ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φάγαμε στο εστιατόριο του ‘Saved By Τhe Bell’ και το ρολόι έγραφε 1990

"What's up, preppies?". Φώναξε σύσσωμο ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες.

“Hey, hey, hey, what’s going on here?”.

Η επικότερη των επικών ατάκα του Mr. Belding στο ‘Saved By The Bell’, δεν ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου όταν πάτησα το πόδι μου στο Saved By The Max.

Ήταν ξεκάθαρα το δεύτερο.

Τι στο καλό συμβαίνει εδώ μέσα; Πού βρίσκομαι; Τι χρονοκάψουλα ζω;

Με τα χαρακτηριστικά κόκκινα σχολικά lockers στα δεξιά και έναν οικοδεσπότη στ’ αριστερά που κρυβόταν πίσω απ’ την πόρτα για να γελάσει με το αποσβολωμένο ύφος μου, ο εγκέφαλός μου προσπαθούσε να αποκωδικοποιήσει την κατάσταση. Πριν ένα δευτερόλεπτο είχαμε 2018 και μόλις είχα περάσει ένα Starbucks σε μια νεκρή λεωφόρο ψάχνοντας κάποιο diner που να μένει ανοιχτό μετά τις 10. Τώρα ήταν 1990, βρισκόμουν στην πιο κουλ καφετέρια της τηλεοπτικής προεφηβείας μου (συγνώμη, Peach Pit), και ο Mario Lopez έπαιζε beach volley με την Tiffany Amber Thiessen σε μια υπερυψωμένη οθόνη.

Αν κοντεύεις τα πρώτα -άντα ή τα πάτησες ήδη, ξέρεις πού το πάω.

Αν όχι, τσέκαρε το 360° tour αμέσως:

Το Saved By The Max, το pop up εστιατόριο που παίρνει την έμπνευσή του από την καλύτερη τσιχλόφουσκα που έβγαλαν τα αμερικανικά 1990s, ξεπήδηξε στο Λος Άντζελες μετά την θητεία του στο Σικάγο. Δεν έχει ταμπέλα, δεν έχει τζαμαρίες, δεν έχει τίποτα που να προδίδει την παρουσία του (και τον πανικό που έχει προκαλέσει) στο West Hollywood, εκτός από μια μισοσκισμένη αφίσα με τον Slater που θα μπορούσε να είχε βρεθεί εκεί τυχαία. Έτσι όταν ένας συνάδελφος θέλησε να μου κάνει έκπληξη με την επίσκεψή μας εκεί, ήταν το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

Μιλάμε για μια ρέπλικα του The Max, του diner όπου άραζαν οι πρωταγωνιστές του ‘Saved By The Bell’ και οι υπόλοιποι μαθητές του Bayside High μετά το σχολείο.

Μπόνους γωνιά το γραφείο του διευθυντή της καρδιάς μας Mr. Belding, κάμποσες προθήκες του σχολείου με αναμνηστικές αθλητικές φανέλες και βραβεία, και lockers γεμάτα props της σειράς για να φωτογραφίσεις και να φωτογραφηθείς μαζί τους.

Με το τελευταίο δεν αστειεύτηκαν. Το Saved By The Max σχεδιάστηκε για να γίνει η χαρά του Instagram.

Προφανώς και ενδώσαμε. Βγάλαμε 10 φωτογραφίες για να ζήσεις κι εσύ τον κλαυσίγελο (click δεξιά).

Αλλά αντίθετα με μένα, οι Λοσαντζελίτες μπαίνουν προετοιμασμένοι. Φόρμες cheerleader, στραβές ψηλές κοτσίδες, περούκες, τιράντες και σηκωμένα μανίκια.

Οι επισκέπτες δεν έρχονται για να παίξουν.

A post shared by Shanae Cole (@itswondawoman) on

Το μαγαζί καλύπτει ωστόσο και ανίδεους σαν κι εμένα όπως θα είδες, με κεφάλια των χαρακτήρων από χαρτόνι, pom poms, το τούβλο για τηλέφωνο που είχε ο Zack, μπάλες αμερικανικού football, τις εμβληματικές πατερίτσες της Lisa, και τα χαπάκια καφεΐνης που μας έδωσαν το πιο μεγαλειώδες επεισόδιο του 20ού αιώνα.

