SONS OF ANARCHY/ MAYANS MC

Το ‘Sons of Anarchy’ δίνει επισήμως τη σκυτάλη στο ‘Mayans MC’

Γνωρίζαμε τη διάθεση του δημιουργού του ‘Sons of Anarchy’, Kurt Sutter, να επανέλθει στον κόσμο των outlaws, αλλά το πρότζεκτ έχει πλέον αρχίσει και επισήμως να παίρνει μπροστά.

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, ο Kurt Sutter, δημιουργός του ‘Sons of Anarchy’ και βασικός σεναριογράφος του τεράστιου ‘The Shield’, είχε αναφερθεί στην επιθυμία του να επαναφέρει το σύμπαν των παράνομων κλαμπ μοτοσυκλετιστών στη μικρή οθόνη με ένα spin-off σόου, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή είχει στραμμένη όλη την προσοχή του στο δράμα εποχής ‘The Bastard Executioner’. Μετά την αδυναμία του τελευταίου να αποκτήσει κοινό, ο Sutter γυρνάει στα παλιά του λημέρια.

Μετά το τέλος των Sons, ο δημιουργός είχε αναφέρει δύο πιθανά κόνσεπτ για τον κόσμο των outlaws. Το πρώτο – και πιο μακρινό ως προς την υλοποίηση του – πλάνο του, όπως είχε πει, θα ήταν μία prequel σειρά με θέμα τις περιπέτειες των ‘Πρώτων Εννιά’ μελών της παράνομης λέσχης SAMCRO (τιμή και δόξα στην ψυχάρα Otto Moran). Γι’ αυτό το πρότζεκτ δεν έχουμε νεότερα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λόγο να χάσουμε τις ελπίδες μας.

Μετά από πολλά χρόνια αντιπαλότητας, ο άσπονδος εχθρός των Sons, Mayans, έγιναν οι πιο πιστοί τους σύμμαχοι

Η δεύτερη ιδέα του – και πιο εύπεπτη για τον ίδιο αφού είχε πει πως θα ήθελε να αναπνεύσει μακριά από την SAMCRO για λίγο καιρό – ήταν ένα σόου γύρω από το κλαμπ των Mayans. Στο πνεύμα του Sons μεν, αλλά με αρκετές διαφορές που θα το ξεχώριζαν από τη προγενέστερη σειρά.

Κατά τη διάρκεια των επτά σεζόν της ορίτζιναλ σειράς, οι Mayans κατέληξαν να περάσουν από τον ρόλο της αντίπαλης συμμορίας που είχε βρεθεί σε πόλεμο με τη SAMCRO στο παρελθόν, στον ρόλο του πιο σταθερού συνεργάτη της. Έτσι, χτίστηκε μία σχέση εμπιστοσύνης, όχι μόνο με τον Jax Teller, τον πολύπαθο Πρόεδρο των Γιών της Αναρχίας, αλλά και με το κοινό της σειράς. Ήταν λογικό, λοιπόν, να γίνουν ο επόμενος στόχος του Sutter, αλλά του καναλιού FX που βασιζόταν για χρόνια στην επιτυχία του Sutter. Αυτό που έμενε ήταν οι κατάλληλοι συνεργάτες και η απαραίτητη διαφοροποίηση από το πολυφορεμένο περιβάλλον του Sons.

Ο Sutter είναι γνωστός για την επιλογή συνεργατών μέσα από τον κόσμο που εξετάζει κάθε φορά στις δημιουργίες του – οι David Labrava, Rusty Coones και Chuck Zito είναι πραγματικά μέλη της διαβόητης συμμορίας Hell’s Angels – και το νέο πρόσωπο που επέλεξε για το νέο του πρότζεκτ δε θα αποτελέσει εξαίρεση. Ο Elgin James θα γράψει το σενάριο του πιλότου – και απ’ ότι ακούγεται όλων των επεισοδίων – της επερχόμενης σειράς μαζί με τον Sutter και σκοπεύει να δώσει την αυθεντική χροιά που χρειάζεται μία τέτοια σειρά.

Ο Elgin James θα είναι ο βασικός σεναριογράφος του νέου σόου

“Ήθελα να βρω μία δυνατή, ξεχωριστή φωνή Λατινοαμερικάνου. Γιατί δεν πιστεύω ότι ένας λευκός τύπος από το Τζέρσεϊ θα έπρεπε να γράφει για τη λατινοαμερικανική κουλτούρα και παραδόσεις. Ο Elgin είναι αυτή η φωνή”, δήλωσε ο Sutter ως προς την επιλογή του.

Ο σκηνοθέτης του ‘Little Birds’ James, έχει εκτίσει ποινή για την κατηγορία εκβιασμού στο παρελθόν και στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, μάλιστα, είχε ιδρύσει την οργάνωση Friends Stand United – λεγόταν Fuck Shit Up αρχικά – με στόχο τις επιθέσεις σε εμπόρους ναρκωτικών, Νεοναζί και άλλες ρατσιστικές συμμορίες σε punk rock συναυλίες. Η FSU είναι καταγεγραμμένη ως συμμορία από το FBI, αλλά η ίδια η οργάνωση απορρίπτει την κατηγοριοποίηση αυτή.

H φυλάκιση του James ήρθε αφού είχε αποσυρθεί από τη ζωή αυτή και αφού είχε φτάσει με το Φεστιβάλ Sundance με το ‘Little Birds’, αλλά όπως είχε πει τότε, έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη του παρελθόντος του.

Εκτός από τον James, το άλλο νεότερο που έχουμε είναι ότι η σειρά θα εκτυλίσσεται εκτός της Βόρειας Καλιφόρνια. Άρα κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για διαφορετικό charter των Mayans από αυτό του Oakland που συνηθίσαμε να παρακολουθούμε. Και διαφορετικό αρχηγό από τον Marcus Alvarez (κάποια guest έστω, παρακαλώ;). Επίσης, ο Sutter υπόσχεται “μοναδικό τόνο, ρυθμό και αφήγηση”.

Το σίριαλ αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα σε spin-off όπως τα ‘Breaking Bad’, ‘Better Call Saul’ και ‘Legends of Tomorrow’, που έρχονται με έτοιμο κοινό και αποτελούν σίγουρη λύση για τα κανάλια της Αμερικής.