SURVIVOR

Το Survivor 2 έχει πετύχει ήδη και δεν το ξέρουμε

Η πρεμιέρα, οι παίκτες, τα έπαθλα, τα αγωνίσματα και τα πρώτα συμπεράσματα για το πολυαναμενόμενο ριάλιτι επιβίωσης. 

Είχαν προηγηθεί αρκετές συζητήσεις με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, σχετικά με το νέο Survivor. Ουσιαστικά, πολλοί από εμάς είχαμε αρχίσει να το συζητάμε από την στιγμή που τελείωσε το πρώτο, βγήκε νικητής ο Ντάνος και άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το δεύτερο. Μάλλον ούτε οι ίδιοι άνθρωποι της παραγωγής του παιχνιδιού περίμεναν ότι θα δέχονταν καμιά εκατοσταριά χιλιάδες βιογραφικά από ανθρώπους, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν όλα για έξι μήνες και να ζήσουν σαν ναυαγοί σε μια παραλία στον Άγιο Δομίνικο. Κι όμως. Από εκεί, λοιπόν, μύριζε η υπόθεση.

Όσον αφορά και τους διάσημους, όμως, διαβάσαμε ουκ ολίγα ονόματα υποψήφιων Survivors. Τελικά, η παραγωγή έκανε την επιλογή της, βάζοντας στο παιχνίδι πάνω κάτω τον ίδιο αριθμό διασήμων με πέρυσι, δηλαδή τρεις, τους Μιχάλη Μουρούτσο, Όλγα Φαρμάκη και Αλέξανδρο Παρθένη. Εφόσον μπει ωστόσο και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία λέγεται πως έχει ήδη ταξιδέψει για τον Άγιο Δομίνικο, τότε η πλάστιγγα θα γέρνει προς το φετινό ως πιο ‘διάσημο’ Survivor.

Πιο αθλητικό πάντως είναι σίγουρα, με την τουρκική παραγωγή να ρίχνει εκεί το βάρος της και στις δύο ομάδες, καθώς και τα φετινά αγωνίσματα, όπως είδαμε και με το ‘καλημέρα’ θα είναι μεγαλύτερα και δυσκολότερα.

Το βράδυ της Κυριακής (21/1) οι περισσότεροι από εμάς, κάναμε ό,τι ακριβώς είχαμε συνηθίσει στην εποχή Ντάνου. Μαζευτήκαμε σε κάποιο σπίτι, μαζί με φίλους, συγγενείς, είτε κάτσαμε αναπαυτικά στον καναπέ μας και ανοίξαμε την τηλεόραση, για να δούμε τι κάνουν φέτος αυτοί οι ‘τρελοί’ στον Άγιο Δομίνικο. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να μην άλλαξε κάποιος παίκτης.

Εντάξει, είναι λογικό πως στην αρχή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου είχα ανοιχτό παράλληλα και το Twitter για να δω περίπου τι σχολιάζουν οι χρήστες για το επεισόδιο και η πλειοψηφία ασχολιόταν με το πόσο της λείπει ο Ντάνος. Υπήρχε βέβαια κι ένα ακόμη θέμα που σχολιάστηκε αρκετά κι αυτό ήταν ο όγκος αρκετών διαγωνιζόμενων. Θα μπορούσαν να είναι λιγότεροι φουσκωτοί μέσα στο παιχνίδι, εκτός κι αν η παραγωγή ήθελε να μας δείξει πώς θα γίνουν σε λίγους μήνες. Εκεί πάω πάσο, κι εγώ θα ήθελα να το δω.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Let the games begin! @survivorgreece @skaitvchannel #SurvivorGr #survivor2018 #skaitv #skaichannel #premiere

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Survivor Greece (@survivorgreece) στις

Το πρώτο κομμάτι του επεισοδίου ήταν λίγο βαρετό και σχεδόν κανείς δεν παίζει να το πρόσεξε. Οι αποχαιρετισμοί των παικτών με τους δικούς τους ανθρώπους στο ξενοδοχείο, το ταξίδι τους μέχρι τον Άγιο Δομίνικο και όλα αυτά τα οποία δεν είχαμε προσέξει καν ούτε στο πρώτο Survivor. Το ‘καλό’ ξεκίνησε με το μακρινό πλάνο στην παραλία του Αγίου Δομίνικου. Για κάποιο περίεργο λόγο, βλέποντάς το πέρυσι για τόσους μήνες, μου έκανε τόσο γνώριμο το τοπίο. Σαν να έχω πάει ένα πράγμα. 

Είδαμε, λοιπόν, το τοπίο και στη συνέχεια στη σειρά τους εικοσιτέσσερις παίκτες των δύο ομάδων παρατεταγμένους, μη γνωρίζοντας τους περισσότερους. Απορώ πώς κατάφερε ο Τανιμανίδης να μάθει όλα τα ονόματά τους, από το στιγμή που ούτε οι ίδιοι δεν τα ήξεραν μεταξύ τους.

