GAME OF THRONES

Game of Thrones: 9 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον 8ο κύκλο

Συγκεντρώσαμε σε ένα ποστ όλα όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής για τη μεγάλη αυλαία της σειράς.

Ήρθε, είδε και απήλθε πολύ γρήγορα ο 7ος κύκλος του ‘Game of Thrones’, με μια σημαντική εξέλιξη που περιμέναμε χρόνια. Το Τείχος έπεσε, ζήτω το Τείχος.

Το μοναδικό πρακτικό εμπόδιο που κρατούσε τους White Walkers έξω από το Westeros γκρεμίστηκε από τον Viserion, επιτρέποντας στον στρατό των ζόμπι να προελάσουν προς τον Βορρά. Και μπορεί η Daenerys και ο Jon Snow να έχουν υπολογίσει στη συμμαχία της Cersei Lannister και στην εκεχειρία που υποτίθεται ότι συμφωνήθηκε στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των τριών τους, στην πραγματικότητα όμως η βασίλισσα του Σιδερένιου Θρόνου τούς έχει ήδη προδώσει και αναμένει την άφιξη των μισθοφόρων που έχει πληρώσει για να αποδεκατίσουν τις δυνάμεις τους.

Με την παραγωγή να έχει ήδη ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, τα νεότερα τρέχουν. Εμείς τα συγκεντρώσαμε σε μία λίστα:

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ

Σε ένα από τα κτήματα στο χωριό Moneyglass της Β. Ιρλανδίας που χρησιμοποιείται συνήθως για την οικία των Stark, στρώνεται ψεύτικο χιόνι και χτίζονται τείχη και προμαχώνες. Στο παρελθόν τα τείχη και οι προμαχώνες έξω από το κάστρο του Winterfell είχαν προστεθεί αργότερα με CGI, οπότε μάλλον για να τα φτιάχνουν κάποιος πρέπει να τα ρίξει. Έ-ε-ερχονται (τα ζόμπι).

Στο μεταξύ, κομπάρσοι με στολές Unsullied έχουν εντοπιστεί στο Toome, περιοχή δίπλα στο Moneyglass, και μάλιστα ήταν αρματωμένοι με δόρια από dragonglass. Θα δείξει επιτέλους η σειρά τι μπορούν να κάνουν;

Επιστρέφει ο Οίκος που δεν περίμενες

Η πρωτοεμφανιζόμενη Danielle Galligan θα παίξει τον ρόλο της Sarra Frey, εγγονής του Walder Frey που ξεφορτωθήκαμε μια και καλή στο φινάλε της 6ης σεζόν. Με τόσες εκκρεμότητες που έχει να επιλύσει η τελευταία σεζόν σε 6 μόλις επεισόδια, μας κάνει εντύπωση που ανακύπτει η σχέση των Stark με τους Frey, αλλά υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να κλείσει τον κύκλο της ιδανικά. Με τις γυναίκες της οικογένειας να έχουν επιζήσει και τον Jon να καλεί σε μάχη όλους τους κατοίκους του Βορρά ανεξαρτήτως φύλου, θα ήταν ευχάριστο αν οι απελευθερωμένες Frey ένωναν τις δυνάμεις τους με τους Stark για τον πόλεμο με τους White Walkers.

ΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

O Miguel Sapochnik και η ομάδα του κέρδισαν δικαιωματικά το τηλεοπτικό βραβείο Emmy Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τη δουλειά τους στο 9ο επεισόδιο της 6ης σεζόν, ‘Battle of the Bastards’, αλλά κέρδισαν και το προνόμιο ενός μικρού διαλείμματος από τη σειρά για τον 7ο κύκλο. Τώρα όμως επιστρέφουν δριμύτεροι για 2 νέα επεισόδια, παρέα με τον βετεράνο τηλεοπτικό σκηνοθέτη, David Nutter (‘Στην Εντατική’, ‘The X-Files’). Στη σκηνοθεσία θα ανακατευτούν μετά από χρόνια και οι δημιουργοί της σειράς, David Benioff και D. B. Weiss.

