GAME OF THRONES

Ο ηθοποιός πίσω από τον Ramsay Bolton μιλά για τη μοίρα του χαρακτήρα του

Η ‘μάχη των μπάσταρδων’ του ‘Game of Thrones’ όπως την βίωσε ένας από τους πρωταγωνιστές της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιοι δεν έχουν δει το επεισόδιο ‘Battle of the Bastards’ μάλλον μπήκαν στο άρθρο κατά λάθος, ακολουθούν spoilers.

***

“Δεν είναι τέλειο που ο Ramsay καταλήγει στον θρόνο;”, ξεκίνησε το τηλεφώνημα των showrunners προς τον ηθοποιό Iwan Rheon όταν τον πήραν για να του ανακοινώσουν τη μοίρα του χαρακτήρα του. “Είναι νεκρός, έτσι δεν είναι;” απάντησε εκείνος.

Ο Ουαλός ηθοποιός μίλησε στο Entertainment Weekly για όλο το παρασκήνιο του επεισοδίου, της μεγάλης μάχης, και για το πώς πήρε τα νέα του on-screen θανάτου του στο ‘Game of Thrones‘. Αλλά, κυρίως, για τον Jon Snow και το ρόλο του ως νέμεση του Ramsay.

“Όποιος με ρώταγε πάντα ποιον θέλω να συναντήσει ο Ramsay, η απάντησή μου ήταν πάντα ‘τον Jon Snow’. Είναι η αντίθεση του Ramsay. Είναι περίπου γιν και γιανγκ. Και οι δύο έρχονται από ένα τόσο παρόμοιο μέρος αλλά είναι τόσο διαφορετικοί,” εξηγεί ο Rheon. “Και παρόλο που είναι εχθροί, έχουν κι οι δύο ανέβει ως μπάσταρδοι, το οποίο είναι σχεδόν ακατανόητο. Και τώρα έρχονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον. Δε θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί, αλλά και πιο όμοιοι.”

 

Ο Ramsay συνάντησε το τέλος του ύστερα από την επέμβαση του στρατού του Vale και κατόπιν ταϊστηκε στα σκυλιά του από τη Sansa Stark. “Νιώθω τυχερός που πήρε ένα πρέπον αντίο. Είναι ένας φρικτός θάνατος. Είναι τόσο φρικτό. Υπερηφανεύεται για αυτά τα σκυλιά όλο αυτό τον καιρό,” λέει. Και όταν η συζήτηση γυρνά στην τελευταία του σκηνή, με τη Sansa, καταλήγει ανατριχιάζοντας πως “αφήνει τη Sansa σε ένα τόσο ενδιαφέρον σημείο ως χαρακτήρα, επειδή της λέει ‘είμαι μέσα σου τώρα’. Έχει μπει στο κεφάλι της. Αλλά είναι και ωραίο, γιατί είναι τόσο σπουδαία σκηνή εξόδου.”

Ο Rheon αποκαλύπτει επίσης πως η αγαπημένη του σκηνή όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκείνη του ξυρίσματος στην 4η σεζόν, όπως και η σεκάνς με τα άλογα όπου έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Jon Snow σε αυτό το τελευταίο του επεισόδιο. Αλλά πιο πολύ θα του λείψει ο ενθουσιασμό “του να πιάνει ένα σενάριο και να το διαβάζεις και να υπάρχει πάντα μια σκηνή σε κάθε σεζόν όπου είχα μια αντίδραση ‘σας ευχαριστώ τόσο πολύ, σας ευχαριστώ, είναι τόσο όμορφο’.”

 

“Είναι κάπως σωστό που πεθαίνει,” λέει ο Rheon αποχαιρετώντας τον μισητό χαρακτήρα του. “Γιατί τι άλλο θα έκανες μετά από αυτό; Έχει κάνει τόσα πράγματα. Είναι δίκαιο και είναι το σωστό πράγμα να συμβεί. Είναι η σωστή διαδρομή. Έχει φτάσει την κορύφωσή του. Είναι καλό για τους θεατές το ότι ο Ramsay φεύγει σε αυτή την κορύφωση.”

Κανείς μας δε θα διαφωνήσει με αυτό. Αν ήταν να παίζουμε όλοι μας χαρακτήρες σε τηλεοπτική σειρά, θα ήταν μόνο ιδανικό να μπορούσαμε όλοι να πεθάνουμε σε ένα επεισόδιο σαν αυτό.

Εδώ όλη η συνέντευξη του Iwan Rheon στο Entertainment Weekly.

Όλη η κάλυψη για το ‘Game of Thrones’.