ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Επιστρέφει το ‘Curb Your Enthusiasm’

Το ΗΒΟ ανακοίνωσε 9η σεζόν για την κωμωδία του Larry David.

Εκεί που δεν το περιμέναμε, το ‘Curb Your Enthusiasm’ ζει ξανά.

Ο Larry David, ο άνθρωπος δηλαδή πίσω από τον άνθρωπο πίσω από το ‘Seinfeld’, είχε πάντα με το ΗΒΟ μια πολύ ιδιαίτερη συνεργασία, που αργότερα απόλαυσε κι ο Louis CK με το FX για τη δική του σειρά: Βασικά, όποτε είχε όρεξη και κάτι να πει, έφτιαχνε μια σεζόν. Στο ενδιάμεσο, άραζε. Ή έκανε κάτι άλλο. Όπως είπε και στην ανακοίνωση της επιστροφής της σειράς, “Με τα αθάνατα λόγια του Ιούλιου Καίσαρα, ‘έφυγα, δεν έκανα τίποτα, επέστρεψα’.”

Το ‘Curb Your Enthusiasm’ ακολουθεί τη ζωή μιας χαλαρά φανταστικής εκδοχής του εαυτού του ίδιου του David (ο οποίος γράφει και πρωταγωνιστεί και, όποτε το απαιτεί η περίστασει, αυτοσχεδιάζει) και ενώ ξεκίνησε το 2000 έχει προβάλει 8 σεζόν. Για καιρό εθεωρείτο τελειωμένη σειρά, όμως στην πραγματικότητα είναι από αυτά τα πρότζεκτ που δεν έχουν πραγματικό τέλος, παρά μεγάλες δημιουργικές παύσεις.

 

(Ελπίζοπυμε να συμβoύν εξίσου pretty, pretty good news και με το ‘Louie’ μελλοντικά, παρόλο που ο CK αυτή τη δεδομένη στιγμή δε μοιάζει τρομερά διατεθειμένος να επιστρέψει άμεσα.)

Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα επιστρέψει ακριβώς η σειρά ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό νέο με την 9η σεζόν της. Ούτε και γνωρίζουμε ακριβώς με ποιο τρόπο το έριξαν στο πάρτυ οι επιτελείς του ΗΒΟ που ζουν την πιο δύσκολη φάση του δικτύου από τότε που τελείωσε το ‘Sopranos’ και σίγουρα η επιστροφή ενός από τους original θρυλικούς Davids (David Simon, David Chase, David Milch, Larry David) θα αποτέλεσε μια κάποια ανάσα.

Και τώρα για να το γιορτάσουμε ας απολαύσουμε τον Larry David ως Bernie Sanders στο ‘Saturday Night Live’.