GAME OF THRONES

Πού άφησες κάθε χαρακτήρα στο ‘Game of Thrones’

Ένα γενικό reminder πριν την έναρξη του 7ου κύκλου, για να θυμηθείς πού βρίσκονται οι αγαπημένοι σου ήρωες.

Το ‘Game of Thrones’ είναι διαβόητο για τους άπειρους χαρακτήρες του και την τοποθέτησή τους στον πολλές φορές αχανή λαβύρινθο της πλοκής. Ακόμα και σήμερα που από το πολύ θανατικό, το καστ όλο και μικραίνει.

Εμείς φτιάξαμε τη μόνη λίστα-πλοηγό που θα χρειαστείς μέχρι να ξαναδείς τους αγαπημένους σου ήρωες στην πρεμιέρα της σειράς η οποία έρχεται αυτή την Κυριακή 16 Ιουλίου (και θα τη δεις αποκλειστικά στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική).

Arya Stark

Αφού εκπαιδεύτηκε στο Braavos με κονταριές και uppercut, έμαθε τα κόλπα των Faceless Men και πήρε την άδεια από τον Jaqen να γυρίσει σπίτι της. Όχι ότι τη ζήτησε ακριβώς. “A girl is Arya Stark of Winterfell and I am going home”. Τελεία.

Στον δρόμο για το Winterfell έκανε μια στάση από τον Walder Frey, πήρε το πρόσωπο μιας υπηρέτριάς του και σέρβιρε στον πάτερ φαμίλια τους γιους του που είχε σκοτώσει νωρίτερα, σε μορφή πίτας. Όλα αυτά λίγο πριν του κόψει τον λαιμό.

Bran Stark

Αφού τη γλίτωσε πολύ φθηνά από την επίθεση των White Walkers και των wights βάζοντας τον Hodor να κρατά την πόρτα που τον χώριζε από τον θάνατό του, ο Bran περιπλανιόταν πέρα από το Τείχος παρέα με τη Meera Reed, τη μοναδική πλέον από την αρχική συνοδεία του που έχει μείνει ζωντανή. Στον δρόμο τους βρήκε ο ξεχασμένος θείος του, Benjen Stark, και τους πήγε με ασφάλεια μέχρι το Τείχος (πριν τους εγκαταλείψει χωρίς καν να τους αφήσει το άλογό του).

Ο Bran έχει αναπτύξει πλέον αρκετά τις δυνάμεις του warging και του greenseeing, αλλά με την εκπαίδευσή του από το Κοράκι να έχει κοπεί στη μέση, ο έλεγχός τους είναι περιορισμένος. Έχει δηλαδή τη δυνατότητα να ταξιδεύει πια στο παρελθόν σε καίρια σημεία της ιστορίας, αλλά προς το παρόν δε μπορεί να το οριοθετήσει.

Την τελευταία φορά που ταξίδεψε στο παρελθόν, είδε κι αυτός κι εμείς τη θεία του Lyanna να παραδίδει ετοιμοθάνατη τον Jon Snow στον Ned, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι είναι γιος δικός της και του Rhaegar Targaryen. Μένει να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσει αυτή την πληροφορία και πόσο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για την ηγεμονία του Westeros.

Ο ίδιος, πάντως, είναι επισήμως το νέο Κοράκι.

Night’s King

Η παρορμητική κίνηση του Bran να μπει σε ένα όραμα χωρίς την εποπτεία του Κορακιού, οδήγησε σε μια σύντομη και όπως αποδείχθηκε επικίνδυνη συνάντηση με τον Night’s King και τα στρατεύματά του. Ο αρχηγός των απέθαντων αντιλήφθηκε την παρουσία του και τον έπιασε από το χέρι, αφήνοντάς του ένα σημάδι που του επέτρεψε να δει ακριβώς πού βρισκόταν ο νεαρός Stark.

