<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Το Boss είναι ίσως η πιο αδικημένη σειρά της ιστορίας

Ένας συντάκτης γράφει για μια σειρά που κόπηκε μεν άδοξα μετά από δύο σεζόν αλλά βρήκε το δρόμο της φέτος για την ελληνική τηλεόραση.

Είναι δύο οι τηλεοπτικές σειρές για τις οποίες τα έχω βάψει μαύρα όταν ανακοινώθηκε η παύση τους. Η μία είναι το Lie to me για το οποίο έχω γράψει και στο παρελθόν και η άλλη είναι το εξαντλητικά υπέροχο Boss. Το οποίο έκανε τη Δευτέρα πρεμιέρα στη ΝΕΡΙΤ και πανηγυρίζουμε με τις γροθιές υψωμένες που επιτέλους αποφάσισε ένα κανάλι να το φέρει στην Ελλάδα.

Το Boss είναι από αυτά τα διαμάντια που τα καταλαβαίνεις αφού τα ζήσεις, αφού εντρυφήσεις, αφού ασχοληθείς σοβαρά.

 

 

Όταν έγραψε για αυτό πριν αρκετό καιρό ο Μάνος Μίχαλος, το χαρακτήρισε πολιτικό θρίλερ. Και είναι ακριβώς αυτό. Μιας και σε έχει διαρκώς σε ένταση και αγωνία, χωμένο μέσα σε έναν κόσμο πολιτικής μηχανορραφίας, παροχών και διαπλεκομένων. Πολύ πριν εμφανιστεί ο ακριβοθώρητος Kevin Spacey με τον εμφατικό Frank Underwood, ο Kelsey Grammer παρέδιδε μαθήματα πολιτικής διαπλοκής με τον Tom Kane. Τον δήμαρχο που δεν έχεις συνηθίσει.

Και αν παρακολουθήσεις την σειρά, θα καταλάβεις ότι είναι κάτι παραπάνω από προφανή εκείνα τα στοιχεία που την ανεβάζουν επίπεδο. Είναι προφανέστατοι όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους έπρεπε αυτή η σειρά να έρθει και στην Ελλάδα.

Σήμερα θα παραθέσω συγκεντρωμένα όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους το Boss είναι μια σειρά που πρέπει να έχεις στην checklist σου όσον αφορά τις αμερικάνικες παραγωγές.

Ο επιβλητικός Kelsey Grammer

 

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από αυτόν. Γιατί κουβαλούσε μία τεράστια ιστορία κωμικής παρουσίας με το Cheers και το Frasier και πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν δραματικό ρόλο. Ο Grammer όχι απλά ανταποκρίθηκε αλλά έδειξε φτιαγμένος για τέτοιος ρόλους. Υποδυόμενος τον σκληροτράχηλο και αδίστακτο δήμαρχο του Σικάγο, ο Grammer αποδείχθηκε πολύ ανώτερος των περιστάσεων.

Η άφθονη δραματουργία

Βοηθά και το Σικάγο, το σκοτεινό Σικάγο όπως παρουσιάζεται μέσα από την σειρά. Αλλά η δραματουργία είναι στην υπόθεση, στους άρτια πλασμένους χαρακτήρες της σειράς. Από την ανασφαλή και επαναστάτρια κόρη του δημάρχου, στην υπέροχη σύζυγό του, στον κραταιό μέχρι αποδείξεως του εναντίου προσωπικό σύμβουλο του δημάρχου. Κάθε ιστορία στην σειρά χτίζεται προσεκτικά και με υπομονή από τους σεναριογράφους, σαν να παρακολουθείς το χτίσιμο μιας πολιτικής αυτοκρατορίας. Δίκαιο το άγχος σε κάθε άνοιγμα επεισοδίου, δίκαια η αποθέωση σε κάθε κλείσιμο.

Η πρώτη αγάπη και παντοτινή Kathleen Robertson

 

Την έμαθες και την αγάπησες από το Beverly Hills. Αρκετά χρόνια, μια πλαστική στήθους και μερικές τηλεοπτικές συμμετοχές άνευ ιδιαίτερης σημασίας αργότερα, η Kathleen Robertson στον ρόλο της Kitty είναι ό,τι μπορεί να ζητά ένας άντρας στον ύπνο και τον ξύπνιο του. Δηλαδή και στον ύπνο να είναι, με την Kitty θα ξυπνήσεις. Λίγη υπομονή στα πρώτα επεισόδια μέχρι να μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Ερωτικό και πολιτικό.

Η τόσο οικεία σε όλους διαπλοκή

Ας μην γελιόμαστε. Σε αυτή τη χώρα αγαπάμε ό,τι έχει να κάνει με τη διαπλοκή και το Boss είναι σαν σεμινάριο για προχωρημένους σε ζητήματα πολιτικής ιδιοφυίας. Ο Tom Kane είναι ο ανώτατος άρχων της πόλης, πότε με τον κόσμο στο πλευρό του και πότε με τον κόσμο απέναντί του. Κι αν όσα εκτυλίσσονται στην σειρά σου μοιάζουν απλά τηλεόραση, στην μέση αμερικανική γνώμη έμοιασαν με την καθημερινότητά τους.

Το Boss προβάλλεται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 23:00 από την ΝΕΡΙΤ

TAGS
REVIEWS
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