GAME OF THRONES

‘Game of Thrones’: 3 εντυπωσιακές θεωρίες, εντυπωσιακά καίγονται

Το χτεσινό επεισόδιο δεν είχε καμία διάθεση να κάνει τα χατίρια στους φαν της σειράς.

Το 8ο επεισόδιο του φετινού κύκλου του ‘Game of Thrones’, ‘No One’, ήταν λίγο άτυχο. Ήρθε σε συνέχεια δύο επεισοδίων που κινήθηκαν σε αργούς ρυθμούς και μάλιστα σε μία σεζόν που μας κακόμαθε μέχρι τα μισά της.

Δεν είμαστε ξένοι σ’ ένα σερνάμενο ‘Game of Thrones’ – οι προηγούμενες δύο σεζόν ήταν ένα κρυφτό μακράς διαρκείας με ελάχιστες εξαιρέσεις κατά την ταπεινή μου άποψη – και θα έλεγε κανείς πως παρά το ξεφούσκωμα ολκής που υπέστησαν οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες η πλοκή συνέχισε να κινείται υπογείως, αλλά όταν βρίσκεσαι ένα βήμα πριν το τέλος της σεζόν, καλό θα ήταν να αισθάνεσαι έτοιμος ν’ αρπάξεις το σπαθί και να ξεχυθείς στα βουνά και τα λαγκάδια του Westeros και όχι να κοιτάς το ρολόι σου μέχρι να έρθει η ώρα για το παρκούρ της Arya.

Επειδή προφανώς και δε θα μείνει το ξεφούσκωμα που φάγαμε ασχολίαστο, εάν δεν έχεις δει το επεισόδιο και δε θες το παραμικρό πιθανό spoiler από τα βιβλία, τώρα είναι η ώρα να εγκαταλείψεις το άρθρο αυτό και να επιστρέψεις αφού το τελειώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο περιέχει spoilers από το 8ο επεισόδιο ‘No One’ του 6ου κύκλου του ‘Game of Thrones’, καθώς και spoilers από τη σειρά βιβλίων ‘A Song of Ice and Fire’.

Υπερωρίες κάνει το fandom του ‘Game of Thrones’ με τις θεωρίες να δίνουν και να παίρνουν φέτος, αλλά μετά τις εξελίξεις του τελευταίου επεισοδίου έχει έρθει η ώρα να αποχαιρετίσουμε ορισμένες απ’ αυτές, με πρώτη και καλύτερη την πιο πρόσφατη.

Η ARYA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η WAIF

Στο τελευταίο άρθρο που είχαμε αφιερώσει στην Arya, είχα αναφέρει ότι εάν καμία από τις 3 θεωρίες δεν ίσχυε τελικά, τότε “θα πρέπει να δεχτούμε ότι η Arya κυκλοφορούσε μέρα μεσημέρι χωρίς τη Needle και άρα έχει πάρει την εξυπνάδα του πατέρα της, που θεώρησε σωστό και να εμπιστευτεί τον Littlefinger και να πει στη Cersei ότι ξέρει το μυστικό της”.

Δεν ξέρω τι το βρήκε το κορίτσι, ειδικά όταν μας την έδειξαν λίγα επεισόδια νωρίτερα να κρύβεται και άρα να έχει το νου της για τους Faceless Men που θα έστελναν σίγουρα τη Waif ξωπίσω, αλλά είχε πράγματι αποφασίσει να κυκλοφορήσει μέρα μεσημέρι στην αγορά του Braavos και μάλιστα χωρίς τη Needle.

Ούτε η Waif ήταν στην πραγματικότητα, ούτε βρήκε κάποιον περαστικό να τη βοηθήσει ν’ αλλάξει μάσκες, ούτε η Lady Crane της είχε δώσει σακούλια με αίμα για να τη βοηθήσει να προσποιηθεί τον θάνατό της. Το σκηνικό ήταν απλώς παλιό καλό στριμμένο μαχαίρι στα σπλάχνα.

