ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι δοκιμασίες που θα δούμε στη συνέχεια του Survivor

Αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πάλη αλλά και ένα άθλημα έκπληξη! Οι δοκιμασίες που έρχονται στο Survivor είναι ακόμα καλύτερες.

Για τις δυσκολότερες δοκιμασίες σε Survivor του εξωτερικού έχουμε γράψει. Τώρα ήρθε η σειρά να αναφερθούμε στις δοκιμασίες του ‘δικού’ μας Survivor. Όχι όμως για εκείνες που έχουμε ήδη δει, αλλά για εκείνες που ΘΑ δούμε!

Ναι καλά διαβάσατε. Οι περισσότερες από τις δοκιμασίες, στις οποίες θα κληθούν να αγωνιστούν οι “Διάσημοι” και “Μαχητές” στα επόμενα επεισόδια του ελληνικού Survivor είναι γνωστές. Πώς; Επειδή κάποιες έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στην τουρκική εκδοχή του δημοφιλούς ριάλιτι επιβίωσης, το οποίο παίζεται παράλληλα με το δικό μας, ενώ και στα δύο παραγωγός είναι ο ίδιος, ο Τούρκος Ακούν Ιλίκαλι.

Το αντίστοιχο ριάλιτι της γειτονικής χώρας έχει ξεκινήσει νωρίτερα, επομένως όσοι το παρακολουθούν έχουν πάρει μια “γεύση” από το τι θα δούμε και στην ελληνική εκδοχή του. Για όσους πάλι (τους περισσότερους δηλαδή) δεν έχουν ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί, εμείς είμαστε εδώ.

Στα αγωνίσματα λοιπόν που θα δείτε παρακάτω σε videos θα πάρουν μέρος στη συνέχεια του παιχνιδιού και οι ‘δικοί’ μας παίκτες. Αν όχι σε όλα, τότε στα περισσότερα. Να σημειώσουμε βέβαια ότι κάποια αγωνίσματα ενδέχεται να έχουν μικρές διαφορές στο κομμάτι της ευστοχίας, ή της ισορροπίας (για να μην είναι ακριβώς ίδια).

Για παράδειγμα η δοκιμασία που είδαμε την Τρίτη (14/3) με το Beach Soccer, όπου ο Λάμπρος Χούτος και ο BO ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, την είχαμε δει στο τουρκικό Survivor λίγες ημέρες νωρίτερα…


 

Σε ποιες άλλες δοκιμασίες όμως έχουν διαγωνιστεί οι Τούρκοι παίκτες και θα δούμε σε λίγες ημέρες όπως όλα δείχνουν και τους ‘δικούς’ μας; Μετά την απήχηση που είχε το beach soccer, το Survivor φέρνει κι άλλα γνωστά αθλήματα στον Άγιο Δομίνικο! Έχουμε λοιπόν:

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες των δύο ατόμων και σκοπός τους είναι να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Με τη διαφορά ότι στο beach basketball οι κανόνες είναι πολύ πιο απλοί. Και εδώ πάντως οι “Διάσημοι” θα έχουν προβάδισμα αφού στην ομάδα τους υπάρχουν αρκετοί ψηλοί παίκτες. Στα δύο καλάθια βγαίνει ο νικητής!

ΒΟΛΕΪ

Για την ακρίβεια beach volley. Το γνωστό! Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 5 πόντους κερδίζει τον γύρο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ


Και εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις αφού το παιχνίδι είναι γνωστό. Το ότι θα γίνεται στην άμμο και θα έχει πολλές μονομαχίες του δίνει ένα ακόμα συν. Όλοι περιμένουμε να δούμε τον BO να σκοράρει.

ΠΑΛΗ


 

Ίσως από τις πιο διασκεδαστικές δοκιμασίες που έχουμε δει στο ριάλιτι της γειτονικής χώρας. Ένας παίκτης κάθε ομάδας ανεβαίνει σε μια ειδική πίστα που έχει στηθεί πάνω από μια πισίνα. Κρατώντας μαξιλάρια προσπαθούν να σπρώξουν τον αντίπαλό τους και να τον ρίξουν στο νερό. Τι πτώσεις θα δούμε!