Εάν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρεται κάθε φορά στο μέρος που βρίσκεται ο Bran, είναι πιθανό να καταφέρει να περάσει και το Τείχος όταν ο μικρός βρεθεί κι αυτός από την αντίθετη πλευρά του. Θα το μάθουμε σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποιος είναι ο Night’s King;

Sansa Stark

Την τελευταία φορά που είδαμε τη Sansa, η ψυχολογία της ήταν μπερδεμένη. Από τη μία πλευρά παραχώρησε την κάμαρα των γονιών της στον αδερφό της, Jon, νομιμοποιώντας κατά κάποιον τρόπο ως Lady of Winterfell την ηγετική του παρουσία στον οίκο τους, από την άλλη φάνηκε να επηρεάζεται από τον Littlefinger όταν την προέτρεψε να διεκδικήσει η ίδια τη θέση αυτή.

Οι αποφάσεις της Sansa έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία, όπως είδαμε και στο ‘Battle of the Bastards’, και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Μένοντας στο πλευρό του αδερφού της παραμένει πιστή στον οίκο της και δεν αποσπάται από τον πραγματικό πόλεμο που είναι αυτός με τους White Walkers, αλλά χάνοντας την εύνοια του Littlefinger χάνει και τις σημαντικές δυνάμεις του Vale που είναι και θα είναι απαραίτητες. Έχοντας περάσει τα τελευταία πολλά χρόνια της ζωής της ως πολιτικό πιόνι, ο τρόπος που θα χειριστεί την προσωπική της ανάγκη για δύναμη θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας στις αποφάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι τρέχει με τον Jon και τη Sansa;

Jon Snow

Το φινάλε της 6ης σεζόν ‘Winds of Winter’ είχε δύο μεγάλες εξελίξεις για τον Jon. Η πρώτη ήταν αποκλειστικά για τον Bran και τους τηλεθεατές που είδαν σε flashback την πραγματική ταυτότητά των γονιών του, δηλαδή της Lyanna Stark και του Rhaegar Targaryen, και η δεύτερη ήταν η ανακήρυξή του ως King in the North από τις εναπομείνασες οικογένειες του Βορρά, σε μια σκηνή που μας θύμισε την ανακήρυξη του αδερφού του, Robb.

Αναμφίβολα, η παρουσία του Jon Snow είναι ίσως ο μεγαλύτερος κράχτης για τη σειρά, με το στόρι του να συγκεντρώνει όλες τις αντιδράσεις και τις κόντρες του κοινού. Θυμάστε πέρσι πριν την πρεμιέρα που όλοι ψάχναμε να δούμε αν είναι τελικά ζωντανός ή νεκρός; Φέτος μάλλον ήρθε η ώρα για να ασχοληθούμε με το μέλλον του ως ηγέτη. Από τις 16 Ιουλίου φυσικά, που έρχεται η πρεμιέρα στη Nova, ταυτόχρονα με Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είναι ο Jon Snow το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου;

Littlefinger

Ο Petyr Baelish, μετά τα λεκτικά χαστούκια που έφαγε από τη Sansa για την παράδοσή της στους Bolton, προσπάθησε να εξιλεωθεί παίρνοντας στον Robin Arryn με το μέρος του και πείθοντάς τον να στείλει τους Knights of the Vale στη μάχη για το Winterfell. Οι προθέσεις του έγιναν ακόμη πιο σαφείς όταν αποκάλυψε στη Sansa ότι οραματίζεται τον ίδιο στον Iron Throne και εκείνη στο πλευρό του.

Με την ξαδέρφη του να μην είναι και το αγαπημένο πρόσωπο του Robin μιας που τον είχε χαστουκίσει στο παρελθόν, η παρουσία του Littlefinger αυτή τη στιγμή στο Winterfell είναι μια πολύ μέτρια εξέλιξη για τη σχέση του Jon με τη Sansa, αλλά είναι προς το παρόν και αναγκαία.

Davos Seaworth

Ο Davos βρίσκεται στο Winterfell και, μετά τον θάνατο του αγαπημένου του Stannis, έχει αναδειχθεί ως το δεξί χέρι του Jon. Με τόσους χαρακτήρες στη σειρά με θολωμένα τα ηθικά τους όρια, ο Davos είναι από τους ελάχιστους ήρωες που μπορούν ακόμα να λειτουργήσουν ως φωνή συνείδησης για την ιστορία.

