HOMELAND

Homeland S06E01: Αυτό με πρόεδρο τη Hillary

Όσα ανανεωτικά είδαμε στην πρεμιέρα της έκτης σεζόν του Homeland. Προφανώς ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο “Fair Game”.

Έχουμε συνηθίσει πια σε αυτή τη σειρά κάθε σεζόν να μας πηγαίνει λίγο παραπέρα και λίγο παραπέρα. Συνήθως γιατί οι σεζόν της μοιάζουν αυτοτελείς αλλά είναι σχεδόν απαραίτητο με την πλοκή η οποία διαδραματίζεται σε κάθε έναν από τους κύκλους, να αλλάζουμε λίγο κλίμα κουβαλώντας μερικά “βαρίδια” του παρελθόντος. Κάποτε κουβαλούσαμε τον Brody που δεν τον σκοτώναμε για κάποιο λόγο. Τώρα κουβαλάμε τον Quinn, μάλλον γιατί θέλουμε η Carrie να το ζει το δράμα της για πάντα. Σε κάθε περίπτωση, κυρίες και κύριοι, το Homeland επέστρεψε.

Είμαι από τους σχεδόν φανατικούς της σειράς. Την στήριξα στα δύσκολα της δεύτερης και της τρίτης σεζόν, θα το κάνω και τώρα. Η Νέα Υόρκη μας δίνει ένα καινούριο playground και το γεγονός ότι έχουμε τόσο ισχυρή παρουσία της νέας Προέδρου των ΗΠΑ (μέχρι να ορκιστεί βέβαια), θα πρέπει να μας ψυλλιάζει για μια σεζόν βασισμένη αρκετά στα politics με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το Homeland μοιάζει να ήταν πάντα επίκαιρο, έως και τρομακτικά επίκαιρο, με το προσφυγικό, τις επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος κλπ. Αυτή τη φορά, σχεδόν αστοχήσαμε. Με την Χίλαρι να μην κερδίζει τον Τραμπ, η σειρά έμεινε με μια γυναίκα Πρόεδρο τη στιγμή που θα μπορούσε να έχει έναν χιλμπιλίσιο Πρόεδρο να την βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Βολεύει πάντως το στόρι της πενθούσας μητέρας για τις εξελίξεις στην CIA και στην τελική αν δεν είχαμε εκλογές φέτος στις ΗΠΑ, δεν θα αναρωτιόταν κανείς γιατί επέλεξαν γυναίκα Πρόεδρο.

Στις πλάτες του Sekou Bah

 

Κι εκεί που αναρωτιόμουν μετά τα πρώτα λεπτά, πώς θα ξαναμπεί η Carrie στο παιχνίδι, να σου ένας νεαρός Νιγηριανοαμερικανός ο οποίος δημιουργεί βίντεο στα οποία εξυμνεί τις προηγούμενες επιθέσεις της Al Qaeda και τα ανεβάζει σε κάποια σελίδα online λες και ξερωγώ αυτό δεν είναι απευθείας εισιτήριο για Γκουαντάναμο. Το θέμα είναι ότι στη μέση μπαίνει η Carrie η οποία πλέον το παίζει ιεραπόστολος των απανταχού αδικημένων να δει τι μπορεί να κάνει με την περίπτωση του νεαρού.

 

Δεν είμαι σίγουρος πώς μπορεί να εξελίξει την ιστορία μας η υπόθεση αυτή. Αλλά πάμε με μερικά σενάρια γιατί γιατί όχι. α) Ο πατέρας του μικρού επιστρέφει να εκδικηθεί την φυλάκισή του και τα κάνει όλα ρημαδιό. β) Η Carrie βγάζει τον πιτσιρικά από την φυλακή και το πληρώνει γιατί εκείνος οργανώνει τελικά μια επίθεση. Η CIA της φορτώνει το λάθος και την αναγκάζει να επιστρέψει. γ) Ο μικρός μένει στη φυλακή και απλά η Carrie αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο από τη θέση στην οποία βρίσκεται. Άντε να βάλω κι ένα τέταρτο. δ) Η Carrie κάνει sex με τον μικρό όπως είχε κάνει με τον Πακιστανό. Έλα, όχι. Η Carrie πείθεται από τον Saul να γυρίσει στο παιχνίδι και δεν μας πολυνοιάζει τι κάνει ο μικρός on the side, όπως ακριβώς – έξαλλος – ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΙΑΖΑΝ ΟΙ ΧΑΚΕΡ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ.

