<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Τι εννοείς δεν βλέπεις The Strain;

Η καλύτερη τηλεοπτική σειρά του καλοκαιριού διαθέτει βαρβάτους βρικόλακες και την υπογραφή-εγγύηση του Guillermo Del Toro. Εσύ ακόμη να υποκύψεις;

'Eπιβλέπω κάθε καρέ και κάθε εφέ της σειράς. Κάνω την τελική χρωματική κάθε επεισοδίου. Και είμαι παρών όταν γυρίζουν τις σκηνές με τα τέρατα'. Η συγκεκριμένη δήλωση του Del Toro  , συνδημιουργού της σειράς και ο άνθρωπος που έγραψε (μαζί με τον Chuck Hogan) την τριλογία στην οποία βασίζεται, προσωπικά με καλύπτει.

Γιατί αυτό, να το δανείσει δηλαδή μόνο το όνομά του στη σειρά (η οποία, αμέσως μετά την Αμερική, προβάλλεται στην Ελλάδα στο FOX ), ενώ εκείνος ασχολείται με τα δεκάδες άλλα project του, ήταν ο μοναδικός φόβος μου.

Eπίσης εξαιρετικά ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι ήδη γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει. Δηλαδή αυστηρά σε πέντε σεζόν από τώρα.

'Δεν θα πάμε παραπέρα. Δεν θέλω το Strain να γίνει μια από εκείνες τις σειρές που προβάλλονται μέχρι τη στιγμή που κανείς δεν τις βλέπει. Θέλω να τελειώσει με ένα μεγάλο μπαμ, όπως και στα βιβλία. Αν και υπάρχουν διαφορές. Αν ένας ηθοποιός π.χ. μας αρέσει, τότε μεγαλώνουμε τον ρόλο του. Επίσης συστήνουμε νέους χαρακτήρες και υπο-πλοκές'

 

Κατά τα άλλα το The Strain, που γράφτηκε μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων αλλά το οποίο ο Del Toro δεν δεχόταν να γίνει σειρά μέχρι να ολοκληρωθεί η τριλογία μυθιστορημάτων από το οποίο αποτελείται, βαίνει ολοταχώς στο να εξελιχθεί στο νέο 'ετοιμάσου, λέω μεγάλη κουβέντα τώρα' Walking Dead. Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτείς ότι και αυτό ασχολείται με το το τέλος του κόσμου.

'Ήμουν περίεργος σχετικά με την βιολογία ενός βρικόλακα. Αλλά επίσης με το πόσο εύκολο είναι να καταρρεύσει η κοινωνία αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται πάνω από 60 μέρες'

 

Μόνο που, στη δική του περίπτωση, αυτό οφείλεται στην έλευση ενός τρίμετρου υπερ-αιωνόβιου αρχι-βρικόλακα στη Νέα Υόρκη (με την βοήθεια ενός ετοιμοθάνατου μεγιστάνα) ο οποίος δημιουργεί την δική του στρατιά από βρικόλακες. Ξεκινώντας από τους επιβάτες του αεροπλάνου και τις οικογένειές τους τις οποίες, με την σειρά, αυτοί μολύνουν.

Και όταν λέμε βρικόλακες, δεν εννοούμε γραφικότητες τύπου Τwilight και Vampire Diaries. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν αρχαίο ιο ο οποίος (μέσω λευκών σκουληκιών) μετατρέπει το σώμα του host σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Και εντελώς τρομακτικό.

Άτριχο, πιο λευκό από το λευκό, χωρίς γενετικά όργανα, διψασμένο για αίμα (θεϊκή η έμπνευση του ότι ενώ τρώει ταυτόχρονα αφοδεύει) και με ένα δίμετρο κεντρί-προβοσκίδα-αντλία που βγαίνει μέσα από το λαρύγγι.

Επίσης βρικόλακες που είναι πλήρως υποταγμένοι στη θέληση του δημιουργού τους και οι οποίοι επιμένουν να επιστρέφουν στους αγαπημένους τους.

Απέναντί τους στέκεται μια ομάδα (σ.σ. στα επεισόδια που έχουν προβληθεί είναι ακόμη υπό σύνθεση) η οποία αποτελείται από τον επί κεφαλή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στη Νέα Υόρκη, την βοηθό του, ένα εξολοθρευτή τρωκτικών, ένα σκληροτράχηλο συμμορίτη και, πάνω από όλα, έναν -επιζώντα των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- γέρο καθηγητή που είναι ο μόνος που ξέρει τι επιφυλάσσει η μοίρα στο ανθρώπινο είδος.

Ήδη στα πρώτα 4 επεισόδια που έχουν προβληθεί ο Del Toro, πιστός στην τέχνη του, μας έχει χαρίσει σκηνές εξαιρετικής ομορφιάς -μέσα στη φρίκη του- που περιλαμβάνουν (SPOILER) το κοριτσάκι μέσα στην μπανιέρα που τρώει τον πατέρα του ή τον goth σούπερσταρ που βλέπει το πέος του να πέφτει μέσα στην τουαλέτα.

Και ήδη η σειρά έχει το δικό της φανατικό κοινό. Αν και υπάρχουν και εκείνοι που ασχολούνται με λεπτομέρειες όπως η περούκα του πρωταγωνιστή (ο οποίος κανονικά είναι καραφλός). Ή παραπονιούνται για το ότι ο ρυθμός είναι πολύ αργός (σ.σ. να θυμίσω την σεζόν στην αγροικία του Walking Dead ή γίνομαι κακός;).

Σε όλους αυτούς το μόνο που έχω να πω, έχοντας διαβάσει τα βιβλία, είναι 'Κάντε λιγάκι υπομονή και το The Strain θα σας ανταμείψει'.

Ναι, ο Del Toro δεν βιάζεται να μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε μακροβούτι στο αίμα. Αλλά και αυτό θα έρθει. Μην σας αγχώνει.

Και όλοι αυτοί οι χαρακτήρες που βλέπουμε να χτίζονται μπροστά μας, έχουν λόγο ύπαρξης. Υπάρχει π.χ. λόγος που βλέπουμε πόσο αγαπά ο συμμορίτης την μάνα του ή πόσο άγρια είναι η διαμάχη του πρωταγωνιστή με την σύζυγό του για την κηδεμονία του μονάκριβου γιου του.

Το μόνο που χρειάζεται είναι όλοι μας να συνεχίσουμε να το βλέπουμε φανατικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ο Del Toro να μπορεί να συνεχίσει να κάνει τα δικά του. Και για το δίκτυο να του μεγαλώσει τόσο το budget όσο να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις μεγάλες, εφετζίδικες, λουσμένες με αίμα, σκηνές που έρχονται.

'Μια εβδομάδα πριν ξεκινήσουμε το γύρισμα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του δικτύου και μου είπε. Θέλουμε να ξέρεις ότι δεν προσλαμβάνουμε τον τύπο που κάνει τα blockbuster, αλλά αυτόν που έχει φτιάξει τα Cronos, The Devil's Backbone και Pan's Labyrinth. Κάνε ότι θέλεις. Όσο extreme και αν είναι αυτό'

 

TAGS
REVIEWS
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