NETFLIX

O Pedro Alonso γεννήθηκε για να υποδυθεί τον Berlin

Ο 48χρονος Ισπανός ηθοποιός ζει το όνειρό του στο Casa de Papel.

Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις γράφει στον ‘Αλχημιστή’ ο Πάουλο Κοέλιο. Τη συγκεκριμένη φράση την πιστεύει απόλυτα και ο εκ των πρωταγωνιστών του Casa de Papel, Pedro Alonso, τον οποίο λατρέψαμε στο ρόλο του Berlin. Βλέπεις, ο εκκεντρικός ρόλος που είχε στη σειρά φαινόμενο του Netflix ήταν κάτι που το κυνηγούσε σχεδόν σε όλη του την καριέρα.

Οι περισσότεροι τον γνώρισαν μέσα από το ρόλο του ως Berlin, όμως ο Pedro Alonso έχει μια μεγάλη καριέρα από πίσω του. Χρειάζεται ταλέντο, αλλά φυσικά και τύχη για μια τέτοια επιτυχία. Και ο συγκεκριμένος είχε κι από τα δύο. Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1971 στο Βίγο της Γαλικίας και ήξερε από μικρός πως θα ακολουθήσει κάποιο επάγγελμα του καλλιτεχνικού χώρου.

Πολλοί από τους πίνακες του Pedro Alonso υπάρχουν στο προφίλ του στο Instagram

Η μεγάλη του αγάπη ήταν η ζωγραφική και μέχρι την ηλικία των 16 έλεγε σε όλους πως θα ασχοληθεί με αυτό επαγγελματικά. Η υποκριτική, όμως, ήταν αυτή που τελικά τον κέρδισε. Αποφοίτησε από το Real Escuela Superior de Artes Dramático (RESAD) και από το Teatro de la Danza, ενώ έκανε το ντεμπούτο το στον ισπανικό κινηματογράφο το 1996 με την ταινία ‘Tengo una casa’. Ένα χρόνο αργότερα έρχεται και η πρώτη του συμμετοχή στην ισπανική τηλεόραση και το σίριαλ ‘Todos los hombres sois iguales’.

Αφού πέρασε από διάφορους ρόλους σε ταινίες και σειρές στη χώρα του, ήρθε επιτέλους για εκείνον η δικαίωση το 2011. Ο ρόλος του ως Diego Murquia στη διάσημη ισπανική σειρά ‘Gran Hotel’ (μπορείς να την δεις στο Netflix) τον απογείωσε, κάνοντας το όνομά του αρκετά γνωστό στους ανθρώπους του χώρου παγκοσμίως. Ήθελε, όμως και κάτι ακόμα. Μπορεί στη συγκεκριμένη σειρά το κοινό να αποθέωσε τον Pedro Alonso για την ερμηνεία του, όμως ο ρόλος που κλήθηκε να παίξει δεν ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε. Ο Murquia ήταν σκληρός, ηγετικός, χειριστικός, αλλά με ελάχιστο έως καθόλου χιούμορ και σχετικά μέτριες ατάκες.

Στο ρόλο του Berlin, o Pedro Alonso βρήκε αυτό που ζητούσε. Όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στη γαλλική ‘Le figaro‘: “Ο Berlin είναι ένας πανέξυπνος και μυστήριος χαρακτήρας. Είναι από τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν πλήρως το τι γίνεται γύρω τους. Αντί να ακολουθήσει το μονοπάτι του φωτός, εκείνος επιλέγει το σκοτάδι. Ένιωσα αμέσως μια απίστευτη σύνδεση με τον Berlin. Είναι σκληρός, ηρωικός και αστείος ταυτόχρονα”.

Όσον αφορά το τι τον βοήθησε για να πάρει το ρόλο, ο Pedro Alonso εξηγεί: “H ζωή είναι περίεργη. Πριν πάρω το ρόλο είχα γνωρίσει έναν τύπο σε ένα δείπνο στο Μεξικό, ο οποίος έμοιαζε πολύ στο χαρακτήρα με τον Berlin. Ένας πανέξυπνος άνθρωπος, αλαζόνας και γνώριζε πώς να χειρίζεται τους ανθρώπους. Όταν διάβασα το σενάριο του Berlin, μου φάνηκε σαν σημάδι. Ετοιμάστηκα για το casting, έχοντας στο μυαλό μου αυτόν τον άνθρωπο. Δεν έκανα ούτε μια ερώτηση στο σκηνοθέτη. Μου βγήκε τελείως αυθόρμητα”.

To Bella Ciao ήταν η πρώτη του απόπειρα στο τραγούδι, αλλά δεν τα πήγε και άσχημα. “Είναι παράξενο το πώς κατάφερε να αγγίξει όλο το κόσμο το Bella Ciao. Ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν καμ τι αφορούν οι στίχοι. Μετά το έψαξαν στο διαδίκτυο και κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα επαναστατικό τραγούδι”.

Σήμερα ο Pedro Alonso ζει το όνειρό του. Μπορεί να άργησε, όμως κατάφερε να πάρει το ρόλο που πάντα ήθελε. Όπου κι αν πηγαίνει ο κόσμος τον αναγνωρίζει και θέλει να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, χωρίς να λείπουν και τα αστεία σκηνικά. “Ήμουν μια μέρα στην Φλωρεντία κι ενώ φωτογράφιζα κάποια έργα τέχνης, παρατήρησα κόσμο πίσω μου να φωτογραφίζει κι αυτός. Το θέμα ήταν όμως ότι όλοι φωτογράφιζαν εμένα!”

Είναι παντρεμένος, έχει ένα παιδί, όμως, κρατάει την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Λατρεύει την πίτσα και τα ζυμαρικά (δικός μας άνθρωπος), ενώ όταν δεν βρίσκεται σε γυρίσματα, του αρέσει να ζωγραφίζει. Παράλληλα, ο λογαριασμός του στο Instagram (το μόνο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί) αριθμεί σχεδόν 3.000.000 followers. Ως ηθοποιός είναι περιζήτητος αυτή τη στιγμή, ενώ η νέα ταινία που γυρίζει ‘El silencio del pantanο’, ένα θρίλερ ισπανικής παραγωγής, αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον χειμώνα.

Μπορεί στον δεύτερο κύκλο του Casa de Papel να πέθανε με αυτοθυσία, προκειμένου να πετύχει το σχέδιο του Profesor, ωστόσο, θα τον δούμε ξανά στον τρίτο κύκλο. Όπως όλα δείχνουν, αυτό θα γίνει μέσω flashback, όπου θα μας αποκαλύπτονται διάφορα στοιχεία για τη σχέση του με τον αδερφό του (τον Profesor), αλλά και με το σχέδιό τους. Αναμένουμε!

* O τρίτος κύκλος του Casa de Papel από 19 Ιουλίου στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ CASA DE PAPEL:

Casa de Papel: Οι νέοι χαρακτήρες και οι επιστροφές που θα δούμε στον 3ο κύκλο
Οι γυναίκες του ‘La casa de papel’ είναι όλα τα λεφτά (που κλέβουν)
Quiz: Ποιος ληστής του ‘La Casa de Papel’ είσαι;
12 Έλληνες που θα μπορούσαν να παίξουν στο ‘La Casa de Papel’