Το τελευταίο μέρος του επεισοδίου κατέληξε να είναι κάτι μεταξύ ‘Terminator’ και ‘Τίγρης και Δράκος’, με την Arya να κυλιέται στα πορτοκάλια – εκεί μόνο λίγο είπα έχει γούστο να τη godfatherίσουνε αλλά τη γλίτωσε – και τη Waif να την παίρνει στο κατόπι σε κάτι i’ll-be-back πλάνα, αλλά η τελευταία σκηνή του επεισοδίου βρήκε τη δεύτερη κρεμασμένη σε προθήκη και την πρώτη έτοιμη για το ταξίδι της επιστροφής.

Έχει πάρει το μάτι μου ορισμένους που διατηρούν ακόμα τις ελπίδες τους για την εκπλήρωση της Arya=Waif θεωρίας – κυρίως γιατί αν είναι στη λογική του ‘Fight Club’ τότε η Arya θα έπρεπε ούτως ή άλλως να σκοτώσει τον δεύτερο εαυτό της – αλλά με τη νεαρή Stark να ταυτίζεται πλήρως πια με την οικογενειακή της ταυτότητα, ακυρώνοντας άρα όποια πλάνα είχε για τους Faceless Men, η θεωρία πέφτει τελείως στο κενό.

ΑΚΥΡΟ ΤΟ CLEGANEBOWL

Η θεωρία περί μάχης μεταξύ του Hound και του Ζομπιβουνού αδερφού του, Mountain, Frankengregor ή όπως τελοσπάντων τον λέμε αυτή την εβδομάδα, έκανε τους γύρους του Ίντερνετ πριν καν επιβεβαιωθεί η επιβίωση του Sandor μετά τη μάχη του με τη Brienne.

Για την ακρίβεια, απ’ όταν είχαμε την υποψία ότι ο Hound είχε γίνει κάτι μεταξύ μοναχού και νεκροθάφτη βάσει του τέταρτου βιβλίου ‘A Feast for Crows’, ετοιμαζόμασταν για ένα δυνατό Cleganebowl, με τον Hound να αντιπροσωπεύει το Faith Militant και τον Gregor τη Cersei.

Τελικά, όχι μόνο φαίνεται πως οι Brotherhood Without Banners θα πάρουν μαζί τους τον Sandor στον δρόμο για τον Βορρά (Hound vs. White Walkers και τα μυαλά στα κάγκελα;), αλλά η δίκη μέσω μάχης μόλις τέθηκε και εκτός νόμου. Τι θα γίνει με τον Tommen, τελοσπάντων.

Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δούμε τον Hound να παίρνει εκδίκηση από τον αδερφό του, αλλά σίγουρα οι συνθήκες δε θα είναι αυτό που περιμέναμε μέχρι τώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η τρίτη θεωρία περιέχει spoilers από τη σειρά βιβλίων ‘A Song of Ice and Fire’

ΑΝΤΙΟ LADY STONEHEART

Είχα εγκαταλείψει τη μάχη για την εμφάνιση της Lady Stoneheart στη σειρά, αλλά θες τα hints που έμοιαζε να θέλει η σειρά να παρατηρήσω, θες οι παρακινήσεις που μου έκαναν κάποιοι φίλοι που μας κάνουν παρέα στα live chat της Δευτέρας, είχα αρχίσει όχι ακριβώς να ελπίζω, αλλά να έχω μία δεύτερη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Βρε λες;

Για όποιον δε γνωρίζει, η Lady Stoneheart είναι η νεκραναστημένη Catelyn Stark. Αφού την ανασύρει νεκρή από το ποτάμι Green Fork η Nymeria, ο ανταρόλυκος της Arya, η Catelyn επαναφέρεται στη ζωή, μετά τη θυσία του Beric Dondarrion που δίνει τη ζωή του για τη δική της, για να γίνει τελικά η νέα αρχηγός των Brotherhood Without Banners. Αντίθετα με τον Jon που φαίνεται να έχει διατηρήσει την προ θανάτου προσωπικότητά του, η Stoneheart είναι κυριευμένη από την ανάγκη της για εκδίκηση και εκτελεί όποιον έχει σχέσεις με τους Lannister.