Μία του παράκληση που μπορεί να στοιχίσει, βέβαια, ήταν η απομάκρυνση της Κόκκινης Ιέρειας από το Winterfell, λίγες μέρες μετά τη νεκρανάσταση του Jon Snow.

Melisandre

Τη λες και χρήσιμη τη Melisandre όταν μπορεί να σε φέρει πίσω από τους νεκρούς, αλλά ο φόνος της Shireen Baratheon δε συγχωρείται εύκολα. Η 6η σεζόν ξεκίνησε με την πίστη της Κόκκινης Ιέρειας στις δυνάμεις της κλονισμένη. Φάνηκε ότι η κατάσταση θα έστριβε μετά το τελετουργικό της νεκρανάστασης, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί πριν τη διώξουν από το Winterfell.

Την τελευταία φορά που την είδαμε διέσχιζε τους χιονισμένους δρόμους μακριά από την οικία των Stark. Πότε θα είναι η επόμενη;

Brienne of Tarth

Η Brienne βρέθηκε στο κάστρο των Tully, Riverrun, για να το υπερασπιστεί από τις δυνάμεις των Lannister, μετά από παράκληση της Sansa. Μετά την παράδοση του κάστρου στα λιοντάρια, εκείνη και ο Podrick κωπηλατούσαν ξανά προς το Winterfell.

Tormund Giantsbane

#TeamJon μέχρι το τέλος και παρών όταν ανακηρύχθηκε King in the North.

The Hound

Μετά τη δολοφονία της κοινότητας που φιλοξενούσε τον Hound, ο Sandor ξαναβρέθηκε με τον Beric Dondarrion και ο δρόμος του φαίνεται πως θα τον βγάλει στον Βορρά.

Jaime Lannister

Αφού κατέκτησε το Riverrun, επέστρεψε στο King’s Landing μαζί με τον Bronn, για να δει την πόλη να καίγεται και την αδερφή του ξανά – και μάλλον παράνομα – στον θρόνο. Το βλέμμα που της έριξε κατά τη διάρκεια της στέψης της σήμαινε μπελάδες.

Cersei Lannister

Με το τελευταίο της παιδί νεκρό και άρα και τον τελευταίο της δεσμό με την ανθρώπινη πλευρά της κομμένο, η Cersei βρίσκεται ξανά στον θρόνο και φαίνεται έτοιμη για όλα. Μετά τον Mad King, ήρθε η ώρα το Westeros να γνωρίσει και τη Mad Queen.

Yara Greyjoy

Η Yara δεν κατάφερε να διεκδικήσει την ηγεμονία των Iron Islands και έτσι διέφυγε με τον αδερφό της, τον στόλο των νησιών τους και όσους της είχαν μείνει πιστοί από τον τόπο της, πριν τη σκοτώσει ο θείος της, Euron. Ο δρόμος της την έβγαλε στο Volantis και η πρότασή της στην Daenerys Targaryen ήταν τέτοια, που η Khaleesi δε θα μπορούσε να την αρνηθεί. Εγώ δίνω τα πλοία μου και εσύ με στηρίζεις στη διεκδίκησή μου για τα Iron Islands.

Οι δύο γυναίκες δέθηκαν με αφορμή τους άχρηστους πατεράδες τους και συμφώνησαν να αφήσουν τον κόσμο καλύτερο απ’ ότι τον άφησαν οι πρόγονοί τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Θεωρία: Νέες συμμαχίες, νέοι κίνδυνοι;

Theon Greyjoy

Όταν ο Theon έφτασε στο Volantis και τα ‘πινε με την αδερφή του, η Yara του ζήτησε να πάρει μια απόφαση. Ή να συνεχίσει μαζί της στηρίζοντας τον σκοπό τους με όση δύναμη του έχει απομείνει ή να αυτοκτονήσει εάν είναι τόσο διαλυμένος που δε θα μπορέσει ποτέ πια να συνέλθει.

Ο Theon διάλεξε το πρώτο και μένει να δούμε εάν θα κρατηθεί στο ύψος του ή θα υποκύψει στην τάση του για βραχυπρόθεσμες λύσεις στην πρώτη νέα δυσκολία.

