ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του ‘Making a Murderer’ ετοιμάζεται για το επόμενo χτύπημα

Το ‘Making a Murderer’ μας απασχόλησε πολύ. Το ‘America’s Most Admired Lawbreaker’ μπορεί να μας απασχολήσει περισσότερο.

Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε είχαμε όλοι κολλήσει με το ‘Making a Murderer’, το ντοκυμαντέρ των Laura Ricciardi και Moira Demos που κυκλοφόρησε από το Netflix με θέμα τις δικαστικές περιπέτειες και τον εγκλεισμό του Steven Avery στις φυλακές του Wisconsin, ή αλλιώς τα 10 επεισόδια που έκαναν όσους θεατές τα παρακολούθησαν έξαλλους με το σύστημα δικαιοσύνης και κατέκλεισαν τα social media για μήνες μετά.

Πέρα από τον ίδιο τον Avery και την ομάδα δικηγόρων του Dean Strang και Jerome Buting που απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ και μετατράπηκαν μέχρι και σε memes, μεγάλη προσοχή έπεσε και πάνω στις σκηνοθέτιδες της σειράς που δέχονταν συνεχώς ερωτήσεις για το επόμενο πρότζεκτ τους. Ενώ οι Ricciardi και Demos δεν έχουν αποκλείσει την επιστροφή τους στην υπόθεση του Avery εάν υπάρξουν νέες εξελίξεις – είναι άλλωστε μία δουλειά που ολοκλήρωσαν μετά από 10 χρόνια έρευνας – προς το παρόν ετοιμάζουν την επόμενη σειρά τους, με θέματα τα αγαπημένα όλων. Εταιρικά εγκλήματα και διαφθορά.

Συγκεκριμένα, το νέο τους πρότζεκτ θα βασιστεί στη σειρά άρθρων του Steven Brill για τη Huffington Post με τίτλο ‘America’s Most Admired Lawbreaker’, με βασικό πρωταγωνιστή εταιρεία-τιτάνα Johnson & Johnson και την παραγωγή ενός αντιψυχωσικού φαρμάκου που διαφήμισαν με ιδιαίτερη θέρμη σε παιδιά και υπερήλικες χωρίς να αναφέρουν τις παρενέργειές τους. Τελικά η εταιρεία βρέθηκε να πληρώνει πάνω από 2 δις δολάρια σε ποινές και συμβιβασμούς, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι τα έσοδά της από το φάρμακο ήταν περίπου στα 30 δις, μάλλον μικρή τη λες τη ζημιά.

Η σειρά θα ξεφύγει από τα όρια του ντοκυμαντέρ και θα περάσει στο είδος του scripted event series, με τον George Clooney και τον Grant Heslov στην παραγωγή από την εταιρεία τους Smokehouse Pictures, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός των επεισοδίων και το δίκτυο που θα τα προβάλλει.