— Διάλειμμα για διαφημίσεις. —

Μην ξεχνάς: There’s no hope with dope.

— Τέλος διαλείμματος —

Οι επισκέπτες επίσης δεν έρχονται για να μείνουν νηστικοί. Μοναδική προειδοποίηση το εισιτήριο που θα πληρώσεις που ανέρχεται στα 40 δολάρια ανά άτομο. Εμείς ήμασταν δύο άτομα και μαζί με το tip αφήσαμε 110 δολάρια. Είναι δεδομένο ότι η τιμή είναι για την εμπειρία και όχι καθαρά για το φαγητό, αν και το μενού είναι παραπάνω από τίμιο.

Έχει πολλές επιλογές, αλλά εμείς μετά τη σαλάτα και το παραδοσιακό mac’n’cheese δοκιμάσαμε τα δύο best-seller. Το Bayside Burger και το Tori’s Fried Chicken.

Στο δεύτερο μάλιστα μου λύθηκε και η διαχρονική μου απορία για τον αινιγματικό συνδυασμό βάφλας και κοτόπουλου. Όχι μόνο τρώγονται μαζί, αλλά περιχυμένα με καυτερή σάλτσα είναι μαγικά. Αν είσαι τυχερός μπορεί να στα σερβίρει και κάποιο από τα μέλη του καστ που κάνουν κάποιες εμφανίσεις-έκπληξη μέσα στον μήνα.

Όπως ο Mr. Belding – κατά κόσμον Dennis Haskins – που κάποιες φορές σε περιμένει στο γραφείο του.

Ο Mario Lopez πάντως συγκεκριμένα, δεν θα σου λείψει. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι πηγμένοι με διαφημίσεις όπου τον ακούς να σου τάζει ότι, μετά το “stay tuned to find out”, θα σου αποκαλύψει κάτι σημαντικό που έκανε με την οικογένειά του (wtf).

Δεν ξέρω πόσες φορές άκουσα την αναίτια υπόσχεσή του, πάντως την αποκάλυψη δεν την πέτυχα ποτέ. #ΤΙΜΑΣΚΡΥΒΟΥΝ

Το Saved By The Max είναι ένας ακόμη χώρος σε μια σειρά από venues που φιλοξενούν θεματικά εγχειρήματα. Η Νέα Υόρκη είχε έκθεση για το ‘Downton Abbey’. Η Ουάσινγκτον είχε το Rue La Rue Café εμπνευσμένο από τα ‘Golden Girls’ (πριν μετακομίσει κι αυτό στη Νέα Υόρκη). Στο Λος Άντζελες θα βρεις και τη Scum & Villainy Cantina των Star Wars.

Δεν ξεκίνησε ωστόσο ως επιχείρηση του NBC. Φτιάχτηκε από φαν που προειδοποιήθηκαν από διάφορες πηγές ότι το στούντιο θα είχε τη δικαιοδοσία να τους κλείσει.

Μετά το στήσιμο του μαγαζιού, ένας εκ των τριών έβαλε ένα event page στο Facebook για να δει τι θα γίνει, για να βρεθεί τελικά στο περιοδικό Time και το Today Show. Τότε ήρθε και το NBC να χτυπήσει την πόρτα, αλλά όχι για να τους κατεβάσει. Αγκάλιασε το πρότζεκτ και πρότεινε να το κάνουν ταξιδιάρικο.

Μετά από μια φανταστική σεζόν στο Σικάγο, το Max έκανε βαλίτσες για Λος Άντζελες με αρχικό πλάνο 6 μηνών που τελικά επεκτάθηκε μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Εάν οι φήμες που μοιράστηκε μαζί μας το κορίτσι που μας εξυπηρέτησε είναι αλήθεια, η επόμενη στάση του θα είναι το Λας Βέγκας.

Εμείς ρίξαμε μια άπιαστη ευχή στο άπειρο του σύμπαντος για Αθήνα, και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε παρόμοιες δραστηριότητες που θα πετύχαιναν στα ελληνικά δεδομένα. Πρώτο στο τραπέζι έπεσε ξανά (το είχαμε σκεφτεί και στο παρελθόν) το άνοιγμα του ‘Bar’, με τους Φίλους Για Πάντα στα decks.

Οι δικές σου προτάσεις;

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Πού ξέβρασε το κύμα τους πρωταγωνιστές του ‘Saved by the Bell’