GAME OF THRONES

‘Game of Thrones’: Γιατί πρέπει να σε νοιάζει το ταξίδι του Sam στην Oldtown

Η παρουσία του Samwell Tarly στο φινάλε ήταν αθόρυβη μπροστά στις υπόλοιπες εξελίξεις, αλλά όχι λιγότερο σημαντική.

Το ‘Winds of Winter’ ήταν από εκείνα τα ανταποδοτικά φινάλε που σου δίνουν αυτά που περίμενες να δεις καιρό, με τις εξελίξεις σε Βορρά, Νότο και πέρα από τη Narrow Sea να παίρνουν μπροστά για τα καλά. Το κομματάκι που κράτησε η σειρά για τον Samwell Tarly λοιπόν, έμοιαζε περισσότερο με ένα ευχάριστο – ή δυσάρεστο για αρκετούς – διάλειμμα ανάμεσα στον ορυμαγδό, τις ενθρονίσεις και τα μπαρκαρίσματα.

Εάν νομίζεις όμως, ότι το ταξίδι του Sam για σπουδές στην Oldtown, έχει δραματουργικά όσο ενδιαφέρον έχει και η επίπλωση του σπιτιού ενός φοιτητή που πέρασε επαρχία, ώρα να το ξανασκεφτείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο περιέχει spoilers από το φινάλε του 6ου κύκλου ‘Winds of Winter’

Έχουμε μιλήσει ξανά για την πιθανή σημασία της Oldtown, με αφορμή τότε τη θεωρία που θέλει τον Jorah Mormont να επισκέπτεται την πόλη για να βρει τη θεραπεία του greyscale και να συναντά τον Sam, φέρνοντας έτσι κοντά για πρώτη φορά την ομάδα του Πάγου με την ομάδα της Φωτιάς και ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα τις διάφορες θεωρίες περί Fire + Ice που θέλουν τον Jon και τη Dany να ενώνουν δυνάμεις.

O Sam τελικά έφτασε στην Oldtown πανέτοιμος ν’ αρχίσει τις σπουδές του για να γίνει ο επόμενος Maester του Night’s Watch μετά της συντρόφου και του μωρού της και μπαίνοντας στη μεγάλη βιβλιοθήκη του Citadel, τον είδαμε να νιώθει το δέος της Belle στην ‘Πεντάμορφη και το Τέρας’. Λογικό μπροστά σε τόση γνώση.

Ανάμεσα σε όσα αντίκρισε ο Sam όμως, εμείς παρατηρήσαμε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Πού έχουμε ξαναδεί τέτοια γυροσκόπια;

Κάθε φορά που ξεκινάμε ένα επεισόδιο του ‘Game of Thrones’. Το γυροσκόπιο είναι από τα βασικά μέρη των τίτλων αρχής της σειράς, δεν έχει αφαιρεθεί ποτέ παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει κατά καιρούς και μιας και μιλάμε για τόσο λεπτομερείς και προσεγμένους τίτλους, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι παίζει ή θα παίξει ίσως κάποιο σημαντικό ρόλο. Όχι το ίδιο το γυροσκόπιο ως όργανο απαραίτητα, αλλά η τοποθεσία που βρίσκεις πολλά από αυτά στο Westeros. Oldtown, με λίγα λόγια.

Ο Sam έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του τη βασική πηγή γνώσεων στο σύμπαν της σειράς, ξέρει από πρώτο χέρι τη χρησιμότητα του dragonglass ενάντια στους White Walkers και μόλις πριν λίγα επεισόδια έκλεψε το βαλυριανό σπαθί του οίκου του. Τίποτα από τα τρία δε μπορεί να είναι τυχαίο όταν έχουμε τον πραγματικό πόλεμο προ των πυλών και τον Sam στρατηγικά τοποθετημένο στο μέρος που βρίσκονται όλες οι πληροφορίες επιστημών και αλχημείας του Westeros. Το μόνο σίγουρο δε, είναι ότι οι White Walkers δε μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα λίγα βαλυριανά σπαθιά που έχουν απομείνει, με σκόρπια κομμάτια dragonglass ή μονάχα με τους δράκους της Daenerys, η εύκολη λύση που δεν έχει συνηθίσει να μας δίνει η σειρά.

Είναι άραγε ο Sam μπροστά στην ανακάλυψη του χαμένου, αρχαίου τρόπο κατασκευής βαλυριανού ατσαλιού;