GAME OF THRONES

7 πράγματα που προσέξαμε ξαναβλέποντας το ‘Game of Thrones’

Μία δημοσιογράφος του Pop Code κάνει έναν μαραθώνιο θέασης των 6 προηγούμενων σεζόν του ‘Game of Thrones’ και εντοπίζει τις στιγμές προοικονομίας που δεν προσέξαμε.

Λίγες είναι οι σειρές που χρησιμοποιούν την προοικονομία όσο εύστοχα και λεπτά το κάνει το ‘Game of Thrones’. Με τις βάσεις να έχουν μπει ήδη από τον μάστορα του εργαλείου George R. R. Martin στα βιβλία ‘A World of Ice and Fire’, η σειρά εκμεταλλεύτηκε ακόμα περισσότερο την πληροφορία που είχε στα χέρια της από την πηγή και έσπειρε στα επεισόδια στιγμές από εκείνες που προσπερνάς χωρίς να καταχωρηθούν καν στον σκληρό σου δίσκο.

To PopCode, με το ‘Game of Thrones’ box set των 6 προηγούμενων κύκλων που παρέχεται για 1η φορά στην Ελλάδα από τη Nova στις υπηρεσίες Nova GO & Nova On Demand, οργάνωσε τον δικό του must τηλεοπτικό μαραθώνιο και συγκέντρωσε μερικές στιγμές από αυτές που η σειρά σου έκλεινε το μάτι με νόημα.

Κάνε κι εσύ τον δικό σου μαραθώνιο και συμπλήρωσε τη λίστα μας στα σχόλια.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ NED STARK ΣΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ

Ελάχιστες στιγμές στην τηλεόραση έχουν σοκάρει όσο ο θάνατος του φαινομενικού πρωταγωνιστή του ‘Game of Thrones’. Ο αποκεφαλισμός του Ned Stark, όμως, είχε προοικονομηθεί από το 1ο κιόλας επεισόδιο της σειράς.

Σε μία από τις πρώτες σκηνές, ο Ned και οι υπόλοιποι άντρες της παρέας βρίσκουν τα ανταρολυκάκια (#rip) που θα γίνονταν σε λίγα λεπτά δικά τους, δίπλα από τη νεκρή μητέρα τους που είχε δεχτεί επίθεση από αρσενικό ελάφι. Το σύμβολο του House Stark είναι ο λύκος και του House Baratheon το αρσενικό ελάφι. Όπου House Stark βάζεις Ned, όπου House Baratheon Joffrey, και το παζλ συμπληρώνεται.

Τσέκαρε το επεισόδιο στην υψηλή ευκρίνεια που σου εξασφαλίζει το Nova On Demand και φρέσκαρε τη μνήμη σου.

Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ JAIME LANNISTER

 

Μόλις στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς και μετά το αδιανόητο εδώ-θα-σκοτώνουν-και-παιδάκια σκηνικό του πιλότου με το πάλαι ποτέ καλύτερο σπαθί του Westeros να πετάει τον Bran από το παράθυρο, o Jaime έλεγε στον μικρότερο αδερφό του, Tyrion, ότι δε θα μπορούσε να ζήσει με αναπηρία όπως ο νεαρός Stark.

Even if the boy lives, he’d be a cripple. Grotesque. Give me a good, clean death any day.

Δεν έφαγε μεγάλη μπουκιά όμως και έτσι στον 3ο κύκλο της σειράς είπε αντίο στο πολύτιμο χέρι του.

ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ THEON GREYJOY

Όταν ο Maester Luwin πρότεινε στον Theon να ξεκινήσουν την έρευνα για τους εξαφανισμένους Bran και Rickon το επόμενο πρωί με σκοπό να τον καθυστερήσει, ο παραγκωνισμένος Greyjoy του είπε ότι θα έκανε τα πάντα για να βρει τα αγόρια και να μην ντροπιαστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στους δικούς του ανθρώπους (βλέπε House Greyjoy και κατοίκους των Iron Islands).