Ο θλιβερός Quinn

Είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες για τον συγκεκριμένο τύπο έτσι όπως τον έχτιζε η σειρά. Ούτε με την Carrie τα έφτιαξε, ούτε μεγάλος και τρανός έγινε στην CIA, ούτε καν κατάφερε να μείνει υγιής. Δεν τον θέλω έτσι τον Quinn στην σειρά. Ακριβώς όπως δεν ήθελα τον Brody να σέρνεται όλη την τρίτη σεζόν μέχρι να φτάσει στην κρεμάλα. Κι επειδή η κατάσταση του Quinn δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει σύντομα, καλό θα ήταν να τον χρησιμοποιήσει κάπως αλλιώς η σειρά. Όχι πάντως σαν το pet της Carrie που θα μένει στον κάτω όροφο και θα ανεβαίνει να γρατζουνάει την πόρτα ζητώντας στοργή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα recaps του PopCode

Ο κακός βεζύρης S01E01

 

Αυτό θα είναι το spin off μας για φέτος, με το δίδυμο Dar – Saul. Ο Dar Adal ήταν πάντα ένας σκοτεινός τύπος που μου έμοιαζε στον Ιζνογκούντ για κάποιο λόγο. Αυτή τη στιγμή είναι και πάλι φιλαράκος με τον Saul αλλά ήδη στο πρώτο επεισόδιο τον προδίδει αφήνοντάς τον έξω από τα πλάνα περί σωτηρίας της CIA. Ο Saul έκανε το λάθος να εμπιστευτεί σε έναν γερουσιαστή την μικρή συμπάθειά του για την νέα πρόεδρο και τα σχέδιά της και απ’ ό,τι φαίνεται θα το πληρώσει. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ο Saul θα καταφέρει να μιλάει απευθείας στην Πρόεδρο και να πλανάρουν μαζί ή αν θα δρουν σε κοινή βάση αλλά παράλληλα.

Ο Adal πάντως φαίνεται έτοιμος να πάρει δραστικά μέτρα κατά της νέας προέδρου και δεν την βλέπω και πολύ καλά. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα δεν έχει καν αναλάβει επίσημα. Άρα ή ο Adal θα προλάβει να περάσει μέτρα που θα παγιδεύουν την πρόεδρο ή θα έχουμε μία σύγκρουση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Δεν είσαι η Carrie (που αγαπήσαμε)

Carrie είναι και πολύ μάλιστα με όλα αυτά τα δεινά που φέρεται να κουβαλά και σε αυτή τη σεζόν απλά της λείπει κάτι. Και ξέρω ακριβώς τι της λείπει. Της λείπει αυτό.

 

Η τρέλα στο βλέμμα, η όρεξη για τις αποστολές, η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο αλλά όχι γιατί ο Quinn δεν κάνει την φυσιοθεραπεία του αλλά γιατί ξερωγώ κάτι πήγε στραβά στην Καμπούλ. Η Carrie πρέπει αργά ή γρήγορα να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να βρει και η σειρά το νόημά της. Εφόσον ο Quinn περιθωριοποιήθηκε, δεν έχουμε άλλον να τραβήξει κουπί στην ένταση, συγγνώμη Carrie, θα πρέπει να το κάνεις εσύ.

 

Η σκηνή με τον Otto ήταν αρκούντως θλιβερή και για τους δύο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Carrie του έχει ρίξει αρκετά άκυρα αλλά και ότι και η ίδια δεν είναι και ακριβώς σε φάση να αγαπήσει κανέναν. Ομολογώ ότι δεν την κατηγορήσω και πολύ. Ο ένας ήταν περίπου τρομοκράτης που απαγχονίστηκε δημοσία θέα (και δαπάνη σίγουρα) στη Μέση Ανατολή, ο άλλος ήταν ο πιο φλώρος Γερμανός που έβγαλε ποτέ η πλάση και ο έρως ο ανεκπλήρωτος, εμ, πώς να το πω, προτιμά να τα χαλάει στις πόρνες και τα ναρκωτικά. Και βασικά είναι ένα χρέπι και μισό.

Καλή τύχη Carrie, καλή σεζόν να έχουμε.

Η σειρά Homeland προβάλλεται αποκλειστικά κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21:50 στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.