NETFLIX

Αυτές είναι οι νέες σειρές που θα λιώσεις το φθινόπωρο

Ο μοναδικός οδηγός που θα χρειαστείς για την καλή, φθινοπωρινή τηλεόραση που έρχεται.

Με τις ξαφνικές εκπλήξεις του Netflix και τις δεκάδες σειρές που ετοιμάζουν τα παραδοσιακά δίκτυα της Αμερικής, είναι πολύ πιθανόν η συγκεκριμένη λίστα να παρουσιαζόταν διπλάσια έναν μήνα μετά. Ξεσκαρτάραμε όμως τα πιο ενδιαφέροντα, καινούρια πρότζεκτ από όσα φτάνουν σύντομα στην οθόνη σου για να σε κρατήσουμε ενημερωμένο.

Έχουμε και λέμε:

Kidding

Η ιστορία ενός καλού ανθρώπου σε ένα σκληρό κόσμο, όπως αυτοπροσδιορίζεται το ‘Kidding’, τράβηξε τον Carrey γιατί είναι σαν αντεστραμμένο ‘Truman Show’. Κίνητρο για τη σειρά ήταν και η ανάμειξη του παλιού του συνεργάτη Michel Gondry, σκηνοθετάρας του ‘Eternal Sunshine of a Spotless Mind’ και οσκαρούχου για το σενάριο της ταινίας. Είναι και δικό μας κίνητρο για τσεκάρουμε το ‘Kidding’. Ο Gondry σκηνοθέτησε όλα τα επεισόδια της σειράς και είναι και executive producer της. Στη νέα μισάωρη κωμωδία του Showtime ο Carrey υποδύεται τον Jeff, ή αλλιώς Mr. Pickles, ένα είδωλο για τα παιδιά της Αμερικής που μεγαλώνουν μαζί του στη μικρή οθόνη. Σύμβολο καλοσύνης και σοφίας και για τους ενήλικους που τον έχουν ως πρότυπο. Όταν όμως η οικογένεια του ηθοποιού αρχίζει να αυτοκαταστρέφεται, ο Jeff θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει παραμύθι που μπορεί να τον καθοδηγήσει μέσα στο χάος.

Πρεμιέρα: 9 Σεπτεμβρίου (για την Αμερική)

Mayans M.C.

Μέχρι να φτάσει στην οθόνη σου το πρίκουελ για τους First Nine που δεν έχει βγει ακόμα από το πρόγραμμα του δημιουργού του ‘Sons of Anarchy’, Kurt Sutter, το ‘Mayans M.C.’ έχει φυλάξει ένα ακόμα ride για σένα. Οι αρχάριοι ας προετοιμαστούν για παράνομες δραστηριότητες ανθρώπων που έχουν βρεθεί στο περιθώριο, για δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς και φιλίες, για γκρίζες ηθικές περιοχές και πρωταγωνιστές που δεν έχουν υπολογίσει καλά τις αντοχές τους. Οι φανατικοί του ‘Sons’ – και έχουμε πολλούς στην Ελλάδα – θα αναγνωρίσουν τη γνωστή συνταγή του διστακτικού κεντρικού ήρωα, της αγάπης από τα παλιά και της δύναμης που κρατά η οικογένεια, οι σχέσεις όμως διαφοροποιούνται με λεπτό αλλά ουσιαστικό τρόπο, και η αφήγηση που περιστρέφεται γύρω από τη λατινοαμερικανική κοινότητα έρχεται από δημιουργούς που ανήκουν σ’ αυτήν. Ride safe (not)!

