ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η θλιβερή ιστορία του ηθοποιού που πριόνισε το χέρι του

Ο Todd Lawson LaTourrette του 'Better Call Saul' έχασε ένα χέρι και κέρδισε μια καριέρα.

Το ίντερνετ είναι μια ατέλειωτη δεξαμενή εξωφρενικών ειδήσεων. Η ιστορία του Todd Lawson LaTourrette όμως, κερδίζει επάξια μια θέση στο πάνθεον των πιο ακραίων γεγονότων που έχουμε διαβάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ο -όχι και τόσο πετυχημένος- ηθοποιός, με μικρές συμμετοχές όμως σε σειρές όπως το ‘Better Call Saul’ και ταινίες όπως το ‘The Men Who Stare at Goats’, προχώρησε την περασμένη Δευτέρα σε μια σοκαριστική παραδοχή, αποκαλύπτοντας πως πριν από περίπου είκοσι χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου, αποφάσισε να ακρωτηριάσει με πριόνι το δεξί του χέρι και στη συνέχεια να καυτηριάσει την πληγή.

Όπως εξήγησε στον σταθμό KOB 4 της Αλμπουκέρκης, o LaTourrette είναι διπολικός και το παραπάνω συμβάν έλα χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του. Έκτοτε, παρίστανε τον βετεράνο πολέμου, κάτι που τον βοήθησε να βρίσκει δουλειές πολύ πιο εύκολα σε σχέση με πριν. Ζώντας δύο δεκαετίες μέσα σε ένα ψέμα, ο ηθοποιός δεν άντεξε άλλο και αναγκάστηκε να αποκαλύψει την αλήθεια, ενώ δήλωσε πως θα εγκαταλείψει για πάντα και την υποκριτική, αφού δεν θέλει ο κόσμος να θεωρεί πως το έκανε για προσωπικό του όφελος.

Κλείνοντας, έστειλε ένα μήνυμα προς όσους υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες, λέγοντας πως “η δύναμη να παίρνεις τα φάρμακά σου κάθε πρωί και κάθε βράδυ είναι στο χέρι σου. Η ιστορία της ζωής μου δεν είναι ανάγκη να γίνει και δική σου”.