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΕΥΓΕΙ, ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΥΡΙΑ

Παρά την ανιδιοτελή προσφορά της στον νεαρό Bran Stark, η Meera Reed, δεν θα επιστρέψει στη σειρά. Η Ellie Kendrick που την υποδύεται αποκάλυψε ότι δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο τηλεφώνημα για τη συμμετοχή της στα τελευταία επεισόδια. Με τα γυρίσματα να έχουν ξεκινήσει και τα σενάρια να έχουν φτάσει στα χέρια του καστ, οι πιθανότητες για μια εμφάνιση-έκπληξη είναι, δυστυχώς, μηδαμινές.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ…

#photoshoot #sunday #amc #intothebadlands #thelastkingdom #vikings #nos #sunnyday #bw #marcrissmann

A post shared by Marc Rissmann (@marcrissmann) on

Οι μισθοφόροι του Χρυσού Λόχου που θα επιστρατεύσει η Cersei για να ξεφορτωθούν τους εχθρούς της έχουν αρχηγό. Tο όνομα αυτού, Harry Strickland, και το όνομα του ηθοποιού που θα τον υποδυθεί, Mark Rissman (‘Into the Badlands’). Ο Strickland στα βιβλία έχει τη φήμη δειλού παρά τη νευραλγική θέση του, ωστόσο πηγές λένε ότι η σειρά μάλλον θα στοχεύσει σε κάτι διαφορετικό. Ήδη ο Rissman είναι νεότερος σε ηλικία και σε καλύτερη φόρμα από τον χαρακτήρα του στα βιβλία.

… ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Τρεις νεαροί χαρακτήρες θα μας συστηθούν στον τελευταίο κύκλο, διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά όλοι τους σε ηλικίες από 8 έως 12 ετών. Η περιγραφή τους από την εταιρεία παραγωγής είναι: «Ένα κορίτσι από τον Βορρά που ξεχωρίζει για το θάρρος και την ακεραιότητά της», «ένα αγόρι από φτωχή οικογένεια που πρέπει να παλέψει για να βρει τον δρόμο του στον κόσμο» και «ένα κορίτσι με θλιμμένα μάτια για μια εξαιρετική σκηνή με έναν μεγάλο χαρακτήρα».

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ 2019

(AP Photo/Jacques Brinon)

(AP Photo/Jacques Brinon)

Στις προηγούμενες σεζόν όπου οι χαρακτήρες ήταν διάσπαρτοι σε πολλαπλές τοποθεσίες, οι σκηνοθέτες είχαν τη δυνατότητα να δουλεύουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία, με πάνω από 1 ή 2 συνεργεία. Πλέον η πλειοψηφία των ηρώων βρίσκονται σε συγκεκριμένα μέρη, αποκλείοντας αυτόματα την ταυτόχρονη σκηνοθεσία και την οικονομία χρόνου. Ως αποτέλεσμα, το ‘Game of Thrones’ θα φτάσει στις οθόνες μας τους πρώτους μήνες του 2019.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ

Δεν έκλαιγε μόνο ο Kit Harington όταν διάβασε το φινάλε όπως αποκάλυψε η Sophie Turner σε πρόσφατη συνέντευξή της, αλλά όλο το καστ. Μπήκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που τους φιλοξενούσε για την ανάγνωση σεναρίων, τράβηξαν τις κουρτίνες και μόλις τελείωσαν το έριξαν στον κλαυθμό και τον οδυρμό. Εμείς μπορεί να κλάψουμε από συγκίνηση, αλλά σύμφωνα με τον Harington μπορεί κι από απογοήτευση.

ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Όταν ξεκίνησε το ‘Game of Thrones’, στην τιμή κάθε επεισοδίου αναγραφόταν το ποσό των 6 εκατομυρίων δολαρίων. Όταν η σειρά απλώθηκε πολύ πιο πέρα από το Westeros και τη Στενή του Θάλασσα, ο λογαριασμός φούσκωσε στα 10 εκατομμύρια ανά επεισόδιο. Τα 6 επεισόδια που απομένουν ωστόσο θα κοστίσουν από 13 έως 15 εκατομμύρια το καθένα, γεγονός που θα τα τοποθετήσει στο Νο.1 των πιο ακριβών επεισοδίων που έχουν γυριστεί ποτέ.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Όλα όσα ξέρουμε για τις 5 spin-off σειρές
Ο George R.R. Martin μαρτύρησε την 1η spin-off σειρά