GAME OF THRONES

Το όπλο που ζήτησε η Arya έχει τις ρίζες του στο βαθύ Westeros

Η Arya θα σηκώσει το όπλο της, τρέμε Night King.

Μία από τις πιο σίγουρες προβλέψεις για το ‘Game of Thrones’ που κάναμε στο podcast POP για τις Δύσκολες Ώρες, ήταν πως η Arya θα έβλεπε ξανά τον παλιό της φίλο, Gendry, στο Winterfell. Είχαμε επίσης προβλέψει πως εκείνος θα ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή των όπλων στον Βορρά. Θα έπρεπε να είχαμε προβλέψει και το αυτονόητο, φυσικά. Ότι η συνάντηση των δύο θα σήμαινε, εκτός από τα πειρακτικά ‘milady’ σχόλια, και τη δημιουργία ενός νέου όπλου για τη νεαρή Stark. Το ένα φέρνει κάπως αναγκαστικά το άλλο δηλαδή.

Η Arya, λοιπόν, ζήτησε ένα καινούριο όπλο από τον Gendry και μάλιστα πήγε προετοιμασμένη. Με το design της, με τα όλα της.

Στο χαρτί, η λεπίδα που βλέπουμε συνοδεύεται από τη σημείωση «δρακόγυαλο». Εκεί δηλαδή θα τοποθετηθεί η αιχμή που θα απειλήσει τους White Walkers. Ή γιατί όχι, και τον ίδιο τον Night King. Η άλλη πλευρά του όπλου δεν φαίνεται καθαρά (δεν έχει κάποια σημείωση για δρακόγυαλο όμως, άρα μάλλον δεν πρόκειται για τέτοιο), ενώ εντοπίζουμε επίσης ότι αυτή που βλέπουμε είναι κατά πάσα πιθανότητα αποσπώμενη. Θα σε παραπέμψουμε, λοιπόν, σε μία δήλωση του Tommy Dunne στο podcast του Vanity Fair Still Watching. Ο Dunne είναι ο επικεφαλής δημιουργός των όπλων στη σειρά και είχε πει πως,

«Υπάρχει μία δημιουργία στην 8η σεζόν που είναι απλά εκπληκτική. Θα κλέψει την παράσταση. Ήταν υπέροχο όταν το τελειώσαμε. Ήταν τέλειο όταν το φτιάχναμε, τέλειο όταν το σχεδιάζαμε με αντίστροφο τεχνικό σχεδιασμό και το κάναμε δύο διαφορετικά αντικείμενα».

Δεν αποκλείεται να μην αναφέρεται καν στο όπλο της Arya. Οι πιθανότητες όμως είναι με το μέρος της. Σε ένα από τα τρέιλερ για την 8η σεζόν την είδαμε να κρατά ένα όπλο από δρακόγυαλο, ενώ σε ένα άλλο στιγμιότυπο την είδαμε να χρησιμοποιεί κάτι που, υποθέτω, είναι λόγχη.

Η σειρά έχει πολλά χρόνια να αναφερθεί σ’ αυτό, όμως η Arya θεοποιούσε από μικρή τη βασίλισσα του Dorne, τη Nymeria. Γι’ αυτό και ονόμασε έτσι την ανταρολύκαινά της.

Η Nymeria, εκτός από βασίλισσα, ήταν και πολεμίστρια. Όχι με την κλασική έννοια ενός ξιφομάχου ή τοξοβόλου, αλλά με αυτήν των στρατηγικών γνώσεων και της διοίκησης στρατών. Ως ηγέτιδα των Rhoynar, έναν αρχαίο και πολύ εξελιγμένο λαό από το ανατολικό Essos, οδήγησε τους πρόσφυγες υπηκόους της στην περιοχή του Dorne μετά τον οριακό αφανισμό τους απ’ τον πόλεμο με τους Βαλυριανούς, κατάφερε να ενώσει τα τοπικά, μικρότερα βασίλεια στο σημερινό Dorne και θέσπισε την ισότητα μεταξύ αρσενικών και θηλυκών παιδιών ως προς το κληρονομικό δικαίωμα. Εάν δεν ήταν πραγματική στο σύμπαν του George R.R. Martin, θα ήταν κάποιο φανταστικό πρότυπο για την Arya. Τόσο κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της είναι.

Και μπορεί ως βασίλισσα να μην πολεμούσε όπως η μικρή Stark, όμως στο Dorne το δόρυ είναι ένα πολύ καθιερωμένο όπλο. Η Arya είναι ήδη εξοικειωμένη με τη χρήση ραβδιού από την εκπαίδευσή της με τους Faceless Men και άρα μπορεί να περάσει πιο εύκολα στο επόμενο επίπεδο.

Η τρίτη και τελευταία μάχη που θα δούμε στο Winterfell προορίζεται για το 3ο επεισόδιο, βλέπε τη Δευτέρα του Πάσχα. Ετοιμάσου για αρνί, αυγά και Arya σε επίδειξη πολεμικών τεχνών.

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Quiz: Πόσο καλά ξέρεις τον κόσμο του Game of Thrones;
Ο πιο αδικημένος χαρακτήρας του ‘Game of Thrones’ επιστρέφει για τον 8ο κύκλο
To ‘Game of Thrones’ μπορεί να είναι η τελευταία σειρά που θα δει ταυτόχρονα ο πλανήτης