Μεγάλος Σάκης Τανιμανίδης, όμως, με καλή μνήμη, δεν ξέχασε κάποιο όνομα, αλλά δυστυχώς το πρώτο αγώνισμα δεν είχε μέσα κάποιο ‘πάζελ’, προκειμένου να μας βάλει για τα καλά στο κλίμα του Survivor. Η πίστα που κλήθηκαν με το ‘καλημέρα’ οι παίκτες να αγωνιστούν ήταν αρκετά μεγάλη, σίγουρα πιο δύσκολη από την αντίστοιχη περσινή, στην οποία και πάλι είχαν κερδίσει οι ‘Μαχητές’. Εντάξει, με τον Ντάνο στην σύνθεσή τους. Cheat, γιατί ο Ντάνος είχε καταφέρει να γίνει διάσημος από τα πρώτα λεπτά.

Στην πρεμιέρα, δεν νομίζω ότι κάποιος παίκτης κέρδισε αμέσως την συμπάθεια του κοινού. Αν έγινε αυτό, τότε μόνο για τον Στέλιο Κρητικό μπορώ να το πω, ο οποίος με πατημένα τα 40κάτι χρόνια φαίνεται τίμιος και ως παίκτης και ως χαρακτήρας.

Από την άλλη, προσωπικά δεν μου κάθισαν καλά κάποιοι παίκτες των ‘Μαχητών’, όπως ο Νικόλας -είμαι γεμάτος τατουάζ- Αγορού, ο οποίος προσπαθούσε σε κάποιες φάσεις να θυμίσει Ντάνο. Σίγουρα τον έχει μελετήσει.

Δεν είδαμε και πολλούς να αγωνίζονται, όπως την Όλγα Φαρμάκη, τον Αλέξανδρο Παρθένη, αλλά και τον τύπο με τα ράστα από τους ‘Μαχητές’, ο οποίος κάτι μου λέει πως θα είναι ιδιαίτερος. Φαίνεται από το μαλλί και το στιλ του. Κάτι σου βγάζει.

Όσον αφορά τα κορίτσια, σαφώς το επίπεδο είναι ένα σκαλί παραπάνω φέτος. Η μόνη που θύμισε λίγο Λάουρα Νάργες ήταν η Ελένη Χατζίδου, η οποία έχασε και με μεγάλη διαφορά από την ‘νέα’ Ελισάβετ Δοβλιατίδου, την Ντάρια Τουρόβνικ. Σε αυτό το σημείο έχω να πω πως η Ντάρια φαίνεται τόσο κουλ τυπάκι που μετά τη νίκη της το χάρηκε τόσο που μας έκανε κι εμάς να χαρούμε μαζί της.

Με εκφράσεις ‘γουστάρω’, ‘είμαι πολύ χαρούμενη’ και ‘θέλω το σπίτι μας’, με έκανε να τη συμπαθήσω από την αρχή. Πολύ δυνατές στα αγωνίσματα θα είναι λογικά και οι Κατερίνα Δαλάκα και Μελίνα Μεταξά, οι οποίες έπαιξαν και για τον τελευταίο πόντο, τον οποίο τελικά κατέκτησαν οι ‘Μαχητές’ και πήραν την έτοιμη καλύβα.

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε και πολλά από τα όσα έγιναν μετά το αγώνισμα, κυρίως γιατί δεν είδαμε και πολλά. Το μόνο που έκανε λίγο εντύπωση ήταν ένα μασαζάκι στην καλύβα των ‘Μαχητών’, από την Ντάρια σε έναν συμπαίκτη της. Ούτε διαπληκτισμοί, ούτε πολλά νεύρα, ούτε τσακωμοί. Αμάν. Ας περιμένουμε όμως, είναι αρχή ακόμη και οι παίκτες έχουν περίεργους χαρακτήρες. Θα έχουν να μας δώσουν στη συνέχεια.

Στα διαδικαστικά του παιχνιδιού ανακοινώθηκαν και αλλαγές στο συμβούλιο του νησιού από τον Σάκη Τανιμανίδη. Η μεγαλύτερη έχει να κάνει με τις ατομικές ασυλίες. Όπως είπε ο Σάκης η πρώτη ασυλία στο φετινό Survivor θα πηγαίνει στον νικητή του ατομικού αγωνίσματος, ενώ η δεύτερη στον παίκτη που θα έχει πάρει τις περισσότερες νίκες στην τρέχουσα εβδομάδα.