Πρεμιέρα: 4 Σεπτεμβρίου (για την Αμερική)

Forever

Η Maya Rudolph και ο Fred Armisen είναι το ιδανικό ζευγάρι. Μέχρι που γίνονται το γνώριμο ζευγάρι. Έτσι αποφασίζουν να σπάσουν τη δωδεκαετή ρουτίνα τους κάνοντας ένα ταξίδι για σκι που θα τους βγάλει από το στοιχείο τους. Η κωμωδία δεν έχει τραβήξει την προσοχή μόνο για το πρωταγωνιστικό της δίδυμο, αλλά κυρίως για τη ρεαλιστική απεικόνιση μιας μακροχρόνιας σχέσης και της πρόκλησης της πρώτης αγάπης και παντοτινής. Οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται ανάμεσα στους παραγωγούς, ενώ οι δημιουργοί της σειράς έρχονται από το ‘Master of None’ (Alan Yang) και το ‘Parks and Recreation’ (Matt Hubbard).

Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου στο Amazon Prime Video

The Dragon Prince

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Avatar: The Last Airbender’, ο βασικός σεναριογράφος της σειράς εκείνης Aaron Ehasz και ο σκηνοθέτης της Gianrcarlo Volpe, φτιάχνουν ένα ακόμη μυθικό έπος – αυτή τη φορά με ξωτικά εκτελεστές, μαγεία και μάχες με σπαθιά. Δύο πρίγκιπες και ένα ξωτικό με την αποστολή να τους δολοφονήσει, προσπαθούν να φέρουν την ειρήνη στα αντίπαλα βασίλειά τους. Το frame rate της σειράς έχει ήδη ξενίσει πολλούς, αλλά αν η σειρά έχει έστω και τη μισή αφηγηματική ισχύ του ‘Avatar’, θα δούμε κάτι ξεχωριστό.

Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου στο Netflix

Maniac

‘Superbad’ reunion για την Emma Stone και τον Jonah Hill που πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά του βραβευμένου Cary Fukunaga, σκηνοθέτη της 1ης σεζόν του ‘True Detective’. Οι δυο τους υποδύονται δύο αγνώστους που αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε ένα μυστηριώδες φαρμακευτικό πείραμα. Η Annie έχει εμμονή με τη διαλυμένη σχέση που διατηρεί με τη μητέρα και την αδερφή της. Ο Owen, πέμπτος γιος μιας πλούσιας οικογένειας βιομηχάνων της Νέας Υόρκης, παλεύει όλη του τη ζωή με μια αμφισβητούμενη διάγνωση σχιζοφρένειας. Με τη ζωή τους να έχει πάρει τη λάθος στροφή, δέχονται να συμμετάσχουν σε μία τριήμερη δοκιμή φαρμάκων που θα λύσει όλα τους τα προβλήματα, χωρίς καμία παρενέργεια. Τα πράγματα προφανώς και δεν θα εξελιχθούν όπως τα έχουν σχεδιάσει. Το ‘Maniac’ μαζί με το ‘The Favourite’ του Γιώργου Λάνθιμου θα ολοκληρώσουν τη μετα-οσκαρική χρονιά της Stone με κρότο.

Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου στο Netflix

Elite

Η María Pedraza, ο Miguel Herrán και ο Jaime Lorente που υποδύθηκαν την Allison Parker, τον Rio και τον Denver αντίστοιχα στο ‘Casa de Papel’, βγάζουν τις κόκκινες φόρμες για να βάλουν τα ακριβά κουστούμια που απαιτούν τα exclusive πάρτι των χαρακτήρων τους στο ‘Elite’. H πλοκή της προκλητικής εφηβικής σειράς τοποθετείται στο Las Encinas, ένα φανταστικό, ελίτ σχολείο της Ισπανίας. Εκεί φοιτούν οι γόνοι των πιο επιφανών οικογενειών της χώρας, με εξαίρεση τρεις μαθητές της εργατικής τάξης που έγιναν δεκτοί όταν το σχολείο τους καταστράφηκε από σεισμό. Η σειρά στοχεύει σε μια δυναμική Μοντέγων-Καπουλέτων φτιαγμένη από απαγορευμένες φιλίες και σχέσεις που θα διαταράξουν την ιεραρχία του σχολείου. Όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, οι διαφορετικοί κόσμοι των παιδιών θα οδηγήσουν σε προστριβές που θα καταλήξουν σε φόνο. Ποιος μπορεί να τον διέπραξε;

Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου στο Netflix

Into the Dark

Το screencap είναι από το ‘Insidious 3’. Το χρησιμοποιούμε γιατί, παρά την κοντινή ημερομηνία, το ‘Into the Dark’ δεν έχει ψήγμα προωθητικού υλικού. Έχει όμως τον Dermot Mulroney ξανά σε θρίλερ, οπότε είπαμε να κάνουμε τη συσχέτιση. Μπορεί να μη γνωρίζουμε πολλά για τη σειρά, αλλά και μόνο ως κόνσεπτ κυκλοφορίας έχει ενδιαφέρον.

Το ανθολογικό ‘Into the Dark’ είναι παραγωγή της Blumhouse Productions, των μετρ του τρόμου στο Χόλιγουντ, και θα παίζεται για έναν χρόνο, μία φορά τον μήνα. Κάθε του επεισόδιο θα είναι εμπνευσμένο από τον μήνα πρεμιέρας του. Ο πιλότος, για παράδειγμα, θα έχει γεύση από Halloween, με έναν σοφιστικέ εκτελεστή που εκμεταλλεύεται την κουλτούρα των εγωπαθών κατοίκων του Λος Άντζελες για να σκοτώσει το θύμα του σε κοινή θέα. Ο Mulroney θα πρωταγωνιστήσει στο επεισόδιο του Νοεμβρίου, ως πατέρας που προσπαθεί να βοηθήσει την κόρη του που υποφέρει από αγοραφοβία.

Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου (για την Αμερική)

All American

Από όλα τα upfronts που σου ανακοινώσαμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το ‘All American’ ήταν ανάμεσα στα λίγα που ξεχωρίσαμε. Ένας ανερχόμενος αθλητής από την κακή πλευρά του Λος Άντζελες γίνεται νεοσύλλεκτος στο Beverly Hills High. Αν θέλει να πετύχει, πρέπει να γεφυρώσει δύο αντίθετους κόσμους. Η σειρά είναι παραγωγή του Greg Berlanti, πρωτεργάτη του Arrowverse στο CW και παραγωγού των περισσότερων σειρών αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου στο Netflix

The Haunting of Hill House

Το ‘Haunting of Hill House’ βασίζεται στο βιβλίο γκόθικ τρόμου του 1959 της Shirley Jackson, ένα αφήγημα που θεωρείται μία από τις καλύτερες ιστορίες φαντασμάτων του 20ού αιώνα. Η γραφή της Jackson τρομοκρατεί τον αναγνώστη δημιουργώντας περίπλοκες σχέσεις μεταξύ των μυστηριωδών καταστάσεων που συμβαίνουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι και των ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτό – έναν εξερευνητή του μεταφυσικού που νοίκιασε το αρχοντικό και τους καλεσμένους που διάλεγε βάσει προηγούμενες εμπειρίες τους με παραφυσικά φαινόμενα. Μένει να δούμε αν η σειρά θα διατηρήσει την ίδια αφηγηματική επίδραση και στη μικρή οθόνη, έρχεται όμως με την υπογραφή ενός μάστερ του σύγχρονου τρόμου. Ο Mike Flanagan δεν έχει γίνει household name όπως ένας John Carpenter ή ένας John Romero. Δεν είναι καν ένας ακόμη James Wan. Ο άνθρωπος όμως, δεν έχει κάνει κακή ταινία για δείγμα. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ‘Gerald’s Game’ του Netflix, μία b-movie μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Stephen King που μέχρι τώρα θεωρείτο απλά απαγορευτικό για οποιαδήποτε μεταφορά. Ο σκηνοθέτης συνεχίζει τη συνεργασία του με το Netflix, αυτή τη φορά με 10 ολόκληρες ώρες γυρισμένες από τον ίδιο.

