GAME OF THRONES

Οι δημιουργοί του ‘Game of Thrones’ δε θα ανακατευτούν με prequel

Με τη δημοφιλή σειρά να πλησιάζει στο τέλος της, τα σενάρια περί συνέχειας έχουν πάρει φωτιά.

Οι δημιουργοί του ‘Game of Thrones’ David Benioff και D.B. Weiss έκαναν ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της σειράς που έχουν ξεκινήσει στη Βόρεια Ιρλανδία για να παρευρεθούν στην τελετή των βραβείων Emmy και κρίνοντας από τα αποτελέσματα, έκαναν πολύ καλά.

Η βραδιά ήταν πολύ μεγάλη για το ασταμάτητο ‘Game of Thrones’, όχι μόνο για τα τρία βραβεία που απέσπασε – ανάμεσα σ’ αυτά το στέμμα της βραδιάς για το Καλύτερο Δράμα – αλλά κυρίως γιατί με τις νίκες αυτές, έγινε επισήμως η πιο πολυβραβευμένη σειρά μυθοπλασίας στην ιστορία, αφήνοντας πίσω το ρεκόρ των 37 νικών του ‘Frasier’, με τις δικές του 38.

Παρά το γεγονός ότι και το δημιουργικό δίδυμο πήρε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου για το ‘The Battle of the Bastards’, κανείς από τους δύο δε γλυκάθηκε αρκετά ώστε να σκεφτεί τυχόν ανακατέματα με spin-off σειρά ή prequel. Το HBO έχει εκφράσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για την τηλεοπτική συνέχεια του σύμπαντος του George R.R. Martin, αλλά αν σκέφτονται να προχωρήσουν δε θα πρέπει να υπολογίσουν σε Benioff και Weiss, αφού όταν ρωτήθηκαν κατά τη διάρκεια των βραβείων απέκλεισαν την περίπτωση παραμονής στον κόσμο του Westeros.

Είναι φανταστικός ο κόσμος που δημιούργησε ο George. Είναι πολύ πλούσιος. Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες σειρές που θα διαδραματίζονται στο Westeros. Αλλά για μας, ήταν μέχρι εδώ

Δεν είναι και πολύ περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι στις περισσότερες σειρές, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και ηθοποιοί μπορούν και κάνουν διάλειμμα τουλάχιστον 3 με 4 μήνες, ενώ στην περίπτωση των Benioff και Weiss, μετά τα γυρίσματα των 5 μηνών όπου χρειάζεται συχνά να πηγαίνουν από τη μία χώρα στην άλλη, προχωράνε στη διαδικασία του μοντάζ, φτιάχνουν το πλάνο της επόμενης σεζόν, κατόπιν ξεκινούν το γράψιμο και τελικά μπαίνουν σε διαδικασία προπαραγωγής και δώστου πάλι απ’ την αρχή.

Μετά από έξι και παραπάνω χρόνια που έχει χρειαστεί να ακολουθήσουν αυτήν την επίπονη διαδικασία, δεν τους αδικεί και κανείς που λένε να τραβήξουν γι’ άλλη γη κι άλλα μέρη. Παρ΄όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση, μπορούμε μάλλον να θεωρούμε δεδομένο το πράσινο φως για μια spin-off ή prequel σειρά, μιας που το ΗΒO δε θα άφηνε εύκολα ένα τέτοιο brand από τα χέρια του.

“Το έχουμε συζητήσει. Δεν είναι κάτι στο οποίο είμαστε αντίθετοι, αλλά θα πρέπει να έχει νόημα από δημιουργικής άποψης. Δεν υπάρχουν χειροπιαστά πλάνα αυτή τη στιγμή”

Τάδε έφη ο Πρόεδρος του δικτύου Casey Bloys που μας το παίζει δύσκολος, αλλά εμείς δε μασάμε. Τι θα ήθελες να δεις περισσότερο σε σειρά από τον κόσμο του Martin;