GAME OF THRONES

Ο George R.R. Martin γράφει για το τέλος του ‘Game of Thrones’

Πόσο διαφορετικό θα είναι το δικό του μεγάλο φινάλε; Ο συγγραφέας εξηγεί.

Μπορεί να μην έχει ικανοποιήσει τη δίψα των αναγνωστών του με την κυκλοφορία των δύο υπολειπόμενων βιβλίων της σειράς ‘A Song of Ice and Fire’, ο George R.R. Martin ωστόσο δεν αντιστάθηκε ποτέ σε ένα ενημερωτικό post στο blog του, Not a Blog. Από εκεί διάλεξε ξανά να μιλήσει στους φαν του και να αποχαιρετίσει τη σειρά που, όπως ομολογεί στο κείμενό του, άλλαξε τη ζωή του και έκανε και τον ίδιο celebrity.

Μετά τις πρώτες παραγράφους που αφιερώθηκαν στις νοσταλγικές του αναμνήσεις από την πρώτη του συνάντηση με τους David Benioff και D.B. Weiss, τους showrunners του ‘Game of Thrones’, και τις ευχαριστίες του στους ίδιους, στο συνεργείο, στο καστ και στο δίκτυο του HBO που ανέλαβε μια αποστολή που για άλλους είχε φανεί αδύνατη, ο Martin έγραψε γι’ αυτό που περίμεναν όλοι. Το κατά πόσο θα είναι διαφορετικό το δικό του τέλος στα βιβλία.

Φυσικά, με τον γνωστό του τρόπο, είπε λιγότερα απ’ όσα θα θέλαμε:

«Η χτεσινή βραδιά ήταν ένα τέλος, αλλά και μία αρχή. Κανείς δεν θα παραιτηθεί τώρα κοντά. Ο David και ο Dan θα προχωρήσουν στα STAR WARS και σε άλλα πρότζεκτ πέρα απ’ αυτά. Το Amazon πήρε τον Bryan Cogman και τον έστρωσε στη δουλειά της ανάπτυξης δικών του σειρών, καθώς και ως χέρι βοηθείας στο μεγάλο τους πρότζεκτ του Tolkien. Το φανταστικό μας καστ έχει σκορπιστεί στους τέσσερις ανέμους, αλλά θα τους βλέπετε πολύ τα χρόνια που έρχονται, σε σειρές και ταινίες. Οι σκηνοθέτες μας είναι επίσης απασχολημένοι. Υποπτεύομαι επίσης ότι δεν έχει δει το Westeros για τελευταία φορά στις οθόνες σας, αλλά υποθέτω πως αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθούν οι διάδοχες σειρές.

Και εγώ; Εγώ είμαι ακόμα εδώ και είμαι ακόμα απασχολημένος. Ως παραγωγός έχω 5 σειρές σε αντάπτυξη στο HBO (κάποιες απ’ αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του Westeros), δύο στο Hulu, μία στο History Channel. Εμπλέκομαι και στη δημιουργία κάποιων ταινιών, κάποιες βασισμένες σε δικές μου ιστορίες και βιβλία, κάποιες σε δημιουργίες άλλων. Υπάρχουν μικρού μήκους ταινίες που εύχομαι να φτιάξω, μεταφορές κλασικών ιστοριών ενός εκ των ευφυέστερων, ιδιόρρυθμων και πρωτότυπων γραφιάδων που έχει βγάλει ποτέ το είδος μας. Έχω υπάρξει και σύμβουλος για ένα video game στην Ιαπωνία. Και υπάρχει και το Meow Wolf

Και γράφω. Ο Χειμώνας έρχεται, σας το είπα πολύ καιρό τώρα… και ισχύει. Το WINDS OF WINTER έχει αργήσει πολύ, το ξέρω, το ξέρω, αλλά θα τελειώσει. Δεν θα πω πότε, έχω δοκιμάσει να το κάνω στο παρελθόν, για να σας αδειάσω τελικά και να με γρουσουζέψω. Αλλά θα το τελειώσω και μετά θα έρθει το A DREAM OF SPRING.

Πώς θα τελειώσει; Ακούω τον κόσμο να ρωτά. Το ίδιο τέλος με του βιβλίου; Διαφορετικά;

Λοιπόν… ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι.

Δουλεύω με ένα πολύ διαφορετικό μέσο από αυτό του David [Benioff] και του Dan [Weiss], μην ξεχνάτε. Είχαν έξι ώρες γι’ αυτή την τελευταία σεζόν. Περιμένω αυτά τα δύο βιβλία μου να γεμίσουν 3.000 σελίδες μαζί πριν τελειώσω… και αν χρειαστούν περισσότερες σελίδες ή σκηνές θα τις προσθέσω. Και φυσικά θα προκύψει και η αλυσιδωτή αντίδραση. Όσοι ακολουθείτε το Not a Blog θα ξέρετε ότι έχω μιλήσει γι’ αυτό από την 1η σεζόν. Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά που ζουν ακόμη στα βιβλία… οπότε αν μη τι άλλο, οι αναγνώστες θα μάθουν τι συνέβη στη Jeyne Poole, τη Lady Stoneheart, την Penny και το γουρούνι της, τον Skahaz Shavepate, την Arianne Martell, τον Darkstar, τον Victarion Greyjoy, τον Ser Garlan the Great, τον Aegon VI, και μυριάδες άλλους χαρακτήρες, μεγάλους και μικρούς εξίσου, που οι τηλεθεατές δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν. Και ναι, θα υπάρξουν ρινόκεροι… κάποιου τύπου…

Τα βιβλία ή η σειρά, ποιο θα είναι το ‘πραγματικό’ τέλος; Είναι μια χαζή ερώτηση. Πόσα παιδιά έκανε η Σκάρλετ Ο’ Χάρα;

Να προτείνω το εξής; Εγώ θα το γράψω. Εσείς θα το διαβάσετε. Μετά ο καθένας θα μπορέσει να διαμορφώσει την άποψή του και να τσακωθεί γι’ αυτήν στο Ίντερνετ».

***

* Την Κυριακή 26 Μαΐου, μία εβδομάδα ακριβώς μετά την προβολή του μεγάλου φινάλε, κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ ‘Game of Thrones: The Last Watch’, αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα και σε Prime Time προβολή τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 22:00, από το Novacinema1HD.

** Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

*** Το απόλυτο κουίζ του ‘Game of Thrones’ είναι εδώ και το έχει ετοιμάσει το Oneman, πάτα εδώ και δείξε μας τι ξέρεις.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Το 5ο επεισόδιο του ‘Game of Thrones’ έσπασε το χειρότερο ρεκόρ της σειράς
To ‘Game of Thrones’ μπορεί να είναι η τελευταία σειρά που θα δει ταυτόχρονα ο πλανήτης