”, μένουμε δεύτεροι. Αλλά ο προσωρινά πρώτος, νιώθει πια την ανάσα του δράκου.

2. WORLD CLASH, 30 πόντοι

  • Tyrion Lannister: 2 γουλιές (+6)
  • Petyr Baelish: επιτυχημένη συνωμοσία (+5)
  • Margaery Tyrell: αναφορές από Τόμεν, Τζέιμι, Σέρσεϊ (+6)
  • Jorah Mormont: επιβίωση από μάχη (+3), ατάκα “you didn’t get much discipline as a child, did you?” (+5), συνωμοσία (+5)
  • Davos Seaworth, Doran Martell, Bronn, Walder Frey: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Χρήστου Χατζηιωάννου: Σεμνά και ταπεινά, αθόρυβα σχεδόν, θα αναρριχηθώ στην σκάλα της εξουσίας. Εντάξει, τέταρτος είμαι, για πέταμα αλλά θα αφήσω τους άλλους να φαγωθούν μεταξύ τους και την κατάλληλη στιγμή θα ξαμολήσω Bronn (αν βρω πού είναι) και Davos Seaworth να τους διαλύσουν όλους. Επίσης καταγγέλω τη διαφθορά που υπάρχει στη λίγκα και έδωσε στον Αναστασιάδη έξτρα πόντους από το πουθενά. “Βρήκε το φως της” λέει η Arya. Ο Tyrion επέβαλε ολόκληρο μνημόνιο και ο κομισάριος του έδωσε πόντους μόνο για το κρασί που ήπιε. Αίσχος.

3. ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, 19 πόντοι

  • Jon Snow: αναφορά από Ντάβος (+1), πρώτο σχόλιο τσατ (+1)
  • Daario Naharis: φόνος (+2), φόνος με σπαθί (+2), νίκη σε μάχη (+5), συνωμοσία (+5)
  • Roose Bolton: αναφορά από Σάνσα (+1), αναφορές στο δείπνο (+2)
  • Jaime Lannister, Melisandre, Hodor, O Χαρακτήρας Του Ian McShane, Three-Eyed Raven: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Θοδωρή Δημητρόπουλου: Well, αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, έτσι; Είναι σα να έχεις κάνει επικές νίκες στα μεγάλα ντέρμπι κι επειδή έφερες μερικά ανούσια 0-0 με κάτι 15ους, να σε προλαβαίνει ο μεγάλος σου αντίπαλος στην κορυφή επειδή κέρδισε 8-0 τον Πανθρακικό. Τελοσπάντων έχουμε κι άλλα ντέρμπι μπροστά μας. Είμαστε φτιαγμένοι για τα μεγάλα παιχνίδια και θα το αποδείξουμε ξανά.

4. THE STARK KNIGHT RISES, 14 πόντοι

  • Arya Stark: αναφορά από Σάνσα (+1)
  • Sansa Stark: αναφορές στη σκηνή με Μπέιλις, Ρόις (+3), κεντρική φωτό recap (+2), πρώτο σχόλιο τσατ (+1)
  • Ramsay Bolton: αναφορά στη σκηνή με Μπέιλις (+1), αναφορές στο δείπνο (+2), θάνατος με μαχαίρι (+2)
  • Theon Greyjoy: διέσχισε θάλασσα (+1), αναφορά από Ράμσεϊ (+1)
  • Missandei, Coldemort, Grey Worm, Jaqen: 0 πόντοι

Το σχόλιο του κόουτς Ηλία Αναστασιάδη: Στου δρόμου τα μισά, θα σχολιάσω το εξής. Όταν με το καλό εμφανιστεί ο Coldemort και σφάξει μια πεδιάδα ανθρώπους, να πατήσετε καλά το pause και να μετρήσετε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Είναι προφανές ότι έχω την πιο καλοστημένη ομάδα, την πιο πλήρη σε όλες τις γραμμές. Οι άλλοι έχουν κάτι κλόουν που παίρνουν μαζικά πόντους. Ωραία, το κάνατε το κομμάτι σας, έχουμε άλλα έξι επεισόδια που θα με δείτε να περνάω από δίπλα σας <3

5. THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’, 13 πόντοι

  • Brienne of Tarth: κεντρική recap (+2), πρώτο σχόλιο recap (+2), καλύτερο gif (+2)
  • High Sparrow: αναφορές από Παϊσέλ, Σέρσεϊ, Τζέιμι και Τόμεν (+7)
  • Cersei Lannister, Drogon, Olenna Tyrell, Varys, Gilly, Izembaro: 0 πόντοι

H κόουτς Έρρικα Ρούσου κάνει διακοπές κι αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

***

Συνολική βαθμολογία ως τώρα:

1. ΝΕΚΡΟΙ ΝΥΦΟΙ, 100 πόντοι

2. ΒΑΛΥΡΙΑΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, 99 πόντοι

3. THE STARK KNIGHT RISES, 64.5 πόντοι

4. WORLD CLASH, 64 πόντοι

5. THE AVENGERS, ‘ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ’, 43 πόντοι

Οι πόντοι:

ΜΕΣ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Φόνος με σπαθί (+2), Φόνος με δηλητήριο (+3), Ηθική αυτουργία σε φόνο (+5), Καλύτερη ατάκα (+5), Ανάσταση (+15), Να αναστήσεις κάποιον (+10), Σιδερένιος Θρόνος ανά επεισόδιο (+3), Κατάκτηση Σιδερένιου Θρόνου (+15), Μετατροπή νεκρών σε ζόμπι (+3), Εύρεση βαλυριανού ατσαλιού (+3), Μετάβαση μέσω θάλασσας/ποταμού χωρις να πεθάνεις (+1), Αναφορά χαρακτήρα όταν δεν είναι εκεί (+1), Σεξ (+3), Όργιο (+10), Γουλιά αλκοόλ (+3), Να μπαίνεις σε ζώο/ πράγματα (γουάργκ) (+5),  Χόντορ (+1), Επιβίωση από μάχη (+3), Νίκη σε μάχη (+5), Καβάλημα Δράκου (+5), Δολοφονία δράκου (+20), Κατάκτηση Κάστρου (+5), Κατάκτηση Τείχους (+10), Συμμετοχή σε επιτυχημένη προδοσία/συνωμοσία (+5), Βασανισμός εχθρού (+3), Απόδραση (+5)

ΣΤΑ MEDIA

Αναφορά χαρακτήρα στο τοπ σχόλιο του recap του ΟΝΕΜΑΝ (+2), Χαρακτήρας στην κεντρική φωτό του recap (+2), Πρώτο σχόλιο στο chat (+1), Trending topic στο twitter Δευτέρα πρωί (+2), Πρώτο trending topic (+4), Κορυφαίο gif (+2), Εξώφυλλο σε Entertainment Weekly, Hollywood Reporter, Variety, People (+4), Αναφορά σε εξώφυλλο (+2).

Ξέχνα το Winter is Coming. Φέτος λέμε The dead are coming κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα – ταυτόχρονα με την Αμερική – στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες. Ο έκτος κύκλος Game of Thrones είναι εδώ.