GAME OF THRONES

Τι σημαντικό μπορεί να κρύβει το ταξίδι της Melisandre

Δεν έχεις δει το τελευταίο χαρτί της Melisandre ακόμα.

Δεν ξέρουμε πολλά για τον αγαπημένο μας ευνούχο Varys (συγνώμη, Grey Worm), αλλά γνωρίζουμε τουλάχιστον τα εξής δύο: Πουλήθηκε σε έναν μάγο που τον ευνούχισε όταν ήταν μικρός και σκαλώνει σταθερά με τις Κόκκινες Ιέρειες.

Όπως είχε μοιραστεί στον Tyrion στην 3η σεζόν, ονειρεύεται ακόμα την τραυματική του εμπειρία στα χέρια του μάγου, αλλά όχι τον ίδιο ή τη λεπίδα του. Ονειρεύεται τη φωνή που άκουσε μέσα από τις φλόγες όπου πέταξε το μέλος του ο μάγος για να ολοκληρώσει το ξόρκι του.

Αυτή την ίδια φωνή του υπενθύμισε η Kinvara στην 6η σεζόν, η High Priestess που επισκέφθηκε την #TeamDany στο Meereen.

“Θυμάσαι τι άκουσες εκείνη τη νύχτα όταν ο μάγος πέταξε τα μέλη σου στη φωτιά; Άκουσες μια φωνή να σε φωνάζει μέσα από τις φλόγες, θυμάσαι; Χρειάζεται να σου πω τι είπε η φωνή; Χρειάζεται να σου πω το όνομα αυτού που μίλησε;”.

Μέχρι τότε δεν είχαμε ξαναδεί τον Varys να χάνει το παραδοσιακό του μειδίαμα κι έτσι είχαμε υποθέσει ότι είχε τρομάξει επειδή η Ιέρεια γνώριζε κάτι τόσο προσωπικό, τόσο καλά.

Τώρα όμως, μετά την τελευταία του συνάντηση με την Melisandre που δείχνει επίσης να γνωρίζει όχι μόνο το περιστατικό αλλά και τη μοίρα και το ριζικό του, τείνουμε να πιστέψουμε ότι ο Varys δεν άκουσε μόνο τον Lord of Light αλλά και το πότε (ή πώς;) θα πεθάνει.

Η Melisandre, πάλι, δείχνει έτοιμη να αφήσει τον κόσμο των ζωντανών (αν κι ο Varys ήταν 400 ετών μάλλον θα ήταν κι αυτός πιο χαλαρός) και μάλιστα, να πεθάνει στα χώματα του Westeros.

Δεν ξέρουμε αν ο τρόπος τής είναι κι αυτός γνωστός, αν και όταν γνώρισε την Arya κατά τη διάρκεια της 3ης σεζόν, εκτός από το γεγονός ότι είδε κάτι σκοτεινό στα μάτια της, μπήκε και στη λίστα της μικρής.

Δεν πρόκειται να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, πάντως, πριν ολοκληρώσει την αποστολή που κρατά το πεπρωμένο της. Από τη στιγμή που “ένωσε τη Φωτιά και το Νερό” και συνεχίζει, αυτή λογικά δεν πρέπει να περιορίζεται σ’αυτό. Μένει κάτι ακόμα που πρέπει να κάνει στο Volantis πριν επιστρέψει στα χώματα του Westeros για να βρει το τέλος της.

Το Volantis είναι η πρώτη από τις Free Cities που έφτιαξαν οι Βαλυριανοί στην ήπειρο του Essos. Είναι και η τοποθεσία όπου συγκεντρώνονται οι Ιερείς και οι Ιέρειες του R’hllor, αλλά κάτι μας λέει ότι η Melisandre δε θα ταξιδέψει ξανά εκεί για να οργανώσει ένα reunion πριν το τελευταίο αντίο. Εκτός από τις ευχαριστίες της Daenerys για τη βοήθεια των Ιέρειων στην επικράτηση της ειρήνης στο Meereen, είδαμε στην 5η και 6η σεζόν ότι η (υποθέτουμε) πλειοψηφία τους μιλούσε στον λαό του Essos για τη σωτήρα τους “που ξαναγεννήθηκε από τη φωτιά για να φτιάξει τον κόσμο από την αρχή”. Εάν όπως λένε οι παραγωγοί της σειράς, η Daenerys δε θα γυρίσει πίσω στα μέρη εκείνα, γιατί να μας δείξουν τον προσηλυτισμό αυτόν αν δεν παίξει κάποιον ρόλο;

Μία, λοιπόν, θεωρία των θεατών σύμφωνα με το Vanity Fair, λέει ότι η Melisandre θα επιστρέψει μαζί με στρατεύματα από την Ανατολή για να σώσει τη μέρα.

Μία ακόμη θεωρία υποστηρίζει ότι η μυστηριώδης Quaithe, η γυναίκα με τη μάσκα που συνάντησε η Δρακομάνα στη 2η σεζόν και της είπε στα βιβλία ότι “πρέπει να γυρίσει πίσω για να πάει μπροστά” με τη Δρακομάνα να σκέφτεται την περιοχή του Asshai για να πάρει την απάντηση ότι θα έβρισκε “την αλήθεια”, εννοούσε ότι η Ανατολή έχει κάτι ακόμα να της δώσει. Ποια ιδανικότερη να της το φέρει αν όχι η Melisandre που κατάγεται από το Asshai;

Το “δώρο” θα μπορούσε να είναι από το ξίφος Lightbringer που θα κρατήσει ξανά ο Πρίγκιπας ή η Πριγκίπισσα της Προφητείας, ή μια βερσιόν του διαφορετική από αυτή που περιμένουμε. Στο τραπέζι έχουν πέσει μέχρι και δράκοι. Άλλωστε από εκεί είχαν έρθει τα αυγά που δόθηκαν στη Daenerys για τον γάμο της.

Μην ξεχνάς: “Οι προφητείες είναι επικίνδυνα πράγματα”.

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται αποκλειστικά στη Nova κάθε Κυριακή ταυτόχρονα με την Αμερική και κάθε Δευτέρα στις 22.00 μ.μ. στο NovaCinema4HD.