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου στο Netflix

The Romanoffs

Ο πάντα αξιόπιστος Mattew Weiner (Mad Men) δημιούργησε, έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή του ‘The Romanoffs’. Μία ανθολογική σειρά γυρισμένη σε όλο τον πλανήτη, για οκτώ διαφορετικούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι απόγονοι της αριστοκρατικής οικογένειας. Βασικός πόλος έλξης το ασύλληπτο καστ (Christina Hendricks, Kathryn Hahn, Dianle Lane, Aaron Eckhart, Isabelle Huppert, John Slattery, Jack Huston, Paul Reiser για αρχή) και η υπογραφή του Weiner.

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου στο Amazon Prime Video

Camping

Η Lena Dunham των ‘Girls’ επιστρέφει στο HBO και βάζει την Jennifer Garner να πάει για κάμπινγκ με το ζόρι. Η μισάωρη κωμωδία επιστρατεύει και τον David Tennant (Doctor Who, Broadchurch, Jessica Jones) ως τον σύζυγο που θα την αναγκάσει να το ζήσει βουκολικά για 45ά γενέθλιά του, όσο οι φίλοι που τους ακολούθησαν την αποδιοργανώνουν. Το δημόσιο προφίλ της καλής μανούλας που έχει η Garner έρχεται σε αντίθεση με την πιο στεγνή, αυστηρή Kathryn που υποδύεται και αυτό την κάνει μάλλον ιδανική casting επιλογή. Έχουμε να τη δούμε να χρησιμοποιεί το πολύ καλό κωμικό της timing από το ’13 Going On 30′, οπότε είναι καιρός. Η Garner, που πρόσφατα απέκτησε το αστέρι της στη Hollywood Boulevard, βρίσκεται σταθερά στα πράγματα τα τελευταία χρόνια και κάνει τους πιστούς της Sydney Bristow περήφανους.

Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου (για την Αμερική)

The Chilling Adventures of Sabrina

Ποιος θυμάται τη Sabrina, the Teenage Witch; Ποιος δεν θυμάται τον γάτο της, τον Salem; Η νεαρή μάγισσα επιστρέφει στη μικρή οθόνη και ανταλλάσσει το ’90s laugh track με πεντάλφες και φρίκη. Η σειρά θα βασιστεί στο αγαπημένο μοντέρνο, ομώνυμο κόμικ, με τον σεναριογράφο του, Roberto Aguirre-Sacasa, να συμβάλλει και στην τηλεοπτική μεταφορά. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σου έδωσε το ‘Riverdale’, οπότε μπορείς να περιμένεις σκοτεινό camp και ίσως ταυτόχρονα και μια σοβαροφάνεια κόντρα σ’ αυτό, αλλά ας περιμένουμε τη νεκροψία. Το κόμικ ‘Chilling Adventures of Sabrina’ από το οποίο θα αντλήσει περιεχόμενο η σειρά είναι τοποθετημένο στα ’60s και περιλαμβάνει ιστορίες από τις πρώτες εμπειρίες της ως έφηβη μάγισσα, ενώ ως επιρροές έχουν αναφερθεί ο ‘Εξορκιστής’ και το ‘Μωρό της Ρόζμαρι’.

Πρεμιέρα: 26 Οκτωβρίου στο Netflix

Homecoming

Η πρώτη δουλειά της Julia Roberts στην τηλεόραση έρχεται με την austerίστικη ματιά του δημιουργού και βασικού σκηνοθέτη του ‘Mr. Robot’, Sam Esmail. Ψυχολογικό θρίλερ επικεντρωμένο στον χαρακτήρα της Heidi Bergman, μιας γυναίκας που αρχικά δούλευε σε μια μονάδα αποκατάστασης βετεράνων του πολέμου, μέχρι που μαθαίνουμε ότι έχει έκτοτε παραιτηθεί, ζει ξανά με τη μητέρα της και εργάζεται ως σερβιτόρα στη γενέτειρά της. Το τρικ της σειράς είναι πως αφήνει τους θεατές – και τη Heidi – να ενώσουν τα κενά που οδήγησαν σε μια τόσο δραστική αλλαγή. Το ‘Homecoming’ βασίζεται σε πετυχημένο podcast του 2016.

Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου στο Amazon Prime Video

Escape at Dannemora

Σειρά με τον Benicio del Toro και τον Paul Dano βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα της απόδρασης δύο δολοφόνων από τη φυλακή το 2015. Εκτός από το καστ που ολοκληρώνουν η Patricia Arquette και η Bonnie Hunt, το στόρι έχει ένα sex scandal με μία φρουρό, ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό τριών εβδομάδων και τον Ben Stiller στη σκηνοθεσία των 8 επεισοδίων. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγραφε ADAPTATION πάνω του από τη στιγμή που οι αληθινοί κρατούμενοι πάτησαν το πόδι τους έξω από το Clinton Correctional Facility. Η ομάδα που τελικά το φέρνει στην οθόνη σου είναι ικανότατη.

Πρεμιέρα: 18 Νοεμβρίου (για την Αμερική)

The Little Drummer Girl

O εμμονικός με τη λεπτομέρεια Park Chan-wook των ‘Oldboy’ και ‘The Handmaiden’ ρίχνει τον Alexander Skarsgård (Big Little Lies, True Blood), τη Florence Pugh (Lady Macbeth) και τον Michael Shannon (The Shape of Water, Nocturnal Animals) σε ένα κατασκοπικό θρίλερ μίας περίπλοκης υπόθεσης διεθνούς ίντριγκας που έχει γράψει ο John le Carré. Η φιλόδοξη ιστορία βρήκε τον ιδανικό καμβά της στα γυρίσματα που έγιναν στην Αθήνα, την Ελευσίνα, την Κινέτα και το Σούνιο. Το ‘Little Drummer Girl’ είχε ξεφύγει ως βιβλίο πέρα από την αυστηρά κατασκοπική του πλευρά και περιμένουμε το ίδιο και από τη σειρά.

Πρεμιέρα: Φθινόπωρο 2018

My Brilliant Friend

Η υπερεπιτυχημένη ‘Τετραλογία της Νάπολης’ της Elena Ferrante γίνεται παραγωγή του HBO, μαζί με το ιταλικό Rai. Η σειρά ήδη κοιτάει 4 σεζόν των οκτώ επεισοδίων και, πραγματικά, δεν ξέρω αν έχει υπάρξει άλλη ιταλική δουλειά που να έχει πορώσει το ευρωπαϊκό κοινό περισσότερο από αυτή τη μεταφορά των ‘Neapolitan Novels’. Το show κρατά τη ναπολιτάνικη διάλεκτο των βιβλίων και περιστρέφεται γύρω από τη φιλία και τις ζωές των πρωταγωνιστριών του, Lila και Elena, σε μια ιστορία ενηλικίωσης που σημαίνει την πρώτη απόπειρα του δικτύου σε ξενόγλωσσο περιεχόμενο. Βία, ταξικές αδικίες και κοινωνικές αναταραχές στο background δύο γυναικών με πλούσιο εσωτερικό κόσμο που προσπαθούν να βρουν ζωή μέσα στην αστάθεια.

Πρεμιέρα: Φθινόπωρο 2018 στην COSMOTE TV

Nightflyers

Οκτώ επιστήμονες και ένας δυνατός τηλεπαθητικός χαρακτήρας επιβιβάζονται στο Nightflyer. Ένα διαστημόπλοιο με μικρό, δεμένο πλήρωμα και έναν μοναχικό κυβερνήτη με μία αποστολή στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος – την επικοινωνία με εξωγήινη ζωή. Επειδή για νουβέλα του George R.R. Martin του ‘Game of Thrones’ μιλάμε όμως, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ, μα πολύ στραβά.

Πρεμιέρα: Φθινόπωρο 2018 στο Netflix

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Μανιακός και καταθλιπτικός: Τι έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Netflix