SONS OF ANARCHY/ MAYANS MC

Το ‘Sons of Anarchy’ θα ήταν πολύ διαφορετικό από τη σειρά που αγάπησες

Μπορείς να φανταστείς το 'Sons' ως άλλο 'NCIS';

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το τέλος του ‘Sons of Anarchy’ και την τελευταία φορά που είδες τον Jax Teller να οδηγεί τη Harley του στους δρόμους του καλιφορνέζικου Charming, αλλά με το spin-off ‘Mayans MC’ να περιμένει στη γωνία και τους φανς της σειράς παραπάνω από ενεργούς, οι ‘Sons’ φαίνεται ότι δε θα μας αφήσουν ποτέ.

Ο δημιουργός τους, Kurt Sutter, εμφανίστηκε μέσω Facetime στο πάνελ των σκηνοθετών της σειράς που προσκάλεσε το ATX TV Festival στο Austin του Texas και, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, έδωσε την εικόνα του πολύ διαφορετικού ‘Sons’ που θα είχαμε δει εάν είχε περάσει η γραμμή του FX.

“Τα δράματα με επεισόδια σε συνέχεια περνούσαν ζορίζονταν τότε και υπήρχε η εντολή να κάνουμε αυτοτελή επεισόδια. Το μόνο, όμως, που ήξερα να κάνω ήταν σειριακά δράματα. Ήταν πολύ δύσκολο. Τελικά η σειριακή λογική μας βάθυνε πολύ μέχρι το επεισόδιο 5 ή 6, οπότε έβγαλαν τις χειροπέδες και μπόρεσα να κάνω αυτό που ήθελα”.

Με λίγα λόγια το ‘Sons’, με εξαίρεση το εσωτερικό ταξίδι του Jax που θα ήταν πάντοτε η άγκυρα του σόου, θα ακολουθούσε τη φόρμα σειρών όπως το ‘Law and Order’ ή το ‘CSI’.

“Έστειλα σε όλους θυμωμένα e-mails που πάνω-κάτω έδωσαν το στίγμα για ολόκληρη την καριέρα μου. [Το εγχείρημα] είχε μια μέθοδο δοκιμής και σφάλματος, κάποιες ιδέες λειτούργησαν και κάποιες όχι. Προσπάθησα να περιβάλλω τον εαυτό μου από άτομα που γνώριζαν περισσότερα από μένα. Δε νομίζω ότι βρήκαμε τον ρυθμό της σειράς μέχρι τα μισά της πρώτης σεζόν”.

Τώρα το ‘Mayans MC’ έχει γεμίσει τη φαρέτρα του με το ολοκληρωμένο καστ των JD Pardo (‘Revolution’) που θα υποδυθεί τον κεντρικό χαρακτήρα της σειράς, EZ Reyes, prospect στο charter των Mayans που δρα στα σύνορα της Καλιφόρνιας με το Μεξικό και διωασμένο για εκδίκηση εναντίον των καρτέλ, τον βετεράνο Edward James Olmos (‘Battlestar Galactica’) στον ρόλο του πατέρα του EZ, Felipe, και τον Clayton Cardenas (‘American Crime’) ως αδερφό του ΕΖ, κανονικό μέλος του club και λιγότερο αγαπημένο μέλος της οικογένειάς του.

Τον πιλότο της σειράς ανέλαβε ο ίδιος ο Sutter, ενώ για τα σενάρια είναι υπεύθυνος ο Elgin James.

“Ήθελα να βρω μία δυνατή, ξεχωριστή φωνή Λατινοαμερικάνου. Γιατί δεν πιστεύω ότι ένας λευκός τύπος από το Τζέρσεϊ θα έπρεπε να γράφει για τη λατινοαμερικανική κουλτούρα και παραδόσεις. Ο Elgin είναι αυτή η φωνή”.

Ο James έχει σκηνοθετήσει το ‘Little Birds’ που έφτασε μέχρι το Φεστιβάλ Sundance, αλλά η αυθεντική φωνή που έψαχνε ο Sutter βρίσκεται και στο παρελθόν του δημιουργού.

Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος έχει εκτίσει ποινή για την κατηγορία εκβιασμού στο παρελθόν και στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, μάλιστα, είχε ιδρύσει την οργάνωση Friends Stand United – λεγόταν Fuck Shit Up αρχικά – με στόχο τις επιθέσεις σε εμπόρους ναρκωτικών, Νεοναζί και άλλες ρατσιστικές συμμορίες σε punk rock συναυλίες.

Στο μεταξύ το πρώτο επεισόδιο του ‘Mayans MC’ έχει ήδη ολοκληρώσει γυρίσματα και ο Sutter έχει μοιραστεί δύο φωτογραφίες απ’ αυτά στο Instagram.

Mayans MC pilot. Day 11. Everything new is old again. #templo #mayansmc

A post shared by Kurt Sutter (@sutterink) on

Final Day. Mayans MC pilot. We blow shit up. #mayansmc #spiritanimal #wrap

A post shared by Kurt Sutter (@sutterink) on

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 15 στιγμές του ‘Sons of Anarchy’ που μας σόκαραν