Κάτι η μετακίνηση κάποιων χαρακτήρων προς τις Riverlands, τον τόπο που απ’ όπου ασκεί τη θανατηφόρα εξουσία της η Stoneheart, κάτι η στροφή των BWB από την αναρχία του Westeros σε δολοφόνους αθώων όπως είδαμε στο ‘The Broken Man’ και κάτι η επαναφορά των Freys που αγαπά να σκοτώνει η πρώην κυρά του Winterfell, ακόμα και οι άπιστοι Θωμάδες σαν και του λόγου μου, είχαμε αρχίσει να το ξανασκεφτόμαστε.

Με τον Dondarrion όμως ζωντανό και τα μέλη της Brotherhood που είδαμε να σκοτώνουν την κοινότητα του Hound να εκτελούνται γιατί τα έκαναν χάλια από μόνοι τους, δεν μπορώ να φανταστώ ποια στιγμή θα ήταν η κατάλληλη για να δούμε ξανά την Catelyn Stark εδώ που έχουμε φτάσει.

Προσωπικά εγκαταλείπω το πλοίο, αλλά όσοι ακόμα πιστεύετε στην επιστροφή της, κρατήστε τα μπόσικα μέχρι να επανέλθει και να μου βάλει τα γυαλιά.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μία θεωρία, ή πρόβλεψη μάλλον καλύτερα, που δε θα μας κάνει πλέον καμία εντύπωση εάν γίνει πραγματικότητα.

Τόσα χρόνια την ακούμε να λέει ότι θα κάνει στάχτη τις πόλεις των εχθρών της για να προστατεύσει τον εαυτό της και την οικογένειά της, αλλά όσο πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν, οι απειλές της Cersei μοιάζουν να κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

WILDFIRE ΣΤΟ KING’S LANDING;

Μία φήμη φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει ο Qyburn κι αν κρίνουμε από το ύφος ικανοποίησης που είχε το δεξί χέρι της Cersei καθώς την ενημέρωνε, σίγουρα πρόκειται για κάτι που θα ικανοποιήσει και την ίδια.

Ανάμεσα στα 9 πράγματα που είχαμε γράψει πως έπρεπε να κρατήσετε από το ‘Blood of my Blood’, ήταν και το σημείο από το όραμα του Bran που έδειχνε τη διαβόητη Wildfire να ετοιμάζεται σε αποθήκες του King’s Landing. Το μοντάζ είχε βάλει το στιγμιότυπο αυτό πολύ κοντά χρονικά στο φλάσμπακ του Mad King κι έτσι φαινόταν ότι επρόκειτο για την υγρή φωτιά που είχε ετοιμάσει ο βασιλιάς για να κάψει τους πάντες και τα πάντα, με τη διαφορά ότι το όραμα έδειχνε μία έκρηξη που δεν έγινε ποτέ. Άρα μιλάμε για σκηνή από το μέλλον;

Αν είναι έτσι, τότε η φήμη πολύ πιθανόν να αφορά σε ποσότητες Wildfire που προφανώς θα υπάρχουν ακόμα αποθηκευμένες σε κάποιο σημείο του κάστρου ή κάπου αλλού στην πρωτεύουσα. Δύσκολα να τις αφήσει ανεκμετάλλευτες η Cersei όταν πρόκειται να περάσει από δίκη παρά την περσινή της δοκιμασία στους δρόμους του King’s Landing. Που είναι η δικαιοσύνη σας κύριοι;

Ειδικά σ’ ένα επεισόδιο με τον Jaime να λέει ότι οι δυναμικές μαμάδες της σειράς θα έκαναν τα πάντα για τα παιδιά τους, δίνοντας έμφαση στη φράση “Start a war, burn cities to ash, free their worst enemies”, δύσκολο να μη δούμε κάτι απ’ όλα αυτά και στην πράξη. Και μαντέψτε ποιο δεν έχουμε δει να γίνεται μέχρι στιγμής στη σειρά.

Όπως πάντα, περιμένουμε απόψεις, προβλέψεις και κουβεντούλα στα σχόλια.

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες. Και για όσους θέλουν να έχουν την πλήρη εικόνα του 6ου κύκλου κάθε Σάββατο παρακολουθούμε και τη νέα εκπομπή «After The Thrones» για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε επεισόδιο της σειράς.