Euron Greyjoy

Ο Euron γύρισε από τα ταξίδια του για να σκοτώσει τον αδερφό του και να κρατήσει τα Iron Islands για τον εαυτό του. Την ανιψιά του, Yara, πάλι, δε ζορίστηκε ιδιαίτερα να τη βγάλει από το running για ηγεμόνα του τόπου.

Μία ας την πούμε ψηφοφορία και μία βάφτιση αργότερα, ο Euron έγινε αρχηγόπουλο και την ανάγκασε να δραπετεύσει πριν τη σκοτώσει και πριν αρχίσει να φτιάχνει τον δικό του νέο στόλο για να την καταδιώξει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

“O Ramsay είναι παιδί μπροστά στον Euron”: 15 σημειώσεις από το καστ

Jorah Mormont

Ο Jorah ζήτησε από τη Daenerys να τον διώξει, λίγο πριν παραδεχθεί ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Εκείνη αρνήθηκε να το κάνει και τον διέταξε να βρει τη θεραπεία για την ασθένεια του greyscale που απειλεί τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι σχέση μπορεί να έχουν ο Jorah με τον Sam;

Daenerys Targaryen

Το φινάλε του 6ου κύκλου μας έδωσε τη στιγμή που περιμέναμε χρόνια. Η Daenerys έχει μαζέψει πια τον στρατό της και είναι επισήμως πια στον δρόμο για το Westeros.

Tyrion Lannister

Hand της νέας του βασίλισσας, Daenerys, και έτοιμος να τη βοηθήσει – και συγκρατήσει αισθανόμαστε – στο νέο της περιβάλλον που εκείνος γνωρίζει πολύ καλύτερα.

Ο Tyrion είχε δραπετεύσει από το King’s Landing μετά τον φόνο του πατέρα του, Tywin, και τώρα επιστρέφει κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Tyrion, θυμίζουμε, είναι ο χαρακτήρας που πίνει και ξέρει πράγματα. Πολύ φίλος μας. Μπορείς να ξαναθυμηθείς τι ακριβώς γνωρίζει βλέποντας όποτε εσύ θες τους προηγούμενους 6 κύκλους της σειράς που είναι διαθέσιμοι σε Nova On Demand και Nova GO.

Varys

Ο Varys αποδείχθηκε πραγματικός πιστός των Targaryen και του παλιού status του Westeros. Μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Ellaria Sand που ο ίδιος ανέλαβε, βρίσκεται στο πλευρό της Daenerys και πλέει κι αυτός προς Westeros μεριά.

Ellaria Sand/Sand Snakes

Η Ellaria και τα Sand Snakes δολοφόνησαν τον Doran Martell και απέκτησαν τον έλεγχο του Dorne. Οι Targaryen και οι δράκοι έχουν υπάρξει παλιά απειλή για το Dorne, αλλά η δίψα της Ellaria για εκδίκηση εναντίον των Lannister για τον θάνατο του Oberyn, οδήγησε με ασφάλεια στη συνεργασία της με τη Daenerys.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 12 θάνατοι που μας σημάδεψαν στο ‘Game of Thrones’

Olenna Tyrell

Η γιαγιά Olenna έζησε αρκετά για να ζήσει το πλήρες ξεκλήρισμα της οικογένειάς της. Μην έχοντας τίποτα να χάσει πια, έταξε τις δυνάμεις του Highgarden στο πλευρό της Daenerys.

Samwell Tarly

Ο Samwell έφυγε μέσα στη νύχτα με τη Gilly και το μωρό τους από το πατρικό του, αλλά όχι πριν πάρει μαζί του το φτιαγμένο από βαλυριανό ατσάλι οικογενειακό ξίφος Heartsbane. Από εκεί συνέχισε για την Oldtown όπου θα μαθητεύσει για Maester.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί πρέπει να σε νοιάζει το ταξίδι του Sam στην Oldtown
Ποιος έχει το βαλυριανό ατσάλι που μπορεί να νικήσει τους White Walkers;