Θέλουν να βάλουν και το προσωπικό λοιπόν κίνητρο ως παράγοντα, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει όλη την ομάδα και να δημιουργηθούν εντάσεις. Η δεύτερη, όπως γνωστοποίησε ο παρουσιαστής, έχει να κάνει με κάποιες κάποιες ανέσεις, κάποιες πολυτέλειες που θα μπορούν να κερδίσουν οι παίκτες μαζί με τα έπαθλα του φαγητού στα αγωνίσματα, ενώ τέλος είπε πως θα μπουν κι άλλοι παίκτες στο παιχνίδι. Spyropoulou calling.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάνουν το Survivor ήδη πετυχημένο. Κυρίως, αυτό το παιχνίδι είναι σαν να έχει κάθε ένα μεγάλο ματς, το οποίο μας κάνει να επιλέξουμε πλευρά, να παρακολουθήσουμε τη μονομαχία μέχρι τέλους, να μαζευτούμε σε σπίτι με φίλους, να διαφωνήσουμε, να φωνάξουμε ή να χαρούμε όταν κερδίσει η ομάδα μας. Επίσης, σε επίπεδο παραγωγής, είναι ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η ελληνική τηλεόραση των φθηνών παραγωγών.

Θεωρείτε πως υπάρχει ανταγωνισμός από τα άλλα κανάλια αυτή την περίοδο; Μόνο η σειρά του ‘Alpha’, το ‘Τατουάζ’ θα έλεγα, το οποίο έχει μεν αρκετούς υποστηρικτές θα έχει και τον Ντάνο στο καστ του, αλλά αμφιβάλλω αν μπορεί να περάσει στα νούμερα το φετινό Survivor. Δεν ξέρω αν το δεύτερο ριάλιτι επιβίωσης του “ΣΚΑΙ” θα καταφέρει να φτάσει τα νούμερα του πρώτου, αλλά είναι σίγουρο πως δε θα περάσει απαρατήρητο. Το έδειξαν και τα νούμερα της πρεμιέρας. Για το τρίωρο 21:00 -24:00 έφτασε στο 44,8% στο γενικό σύνολο και 55,6% στο δυναμικό κοινό. Το υψηλότερο ποσοστό που πέτυχε σε τέταρτο ήταν 60,8%, μεταξύ 21:30 και 21:44.

Και πάλι έχουμε το concept ‘Διάσημοι εναντίον κοινών θνητών’, η συνταγή της επιτυχίας κατά των Τούρκο παραγωγό του ριάλιτι, Ατζούν. Όσο διάσημοι κι αν είναι, θέλουμε να τους δούμε να τσαλακώνονται, να χάνουν, να βγάζουν τον άσχημο χαρακτήρα τους. Θυμάστε τι έγινε πέρυσι με Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Στέλιο Χανταμπάκη. Τους ξέραμε καλά πριν μπουν στο παιχνίδι;

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι βέβαια έπαιξαν και τα social media και κυρίως το twitter, το οποίο ασχολιόταν καθημερινά με τους παίκτες, είτε αποθεώνοντάς τους, είτε φτιάχνοντας αστεία memes, είτε κατακρίνοντάς τους με άσχημο τρόπο. Πάντως, στην πρεμιέρα οι χρήστες του twitter ασχολήθηκαν, και μάλιστα ιδιαίτερα. Πού να ξεκινήσουν και οι ίντριγκες και τα σεξουαλικά υπονοούμενα.

Να κρατήσουμε και το γεγονός ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολα τα αθλήματα και μεγαλύτερα τα έπαθλα, ενώ θα υπάρχουν και εκπλήξεις που δεν τις περιμένουμε και δεν τις ξέρουμε ακόμα. Παράλληλα, όπως συνέβη και πέρυσι θα έχουμε ελληνοτουρκική μάχη, μόνο που φέτος δεν θα κρατήσει μόλις λίγες ημέρες, αλλά ένα μήνα. Πέρυσι χάσαμε. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει φέτος που θέλουμε την ρεβάνς και έχουμε και θεωρητικά καλύτερη ομάδα από την περσινή.

Υ. Γ. May the Danos be with you.

KI ΑΛΛΟ SURVIVOR

Και η άλλη άποψη: Γιατί το καινούργιο Survivor θα πάει άπατο
Υδραυλικοί-παλαιστές και ανιψιοί πολιτικών: Αναλύουμε το καστ του ‘Survivor 2’
Είδα και γω τον τελικό του ‘Survivor’
Τα 5 καλύτερα επεισόδια του ‘Survivor’
Μάνατζερ Ράγκμπι: Ήμουν ο πρώτος παίκτης του ‘Survivor’ που κέρδισε
Ποιοι θα έπαιζαν τους παίκτες του ‘Survivor’ αν γινόταν ταινία
Το καστ του νέου ‘Survivor’ είναι μυθικό
Οι πιο δύσκολες δοκιμασίες ‘Survivor’ ανά τον κόσμο