ΡΑΓΚΜΠΙ


 

ΝΑΙ. Ράγκμπι διάολε. Οι Τούρκοι φαίνεται πως σκέφτονται πριν από εμάς, για εμάς. Έχουν βάλει αγώνισμα που παραπέμπει σε ράγκμπι. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στα πέντε γκολ. Ξέρετε γιατί πανηγυρίζουμε όμως έτσι; Είναι το άθλημα που ο Μάνατζερ Ράγκμπι, Πάνος Αργιανίδης, λογικά δεν θα έχει αντίπαλο! Το άθλημα που όλοι περιμένουμε να δούμε. Τι; Οχι;

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Μέχρι στιγμής το είδος των δοκιμασιών που έχουμε δει στο ελληνικό Survivor είναι πάνω κάτω το ίδιο. Οι παίκτες δηλαδή αρχικά περνούν διάφορα εμπόδια, στη συνέχεια δοκιμάζεται η ισορροπία τους και τέλος η ευστοχία τους.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες στο παιχνίδι είναι έτσι και θα συνεχίσουν να είναι. Θα υπάρχουν όμως και μερικές εξαιρέσεις. Έτσι για την ποικιλία. Σύμφωνα με το τουρκικό σενάριο φαίνεται πως έρχονται και αρκετές δοκιμασίες δύναμης, όπου εδώ οι παίκτες όπως ο BΟ θα έχουν το πλεονέκτημα.


Να και μια δοκιμασία που την μάθαμε από το πρώτο ελληνικό Survivor, αλλά παραμένει σταθερή αξία. Δύο παίκτες από κάθε ομάδα προσπαθούν να σπρώξουν ένα κορμό και να ρίξουν τον κουβά του αντιπάλου. Βασίζεται προφανώς, αποκλειστικά στη δύναμη. 


Κάθε παίκτης από κάθε ομάδα σηκώνει μια μπάρα με κιλά, τα οποία αυξάνονται όσο περνάει η ώρα. Ο πρώτος που θα τα παρατήσει, χάνει.


Πανέξυπνη δοκιμασία που δεν φτάνει μόνο να αντέξεις κρατώντας πολλά κιλά, αλλά χρειάζεται και η βοήθεια του συμπαίκτη σου για να νικήσεις. Αγωνίζονται δύο παίκτες από κάθε ομάδα. Ο ένας πιάνει μια λαβή που συγκρατεί ένα δίχτυ, στο οποίο έχει μέσα βαρίδια. Ο δεύτερος προσπαθεί να γεμίσει με βαρίδια το δίχτυ του αντιπάλου! Χρειάζεται λοιπόν και ευστοχία. Ο πρώτος που θα αφήσει τη λαβή που κρατάει, χάνει. 

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ

Το είπαμε και προηγουμένως. Το concept των δοκιμασιών του παιχνιδιού είναι στάνταρ με μερικές μικρές εξαιρέσεις. Έτσι λοιπόν οι “κλασσικές” δοκιμασίες κυριαρχούν. Έχουν όμως κάποιες ιδιαιτερότητες τόσο στα εμπόδια, όσο και στους στόχους, οι οποίες μπορούν να το κάνουν απολαυστικό! Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.


* Προσέξατε τον διάδρομο ολίσθησης;


* Θα καταφέρουν άραγε να βρουν τρόπο να πετύχουν αυτό τον στόχο;


* Και σπάσιμο τζαμιών παρακαλώ.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Ή αλλιώς δοκιμασίες “Ορέστης Τσανγκ“, αφού ο παίκτης των “Μαχητών” μοιάζει ανίκητος εδώ. Οι συγκεκριμένες δοκιμασίες απαιτούν συγκέντρωση και ισορροπία και πάνω κάτω μοιάζουν.

Κυρίως οι παίκτες καλούνται να ισορροπήσουν ένα μπαλάκι πάνω σε διάφορα αντικείμενα. Εκείνος που θα αντέξει περισσότερο κερδίζει την ασυλία. Πάρτε μια γεύση από δοκιμασίες που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής στο ελληνικό Survivor:

Υπάρχει όμως και αυτή που διαφέρει και απαιτεί από τους παίκτες να ισορροπήσουν ένα μεταλλικό στύλο, ανάμεσα σε δύο μεταλλικές λαβές. Εδώ χρειάζεται και δύναμη προκειμένου να παραμένει σταθερός.