I’m looking at spending the rest of my life being treated as a fool and a eunuch by my own people

Τελικά έκανε μερικά από τα χειρότερα μαζικά εγκλήματα που είχαμε δει στη σειρά μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά τη μοίρα του δεν τη γλίτωσε:

 

O ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ TYWIN LANNISTER

Αφού πέταξε τη Lysa Arryn από τη Moon Door, ο Littlefinger είπε να πάρει σιγά-σιγά με το μέρος του το παιδί της. Ο Robin έχοντας ζήσει κεκλεισμένων των θυρών όλη του τη ζωή, δίσταζε να βγει έξω από το κάστρο του, αλλά θα άλλαζε γνώμη μετά από ένα εμπνευσμένο pep talk.

People die at their dinner tables, people die in their beds, they die squatting over their chamber pots

Μερικά επεισόδια μετά, o Tywin Lannister δολοφονήθηκε από τον Tyrion κυριολεκτικά την ώρα που έκανε, αχμ, την ανάγκη του.

DAENERYS OF THE HOUSE TARGARYEN, THE UNBURNT

Έχουμε συνηθίσει πλέον να βλέπουμε τη Dany να περνάει μέσα από τις φωτιές σαν τον αναστενάρη, αλλά όταν στον πιλότο της σειράς βγήκε από το (πολύ) καυτό μπάνιο της τελείως ανέκφραστη τη στιγμή που άλλος θα έτρεχε να κλείσει τον θερμοσίφωνα, το επεισόδιο μας έγνεφε με νόημα.

Δες τους ατμούς να αναδύονται στην υψηλή ευκρίνεια του Nova On Demand και μέτρα όλες τις φορές που η Unburnt, Stormborn, Khaleesi (*insert μοναρχικό τίτλο προτίμησης εδώ*) έβαλε μπουρλότο και έζησε για να το αφηγηθεί στους υπηκόους της.

THE RAT COOK

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένας μάγειρας στο Night’s Watch που νευρίασε με τον βασιλιά και του έδωσε τον γιο του να τον φάει – σε μορφή κρεατόπιτας. Οι Θεοί δε συγχώρησαν αυτή την πράξη και έτσι μεταμόρφωσαν τον μάγειρα σε λευκό αρουραίο, πάντοτε πεινασμένο και για πάντα καταραμένο να τρώει τα παιδιά του. Αυτή την ιστορία την είχε μοιραστεί ο Bran με τον Hodor και τους Reed στο ‘Mhysa’ του τρίτου κύκλου ένα από τα επεισόδια που θα βρεις στο box set που παρέχεται από τη Nova για 1η φορά στην Ελλάδα, με τους 6 προηγούμενους κύκλους στις υπηρεσίες Nova GO & Nova On Demand.

Η ιερότητα των καλεσμένων και η τιμωρία του Walder Frey που την καταπάτησε δολοφονώντας τον Robb, την Catelyn, την Talisa και το αγέννητο παιδί της στο Red Wedding, ήρθε στο φινάλε του 6ου κύκλου, με την Arya Stark να του δίνει να φάει τους γιους του σε πίτα πριν του κόψει τον λαιμό.

WARGING

Μιλώντας για τον Bran, ξέρεις πλέον ότι μπορεί να ελέγχει το μυαλό ζώων ως warg – και ανθρώπων όπως στην περίπτωση του Hodor – αλλά στις πρώτες σεζόν του ‘Game of Thrones’ οι ικανότητές του είχαν προοικονομηθεί με τόσο λεπτό τρόπο που τις είχες μπερδέψει με όνειρα. Όπως και ο ίδιος ο Bran δηλαδή.

Στο επεισόδιο της πρώτης σεζόν ‘The Kingsroad’ για παράδειγμα, όταν ο ανταρόλυκος της Sansa, Lady, θανατώνεται από τον Ned με εντολή της Cersei, η αμέσως επόμενη σκηνή δείχνει τον Bran να ξυπνάει απότομα από τον ύπνο του. Με εξαίρεση τα οράματά του με το κοράκι, αυτή είναι ίσως η πρώτη ένδειξη που έχουμε σε σχέση με τη σύνδεσή του Bran με τους ανταρόλυκους, και άρα με τα ζώα γενικότερα.

***

* Ο 7ος κύκλος ‘Game of Thrones’ έρχεται στις 16 Ιουλίου αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική.