<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

The Affair: Σεξ, προδοσία και έγκλημα. Θες κι άλλα;

Το The Affair δεν πήρε χωρίς λόγο και αναίτια τη Χρυσή Σφαίρα Δραματικής Σειράς. Την πήρε γιατί είναι πολύ πιο καλό, από όσο γνωρίζεις ή σου έχουν πει.

Η πρώτη εντύπωση που σου δημιουργείται, ακούγοντας τον τίτλο “The Affair”, το ότι πρόκειται για έναν επί πολλά χρόνια παντρεμένο και σχεδόν αποτυχημένο συγγραφέα, ο οποίος κάπου εκεί μετά τα περίεργα και επικίνδυνα για κάθε ιδιοσυγκρασία για τον άντρα 40 χρόνια αποφαζίσει να το ρίξει έξω, δεν σε κερδίζει. Το ξέρω. Ούτε εμένα με κέρδισε, παρότι το δίκτυο SHOWTIME από το οποίο προέρχεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Δραματική Σειρά έχει δώσει στο κοινό το πολλά με λίγα Californication, το House of Lies, το Dexter, ακόμα και το Masters of Sex ή το Homeland και γενικότερα στην αμερικανική τηλεόραση το SHOWTIME δίνει αβέρτα mainstream σειρές υψηλού και σχεδόν HBO επιπέδου. Ή τέλος πάντων wannabe HBO.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς "The Affair" προβάλλεται αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια, κάθε Τετάρτη στις 22:00 από το OTE Cinema 4 HD

 

Το “The Affair” πάντως θα μπορούσε να ήταν HBO. Δείχνει να έχει και έχει, δεν είναι ψέματα, περισσότερο βάθος από το φαινομενικό. ΟΚ, ο Dominic West ως πρωταγωνιστής με το όνομα Noah και ένα τσούρμο παιδιά (4) δεν είναι η πιο tv friendly φάτσα που θα πετύχεις εκεί έξω και για μερικά επεισόδια χρειάζεται να τον καταλάβεις, για να τον συμπαθήσεις. Εγκλωβισμένος σε μια αγάπη από τα παλιά, με τη γυναίκα του (Maura Tierney) να έχει πολλά χρήματα και επί της ουσίας να τον συντηρεί, άρα να τον τροφοδοτεί και με κόμπλεξ, γνωρίζει μια χωριατοπούλα. Σόρι για το χωριατοπούλα αλλά η εξαιρετική στο ρόλο Ruth Wilson αυτό είναι. Μια ξεπεσμένη σερβιτόρα σε ένα φαστφουντάδικο μιας καλοκαιρινής και μόνο για διακοπές περιοχές. Με τα δικά της προσωπικά προβλήματα και ξεκάθαρα με ένα πονηρό και πρόστυχο βλέμμα, που ολόκληρος Noah δεν άντεξε και λύγισε, σκέψου εμείς τι θα κάναμε στη θέση του.

 

Όμως, η σειρά δεν απλώνεται και δεν τελειώνει μόνο στο γκομενικό της υπόθεσης. Αυτός είναι ο κεντρικός ιστός της ιστορίας, ο άξονας γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται και ένα crime story. Αργά, πολύ αργά ορισμένες φορές, αλλά με αρκετό ενδιαφέρον γιατί σου παίρνει μέρες και επεισόδιες για να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει. Σε όλο αυτό το τρικ με τις παράλληλες αφηγήσεις της ιστορίας (μία βλέπεις πώς το έζησε ή λέει ότι το έζησε ο Noah και αμέσως μετά πώς το έζησε ή λέει ότι το έζησε η Ruth) είναι όντως έξυπνο. Το σκέφτηκαν ο Hagai Levi που ανάμεσα σε άλλα έχει να επιδείξει το In Treatment και η Sarah Treem που εκτός από το In Treatment με τη σειρά της, έχει να επιδείξει και την άμεση εμπολοκή της στο House of Cards.

Δεν είναι γυναικείο πάντως το στόρι, ούτε η σειρά, μην τη φοβάσαι. Ίσως να απευθύνεται περισσότερο στις γυναίκες, αλλά η σκοτεινότητα του και γενικώς αυτή η περίεργη σύνδεση των ήρωων τόσο μεταξύ τους όσο και με τα back and forwards που γίνονται στο χρόνο, σου δημιουργεί μια διαρκή ένταση κάθε φορά που βλέπεις το επεισόδιο. Σαφώς, το να βλέπεις περισσότερες φορές γυμνό των κώλο του West από της Wilson είναι μια ξεκάθαρα φεμινιστική συνωμοσία απέναντι στο ανδρικό τηλεθεάμον κοινό, αλλά πέρα από την πλάκα ο συντηρητισμός στην τηλεόραση δεν δούλεψε ποτέ, συνεπώς άσε τα πολλά και μην κάνεις τον βαρύ.

 

Εγγυώμαστε για την ποιότητα της σειράς και ξεχάσαμε να σου πούμε ότι βασικό επίσης ρόλο έχει και ο Joshua Jackson από το Fringe (για τους νεότερους) και το Dawson’s Creek (για τους παλιότερους). Τώρα νιώθεις ένα τσικ παραπάνω ψημένος να το δεις, όταν σου λέω ότι παίζει ένας από τους πιο wannabe “αλήτες” της αμερικανικής τηλεόρασης, που στην πραγματικότητα είναι ένας χαλαρός τύπος σχεδόν αδιάφορος και με λίγα πράγματα στο παλμαρέ του (γι’ αυτο και είναι τόσο συμπαθής όμως); Δεν ξέρω πώς αλλιώς να σε πείσω να δεις τη σειρά (και όταν θέλω να πείσω κάποιον για μια σειρά σημαίνει ότι θέλω να τον ευχαριστήσω και να τον ικανοποίησω), γιατί θα πρέπει να αρχίσω να μπαίνω στα spoilers και δεν το θες, αν και το συγκεκριμένο show δεν βασίζεται στις μεγάλες ανατροπές, τα wow effects και τα cliffhangers. Στο The Affair επικρατούν τα απωθημένα, η καταπίεση στο γάμο, η διαφορετική ματιά στα πράγματα αν είσαι άντρας ή αν είσαι γυναίκα, το σεξ, το έγκλημα και πολλά κιλά θάλασσας γιαιτί τουλάχιστον από location είναι πολύ δυνατό και οι εικόνες και η φωτογραφία του στοιχεία που σε κρατάνε. Μην σε κουράζω άλλο. Ένας πιλότος είναι όλη η ιστορία. Μετά, έλα κι εσύ να μου πεις αν δεν σε έριξε αυτή η ρουφιάνα η Alison.

"The Affair". Κάθε Τετάρτη στις 22:00, αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια, από το OTE Cinema 4 HD

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