GAME OF THRONES

Game of Thrones: Έχουμε το πρώτο μεγάλο σπόιλερ του 8ου κύκλου

Ό,τι και να κάνεις HBO, όλο και κάτι θα μαθαίνουμε.

Ναι, έχει κυκλοφορήσει ότι θα γυριστούν μέχρι και 5 φινάλε για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των φωτογράφων που κατασκηνώνουν έξω απ’ τα σετ.

Ναι, έβαλαν τον Nikolaj Coster-Waldau να βγάλει βρώμα ότι φέτος οι ηθοποιοί θα ακούνε τις ατάκες τους από ψείρα στ’ αυτί για να μη διαρρεύσουν τα τυπωμένα σενάρια (ούτε καν το τελευταίο, τον πρόδωσαν οι υπόλοιποι που δίνουν συνεντεύξεις ότι κλαίγανε όταν διάβασαν το φινάλε).

Ναι, είναι αλήθεια ότι η ασφάλεια φέτος είναι δριμύτατη, όσο τουλάχιστον μπορεί να είναι πριν κατεβάσουν παρέα για να δείρει τους παπαράτσι.

Είναι επίσης όμως αλήθεια πως ό,τι και να κάνουν, κάτι θα τους ξεφύγει. Για να δεις τι τους ξέφυγε αυτή τη φορά, προχωράς παρακάτω. Αν δεν έχει γίνει ήδη σαφές από τον τίτλο, θα το επαναλάβουμε.

Ακολουθούν σπόιλερ.

Ξέραμε ήδη από προηγούμενα set reports ότι έρχεται μια μεγάλη μάχη στο Winterfell, καθότι είχαν χτιστεί τείχη και προμαχώνες που σε προηγούμενες σεζόν έμπαιναν με CGI στην post-production επεξεργασία των επεισοδίων. Όταν στο είχαμε γράψει, είχαμε υποθέσει ότι για να τα χτίζουν πια κανονικά, κάποιος θα ερχόταν για να τα γκρεμίσει θεαματικά.

Τελικά ήταν τέτοια η καταστροφή που ερχόταν που δεν θα μπορούσαν να την κρύψουν και πολύ αποτελεσματικά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Watchers on the Wall, το Winterfell έπεσε, το Winterfell πάει.

The roof is on fire.

Η παραγωγή έβαλε φωτιά σε όλο το σετ του οίκου των Stak και μάλιστα το BelfastLive τόνισε αργότερα ότι στο σετ υπήρχαν από 400 έως 500 κομπάρσοι. Περίπου τόσοι χρησιμοποιήθηκαν στη Μάχη των Μπάσταρδων και ξανά πέρυσι στην επίθεση της Daenerys εναντίον των Lannister.

Το Winterfell μετράει δύο μεγάλους εχθρούς αυτή τη στιγμή, τους White Walkers που θα μπορούσαν να τα κάνουν όλα στάχτη με τη βοήθεια του Viserion (η φωτιά θα μπορούσε να αλλάξει χρώμα στο post-production), αλλά και τη Cersei που έχει προσλάβει τον Χρυσό Λόχο και έχει αποφασίσει να διεκδικήσει το δικαίωμά της στη βασιλεία μέχρι τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Όλα όσα ξέρουμε για τις 5 spin-off σειρές
Ο George R.R. Martin μαρτύρησε την 1η spin-off σειρά
9 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον 8ο κύκλο ‘GoT’
Ξέρουμε πού διαδραματίζεται η 1η σκηνή της πρεμιέρας (και εγκρίνουμε)