ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πόσο κακό είναι που η 3η σεζόν ‘Stranger Things’ θα μας δώσει αυτό που θέλουμε;

Τα νέα για την επόμενη σεζόν έρχονται για να ικανοποιήσουν τις μεγαλύτερες επιθυμίες του κοινού.

Στην πρώτη σεζόν του ‘Stranger Things’, τα δύο πράγματα που συζητήθηκαν περισσότερο από τη σειρά ήταν η τρέλα με τα παραγνωρισμένα 80s και το ποπ κίνημα #JusticeForBarb. Έτσι, στη δεύτερη σεζόν τα 80s είχαν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι είχαν στην πρώτη, και η Barb δικαιώθηκε όσο πιο πολύ γινόταν. Και αν όσο έβλεπα τη σεζόν θα άλλαζα κάτι, θα ήταν αυτά τα δύο στοιχεία.

Τις πολλές αναφορές στα 80s, γιατί το ξέρουμε ότι είναι στα 80s και δεν χρειάζεται να κρεμάνε ταμπέλες κάθε στιγμή, ενώ η δικαίωση της Barb θα μπορούσε να απασχολήσει από ένα έως κανένα επεισόδιο, όπως θα γινόταν αν δεν είχε γίνει όλο το fuss. Το fuss μάλιστα δεν θα γινόταν καθόλου, αν το κοινό δεν έπαιρνε και μία ικανοποίηση από την απώλεια δικαίωσης της στην πρώτη σεζόν. Άλλωστε είχε ήδη δικαιωθεί παραπάνω από όσο έπρεπε με την #wtf υποψηφιότητα της στα Emmy.

Αντίστοιχα, τα δύο πράγματα με το περισσότερο hype από τη δεύτερη σεζόν είναι ο μπαμπάς Steve και η Erica, η μικρή αδερφή του Lucas.

Ο παραγωγός του ‘Stranger Things’, Shawn Levy, έλυσε τη σιωπή του στο Hollywood Reporter και τίζαρε πολλά για την επόμενη σεζόν, τα οποία θα είναι ακριβώς αυτά που ζητούσε το κοινό.

Καταρχήν είπε ότι θα δούμε περισσότερο μπαμπα-Steve.

Δεν θέλω να πω πολλά, αλλά νομίζω ότι χτυπήσαμε χρυσωρυχείο με την περίπτωση του μπαμπά-Steve.

Το οποίο είναι πραγματικά τέλειο, γιατί όντως ο Steve εξελίχθηκε αναπάντεχα σε MVP της περασμένης σεζόν.

Από την άλλη σε δική του συνέντευξη ο Ross Duffer, ένας εκ των δημιουργών της σειράς, τίζαρε περισσότερη Erica. Ήταν, όπως είπε, από τα πρώτα πράγματα που οι σεναριογράφοι πέταξαν στο τραπέζι για τη νέα σεζόν. Η Erica δεν εμφανίστηκε πολλές φορές, αλλά όσες εμφανίστηκε ήταν για να την πει στον αδερφό της πετώντας εξυπναδίστικες ατάκες.

Θα αδράξω εδώ την ευκαιρία για να μιλήσω για την απέχθειά μου στα “έξυπνα” παιδάκια που τη λένε στους μεγαλύτερους.

Αυτό είναι σκέτο πούλινκ και επειδή το λέει το πεντάχρονο θα πρέπει να το θεωρήσω γλυκούλι; Σκεφτείτε αυτά τα λόγια με αυτή τη φάτσα.

Αντίστοιχα για τους ίδιους λόγους αντιπαθώ και τη Lyanna Mormont.

Φάε το αυγό σου, Lyanna.

Να που καταλήγει αυτή η συμπεριφορά.

Τέλος εγκιβωτισμού. Η επόμενη σεζόν λοιπόν θα μας βρει με περισσότερη Erica και μπαμπά-Steve. Το ενδεχόμενο κακό σε αυτό το νέο είναι ότι, όταν οι σεναριογράφοι υπερτονίζουν τα αγαπημένα στο κοινό χαρακτηριστικά του ήρωα, ο ήρωας καταντά καρικατούρα του εαυτού του. Έτσι έγινε με τον Barney, με τον Sheldon, έτσι κινδυνεύει να γίνει στο τελευταίο ‘GoT’ με τον Tormund.

Αυτή τη στιγμή, βέβαια, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο τρόπο με τον οποίο θα με ενοχλήσει ο μπαμπά-Steve (ή o Tormund), η τηλεοπτική εμπειρία όμως λέει το αντίθετο.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.